Kan vi förvänta oss stordåd av våra styrande eller handlar det i vanlig ordning om politiska charader?

För tio år sedan hade man reagerat över att någon skjutit in genom ett fönster i en lägenhet i Oslo medan flera personer låg därinne och sov, men nu är man härdad så man tänker bara att det är som i Sverige. 🤷‍♀️

I landet mellanmjölk sägs det dock att det nu är en förändring är på gång där både media och våra svenska politiker äntligen vaknat – det går knappt att öppna en tidning utan att läsa om klankriminella nätverk och analyser om gängkriminalitet. Från regeringens håll heter det att man känt till detta med kriminella klaner länge, men ingen ställer frågan varför de i sådant fall inte agerat tidigare och framförallt varför de hela tiden hävdat att de inte såg det komma.

Plötsligt slåss politiker om uppmärksamheten och vill berätta om just sina personliga erfarenhet från hur det är att växa upp i ”orten”, där man ger sin syn på gängkriminaliteten. Förra veckan var det till exempel Linda Snecker och i går någon liberal kommunpolitiker samt Annika Strandhäll.👌

Ett ämne som tidigare varit tabubelagt i Sverige är nu på allas läppar och människor som tidigare varit ute i kylan på grund av sina åsikter ser en öppning in i värmen. Jag läste någonstans att det är som en ”lavin som inte går att stoppa”.

Men är det realistiskt? Det är ändå Sverige vi talar om, med ryggradslösa politiker uppbackade av opartisk media som i åratal medvetet skapat det samhälle vi nu tvingas leva i – skulle de plötsligt göra avbön och börja göra skäl för lönen? Fan tro’t!

Jag är ytterst tveksam till att detta egentligen kommer att leda till konkreta åtgärder och misstänker att det bara är ännu ett sätt för våra politiker att vinna lite politiska poäng genom att dra nytta av situationen. I slutändan kommer det inte mynna ut i något som hjälper oss framåt, förutom nya utredningar samt framförallt det redan beprövade och ineffektiva sättet med satsningar på skola/socialtjänst/fritidsgårdar – det är trots allt förebyggande åtgärder som är framgångsreceptet när majoriteten av våra politiker får tycka till. Den som lever får se, som jag brukar säga.

#hyckleri

Bildkälla: Aftenposten

16 reaktioner till “Kan vi förvänta oss stordåd av våra styrande eller handlar det i vanlig ordning om politiska charader?

 1. Det går aldrig att stoppa,de kriminella klanerna har redan tagit sig in i politiken via namn som vi känner väl.Jag har tystnadsplikt tyvärr.Sen så är det ju inte kriminellt i sig att ta sig in och försöka påverka.Men obehaglig är vetskapen.

  Gillad av 1 person

  1. Jag är både ledsen och skrämd av PK och värdegrund. Fast jag vet att värdegrund betyder åsikt.
   Det borde uppmuntras att tycka olika.

   Gilla

 2. Det verkar dock som att makten/eliten nu på allvar bestämt sig för att ta itu med mördarklanerna. Det är FÖR påträngande, det går inte att dölja helt enkelt. Så nu vill man städa inför valet 2022.
  Men självklart kan vi inte förvänta oss något annat än politiskt prat från politiker. De människor som är mer normalt funtade klarar inte av att vara politiker. Möjligen kan människor med maktbegär bli rådgivare till politiker, ”viska i örat”.
  I den utmärkta tidskriften Axess (som inte fuskat sig till 80 skattemiljoner som tidskriften Tempus nu avslöjats ha gjort) senaste nr 6 ägnas artiklar bl a åt ”Makten bakom makten” (Cecilia Nikpay). Det är väl det vi alla frågar oss, vem tusan har sån makt att de kan få hela myndighets-Sverige att sprattla mångkulturellt och lögnaktigt? Och få en statsminister att framstå som en dåre, ett UFO. Tänk när vi kollar videoklippen på Löfven om 8 år!

  Gillad av 1 person

  1. Vill man hejdlöst skratta redan nu kan man titta på klipp på Reinfeldt som statsministee.Det är komiskt,sorgligt,skrämmande.Han väckte sannerligen det sovande folket.En riktig högerregering så som det skall vara.Nu står folk med mössan i hand,precis som Reinfeldt ville.Det gör ont att se och inse att de flesta av oss blev lurade.

   Gillad av 1 person

   1. Jag känner mig inte lurad.
    I varje fall inte efter 1995.
    Före det upptagen och för mycket att stå i för att kolla närmare på vad de höll på med.
    Fortfarande värmer skadeglädjen över f d statsminister Rheinfeldts och exfrun Filippa Désirée Amanda Cays misslyckande som föräldrar. Synd om grabben (kanske, det är mer att jag tänker att jag borde skriva så), men så härligt att de blivit avslöjade med ett narkoman till son inför hela den fina publiken. Hjärtevärmare!

    Gilla

   2. Jag känner mig inte lurad.
    I varje fall inte efter 1995.
    Före det upptagen och för mycket att stå i för att kolla närmare på vad de höll på med.
    Fortfarande värmer skadeglädjen över f d statsminister Rheinfeldts och exfrun Filippa Désirée Amanda Cays misslyckande som föräldrar. Synd om grabben (kanske, det är mer att jag tänker att jag borde skriva så), men så härligt att de blivit avslöjade med ett narkoman till son inför hela den fina publiken. Hjärtevärmare!

    Gilla

 3. Storbritannien har stor invandring har mycket stor invandring, alla får stanna efter Brexit, en invandrare har nästan lika lätt att få jobb som en britt osv. Jfr Sverige. GB öppnar sig mot omvärlden därför att folket inte vill att EU:s lagar ska gälla före GB:s. Jfr Sverige. Alla länder runtom i världen, utanför EU har tydligt utsagda gränser för hur många invandrare som kan tas emot. Jfr Sverige. Utomlands kallas det sunt förnuft. Jfr Sverige. GB:s ekonomi går som tåget, trots Brexit, trots Boris Johnson, trots alla invandrare. Jfr Sverige.
  Nån gång får väl även politiker rätta sig efter vad folket vill. Det gjorde de i GB angående Brexit. Jfr Sverige och invandringen.
  :

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s