Ammunitionsbrist i USA när allt fler köper vapen

Vissa länder har upplevt brist på toalettpapper och andra bashushållsvaror i kölvattnen efter coronakrisen. Även USA har lidit brist – på ammunition.

Kombinationen av pandemin, rasmotsättningar och ett kommande presidentval har satt fokus på lag och rättvisa. Dan Cox, försvarare av det andra tillägget, menar att alla amerikaner har en skyldighet att bära vapen och försvara sig själva.

Enligt statistiken har amerikanarna gjort precis det och i augusti försvann över två miljoner handeldsvapen från affärernas hyllor, vilket inte inkluderar långa vapen som den populära AR15.

Många av de nya kunderna är kvinnor från förorterna. Tina Coha har precis köpt sitt första vapen i Illinois och det som motiverar henne är varje gång hon sätter på TV:n och ser USA i lågor – hon vill skydda sina barn.

I helgen sågs milisgrupper som ”Angry Vikings” och den svarta gruppen ”NFAC” ta över gatorna i Louisville, Kentucky. I kombination med att individuella medborgare köper vapen i den här takten är det inte svårt att förstå vilket framtida scenario som kan vänta.

I går nominerades president Donald Trump till Nobels Fredspris för sina ansträngningar att mäkla fred mellan Israel och Förenade Arabemiraten, men den största utmaningen för Trump torde nog vara att ena sitt eget land samt undvika att det blir inbördeskrig.

Lite samma sits som den framtida statsministern i Sverige kommer att hamna i om bara några få år, men i dagsläget har det nog inte gått upp för någon av kandidaterna vad som väntar efter decennier av oansvarig migrationspolitik, misslyckad integration och år av ignorans mot medborgarna i landet. Skillnaden är att vi inte får lov att beväpna oss utan måste förlita oss på en instabil ordningsmakt.

https://www.itv.com/news/2020-09-09/americans-reach-for-guns-after-a-summer-of-protest-and-violence

3 reaktioner till “Ammunitionsbrist i USA när allt fler köper vapen

 1. Tragiskt utveckling i världen.
  Så blir det med vänsterliberal oikofob dekadens.
  Måhända får man starta nytt liv i ödemarken baserat på självhushållning.
  Såg en inspirerande film från Alaska där folk gjort just det.
  Det viktigaste är nog att undvika urbana miljöer.

  Gillad av 2 personer

 2. Här i Sverige är regeringen och S rädda för jägarna som har vapen och vet hur man använder dem. Det pågår sedan länge försök från regeringens sida att ”avväpna” jägarna. Man tar med dem i ”svepet” när man nu ska försvåra för klanerna att skaffa och ha vapen.
  I Grekland fanns förr en militärjunta. I Sverige har vi också en junta som styr närmast diktatoriskt. Men, de har civila kläder. Paradoxalt nog får inte de som ska ha vapen tillräckligt med sådana, nämligen Sveriges försvarsmakt.

  Gillad av 1 person

 3. Min sons barndomsvän bor sedan 20 år tillbaka i Louisville, Kentucky. Varje år träffas de några dagar. Då åker de ut på landet och skjuter prick. Med allehanda vapen. Angående Angry Vikings.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s