Region Gävleborg slösar gärna med skattemedel – självklart måste alla vara hbtqi-certifierade

I en tid när kommunerna blöder samt det i allt större utsträckning sparas in på barn och äldre, är det alltid irriterande att läsa om hur det slösas med skattebetalarnas pengar på ovidkommande saker som absolut inte är av vikt när landet håller på att falla isär.

I Region Gävleborg finns ett sådant exempel och där har man hittills hbtqi-certifierat sin personal för drygt 2,1 miljoner kronor – en hutlös summa menar menar Gävle Prides ambassadör Lars-Åke Wilhelmsson som anser att utbildningen bör ingå i regionens egna likabehandlingspolicy.
-”Som gay tycker jag att RFSL gör fantastiska saker. Men jag hade ingen aning om att det var så här dyrt, jag får nästan en chock när jag ser vad det kostar. Man skulle hellre lägga de pengarna på att stärka likabehandlingsprogrammet och på någon som var mer engagerad på varje arbetsplats.”

Sedan 2016, efter ett majoritetsbeslut i regionfullmäktige, har delar av regionens verksamheter hbtqi-certifierats av RFSL, bland annat koncernledningen, kommunikationsenheten och utvecklingsavdelningen som genom en utbildning under fyra halvdagar lär sig hur man förbättrar arbetsmiljö och bemötande ur ett hbtqi-perspektiv.

Att certifiera 50 personer kostar 250.000 kronor och hittills har regionens nota landat på 2.119.000 kronor och högre kostnader väntar runt hörnet eftersom verksamheterna måste omcertifieras vart tredje år.

Regionråd Fredrik Åberg-Jönsson (V), tillika ordförande i regionstyrelsens personalutskott, tycker dock det är befogat.
-”Två miljoner kan låta mycket, men det här berör väldigt många personer, så det är absolut värt det. Även om det borde vara självklart att detta ingår i likabehandlingspolicyn så vill vi verkligen jobba med den här gruppen och öka förståelsen så det är bra att vi har särskilda insatser.”

Vilket uppenbart skitsnack – det är helt klart slöseri med skattemedel som skulle kunna användas till mycket viktigare saker än att få pappersvändare att få högre förståelse för hbtqi-personer! Obegripligt hur vi kan ha så många politiker i landet som inte kan prioritera rätt, medan äldreboenden läggs ned och skolorna går på knäna, men det är väl tur att tjänstemännen i Gävle kommer vara väl förberedda den dagen en person med avvikande sexuell läggning ska börja arbeta inom någon av verksamheterna! 🤦‍♀️

För övrigt bejakar Gävle kommun som bekant kvinnoförtryck och vill gärna visa på sin mångfald eftersom de förra året lät en kvinna i hijab välkomna besökare till kommunen på en stor reklampelare, jag undrar hur de många muslimska invånarna ser på att regionen lägger miljoner på att utbilda människor om sexuella läggningar som i deras ögon anses som en skamlig sjukdom? Kanske borde pengarna istället användas till att utbilda dessa invånare att bli mer toleranta?! 😇

Det är dessutom inte bara i Gävle man lägger tid och pengar på dylika ändamål, det är nog utspritt över hela landet. Det var inte så länge sedan jag hörde en bekant som arbetar som lärare i Malmö beklaga sig över att de tvingas sitta tillsammans i grupper och diskutera värdegrund med mera istället för att göra sitt jobb. Men det ser så klart snyggt ut på pappret att all personal är certifierade och i Sverige vill man alltid vara bäst i klassen, oavsett om det handlar om hbtqi-frågor eller klimatet – påminner lite om vår regering som inte gör annat än att bygga luftslott och slå sig för bröstet över sin förträfflighet trots att man inte behöver skrapa länge på ytan för att hitta sprickor i kristallen!

#onlyinsweden

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/gavleborg/notan-for-regionens-hbtqi-ceritifiering-2-119-000-kronor

6 reaktioner till “Region Gävleborg slösar gärna med skattemedel – självklart måste alla vara hbtqi-certifierade

 1. Hbqt-certifieringen är inget annat än en del i ett monopol som RFSL har på hbtq-frågor, och som de tjänar pengar på. Att göra sina arbetsplatser säkra borde inte kosta i närheten av de summorna, Dessutom måste kommuner och landsting förnya certifikaten till ytterligare kostnader, idiotin fortsätter tills de hittar på något annat populärt flum att slösa pengar på.

  Gillad av 1 person

  1. Javisst, precis så är det.
   RFSL och alla de oerhört många andra organisationerna som lever på skattepengar utan att bidra det minsta till Sverige.
   Något jag tycker är avskyvärt är SR:s ”Musikhjälpen”, det där med instängda i en glasbur som tigger pengar av svenska folket. Bakom finns Sveriges Radios ”Radiohjälpen” och monopolföretagen SVT och SVT Play. Som om det inte skulle räcka med att SIDA skyfflar ut minst 80 miljarder av svenska skattepengar varje år till utlandet. Alla dessa människor som administrerar detta borde givetvis avskedas på minuten och deras löner gå till något vettigt i Sverige.
   Oanständigt är vad det är, liksom detta RFSL håller på med. RFSL skulle stängas och ut med personalen i vården.
   https://www.radiohjalpen.se/om-oss/var-historia

   Gilla

 2. Hbqt-certifiering är väl ungefär att vi ska få veta hur människor med den läggningen idkar sex? Och lever sin vardag, en live-video som vi tvingas titta på? Och betala för. Hbqt har alla juridiska och lagliga rättigheter idag. Men propaganda verkar behövas, det är något voyeuristiskt över det hela, fast tvärtom. Alla som går i det där fåniga Pride-tåget i Stockholm och annorstädes vill ju bli iakttagna. Annars kunde de väl danska och jucka för sig själva på något fält? Järvafälet kanske? De blir kanske både bekräftade och upphetsade på en gång när de blir iakttagna? Vad vet jag.
  Tänk om alla heterosexuella dansade runt i demonstrationer och tåg och visade upp alla sina intima sexkonster? Kanske de som gillar djur också? Och de som gilla helt andra sidogrenar av ett icke fungerade reproduktivt sex? Vilken tur dock för alla dansande att det finns heterosexuellt sexuellt aktiva så att det föds nya människor. Varav en del är homosexuella. Och lesbiska. Och allt det där andra.
  Förresten, de som hatar aborter och homosexuella (ofta starkt religiösa, t ex islam och vissa kristna) ni vet, undrar om de har tänkt på att de egentligen skulle vilja medverka till att vissa aborter faktiskt genomförs? Om de visste att en graviditet skulle resultera i en Hbqt-person, visst skulle dessa religiösa omedelbart greppa abortinstrumenten och sleva på då?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s