Det gick inte längre att hålla stenansiktet – Löfvén byter fot

Det var inte bara vi svenskar som höjde på ögonbrynen i går när statsminister Stefan Löfvén helt plötsligt gjorde en helomvändning I sin tidigare politiska hållning genom att deklarera att det finns en koppling mellan landets många migranter och den växande kriminaliteten, även danskarna noterar den nästan historiska dagen när Sveriges statsminister för första gången erkände problemet.

I dag kommer för övrigt Danmarks tidigare justitieminister Søren Pape Poulsen till Stockholm för att berätta om hur danskarna hanterat gängkriminaliteten. Det är ändå ett positivt steg i rätt riktning, men jag kan inte undgå att gräma mig över hur annorlunda allt hade kunnat se ut om svenskarna hade följt sina danska politikerkollegor redan för 10 år sedan istället för att sträva efter att vara en humanitär stormakt vars ambitioner slog sönder landet.

Källa: Berlingske

15 reaktioner till “Det gick inte längre att hålla stenansiktet – Löfvén byter fot

 1. Hycklande politiker i allmänhet och hycklande sossar i synnerhet är direkt motbjudande.
  Decennier av vanstyre slår nu igenom.
  Hoppas folk nu begriper att dessa skadliga individer måste bytas ut.

  Gillad av 3 personer

 2. Den politiskt besvärande frågan med allt fruktansvärt som följt med invandringen behövde städas undan inför valet 2022. Därför sade Löfven dessa vaga ord. Han utnyttjade politiskt skickligt och vältajmat den upprördhet som mördarklanerna skapat. Nu neutraliserade Löfven med dessa få ord all problematik kring invandringshelvetet i stort. Det blev nästan en icke-fråga nu när mördarklanerna tydligen ska stoppas på allvar.

  Folk är trötta på allt helvete kring invandringen och med mördarklanerna neutraliserade blir det mer lugn i landet. Nu kan S börja prata om sina favoritfrågor, mer bidrag, vi ska bygga ett starkt samhälle med öppenhet och tolerans…..bla, bla, bla….

  Med de få orden sög Löfven politisk kraft ur SD. Inte så smart agerat av Åkesson. Nu kan S välja samarbetspartner och likt fågel Fenix återuppstå som de goda som räddat Sverige och pekar ut framtiden.

  Blir det C som blir nu kliver in på dansgolvet på riktigt och dansar med Löfven? C kan ju också ta över MP:s roll som miljöparti nu när MP är ute ur leken? Det är ju inte en tung börda, det är bara retorik, bara luft, inte ens ren luft.

  Gillad av 2 personer

 3. Ja, men erkännandet fick väl nästan dras ur honom om det är SVT intervjun du tänker på.
  Uttrycket ”med en dxxes envishet” ligger nära till.
  Jag tycker att Danmark har en betydligt vettigare inställning än Sverige i detta fall ( också ).
  Ett klantigt sätt var den Danska fotbollssupportern för x år sedan men ingen är felfri.

  Gillad av 2 personer

  1. Det var ytterst skickligt och vältajmat gjort av Löfven. Vem ser mest ut som en stark person nu, Löfven eller Åkesson? Åkesson som vädjade och vädjade och till slut tittade pappa Löfven ner på Åkesson och sade dessa ord.
   Nu är det pyspunka på SD.

   Gillad av 1 person

 4. Ett erkännande under bilan, helt klart, det får ju de flesta undra hur kompassnålen snurrar hos sossarna, särskilt som han bara några dagar innan ihärdigt förnekade sambandet. Det här är bara en taktiskt positionsförflyttning för de maktfullkomliga sossarna, inget annat. Och hur stort värde det här har betyder inte ett dugg om man inte verkligen ser till att kriminalliteten minskar rejält, och det på relativt kort tid.

  Gillad av 3 personer

  1. hllviken. Signaturen Roger förenklar nog alldeles för mycket, på gränsen till lögn. Om nu en stor del av människorna utanför Sverige tycker att landet agerar underligt och tveksamt så behöver man väl inte överdriva åt andra hållet. Om Sverige ska kunna klara av den här politiken, så krävs det nog mer resurser än vad som finns.

   Gilla

   1. Jag ser det så:

    Löfvéngänget har under många år extremförenklat kallat alla som hyser kritiska åsikter om invandringen och kriminaliteten nazister, rasister.

    Nu kan man – med rätta – komma med spydiga kommentarer till dem som hånat andra för de åsikter man själv nu har. Memen var kul!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s