Inse att de problem som våra styrande skapat inte kan lösas av skola och socialtjänst

Birgitta Sparf har ägnat åratal av sitt yrkesverksamma liv åt socialtjänsten. Hon håller på att skriva en bok om sina upplevelser och skriver även intressanta Facebookinlägg. Den här texten från i dag är dagens sanning som borde läsas av varenda politiker från norr till söder!

#onlyinsweden

#sverigeärfullt

___________________________

HAR SKOLA OCH SOCIALTJÄNST LÖSNINGEN?


Cirka 163 000 förhoppningsfulla och registrerade inflyttare lyckades ta sig över kontinenter, vatten och berg till Sverige år 2015. Inte alla var syrier, ska sägas. Men jag tar en syrisk familj som exempel.

De valde att flytta till Sverige med sina tre barn. Gjorde en EBO och flyttade sedan in hos vänner i Tensta i deras trerummare. Bara för att ha en ort. Deras vänner hade fem barn. Kort därefter flyttade det in ytterligare en EBO-familj med två barn.

Åren går. Det blir år 2020. Alla bor kvar. Få av de vuxna vet egentligen vad Sverige är. De har ingen kontakt med det svenska samhället. De kan inte språket. Går lite sporadiskt på SFI. Samtidigt som de skaffar nya barn. Ungefär ett om året.

De förstår inte fullt ut styrelseskicket i Sverige. Har en dimmig uppfattning om vad demokrati, frihet och jämställdhet mellan könen är. De finner trygghet bland landsmän i moskén och hos imamerna. Samt i koranen. Och försörjningen som kommer månatligt, antingen från staten eller kommunen. Ofta båda i förening.

Deras barn går i skolan. Som påminner om en katastrof. Inga svenska barn går där. Inte ens några politikerbarn, trots att deras föräldrar talar så vackert om etniskt blandade skolklasser. Inget av barnen kan korrekt svenska. Bara lärarna, i bästa fall. Kaos, oordning och anarki råder.

På kvällarna flyr barnen från den överfyllda trean. Ner på torget, där knarkhandeln pågår för fullt och inför öppen ridå. Småkillarna, som nu är åtta år, tycker att det är spännande. Hänger där halva nätterna och får börja gå ärenden åt sina nyfunna idoler. De skolas sakta men säkert in i en kriminell livsstil.

Detta menar en stor del av våra politiker, polischefer, journalister och debattörer ska lösas av skolan och socialtjänsten.

Ja, de säger så. Väldigt många av dem. Faktiskt på fullaste allvar. De talar om ”förebyggande arbete”. Vilket är att jämföra med att täta en läcka i Assuandammen genom att hålla ihop den med tummen.

Jag har träffat väldigt många av dessa familjer i mitt jobb. Då de får ekonomiskt bistånd från socialtjänsten i väntan på sin generösa tvååriga etableringsersättning. Sedan kommer de tillbaka till socialtjänsten igen, efter två år och utebliven ”etablering”. Och de blir kvar på socialtjänsten.

Många är förtvivlade. De vill ha ett värdigt liv och en egen bostad. Ett jobb. Många som vill och kan och verkligen anstränger sig är i praktiken chanslösa. De kommer inte loss. Tappar kontrollen över sina tonåringar. Kan inte ta sig vidare.

Sverige är fullt nu, tyvärr. Överfullt. Du kan få ett värdelöst skattefinansierat instegsjobb i ett halvår. Sedan är du tillbaka på ruta ett igen.

De som menar att skola och socialtjänst har en möjlighet att lösa dessa gigantiska problem har inte vistats många sekunder i den sociala mångkulturella verkligheten ute i orten. Men det har jag. Med start 1997.

Ända sedan tidigt 1990-tal har ambitionen varit att skolan och socialtjänsten ska stå för integrationen. Inte invandrarna själva. Nu, när situationen blivit rent katastrofal, är receptet detsamma.

Man tycker ju att det någon gång borde gå upp för styrande, myndighetschefer, tyckare och förståsigpåare att lösningen inte ligger i skola och socialtjänst. Uppgiften är övermäktig. Olöslig.

Men inte. Vad som aldrig någonsin tidigare fungerat är fortfarande det sista halmstrået som de krampaktigt håller fast vid. Deras enda mantra, som de oavbrutet upprepar: ”Skola och socialtjänst”.

12 reaktioner till “Inse att de problem som våra styrande skapat inte kan lösas av skola och socialtjänst

 1. Det är väljarnas fel.
  2022 har de chansen att korrigera sina misstag.
  Sker inte det är det bara en tidsfråga innan landet faller samman.
  Skönt för egen del att man har den insikten men det lär bli ett bryskt uppvaknade för de naiva.

  Gillad av 2 personer

   1. Så är det. Det som förstörts på 30 eller 50 år tar nog ungefär samma tid att få bukt med. SD ensamma klar det inte. Titta på Bromölla. Där satte övriga partier krokben för SD. Varför då? För att kunna peka finger åt dem och säga, se där vad var det vi sa. För att lösa Sveriges problem måste några till partier våga ändra åsikt och förstå att i politiken måste man ibland ta beslut som gör att vissa människor vrålar fula ord. Det betyder att en politiker måste vara en stark karaktär. Vilka är det idag?

    Gillad av 2 personer

 2. Man vänder inte ett tankfartyg eller stoppar ett tåg på ett ögonblick.
  2022 handlar det snarare om att hitta det minst skadliga alternativet.
  Vilket det är får var och en själv komma fram till.

  Gilla

 3. Tja, kanske är det så att MP nu är helt borta ur leken för S inför 2022. C krokar nu arm med S och C tar över miljöpolitiken från MP. S blir av med de som mest identifieras som ansvariga för importen av muslimer. S behöver få bort den frågan från debatten för att kunna prata om annat som gagnar dem, sjukvård och liknande. Så får vi se hur övriga partier förhandlar sig till makten. V vet vi ju var vi har. Sanningssägarna SD riskerar att bli förknippade enbart med frågan om de mörkhyade och islam, sånt orkar folk inte med i längden när makten nu verkar ha bestämt sig för att få bort mördarklanerna, i varje fall en del personer.
  Men, de andra är ju kvar här, de är här nu med sina moskeer, sina kläder, sin uppfattning om hur livet ska levas, sin bristande lojalitet mot Sverige, mot svenska myndigheter osv. Vem ska bestämma hur samhället ska se ut när mördarklanerna är avväpnade, utvisade eller liknande? Ska de fortsatt få vara här utan att arbeta?
  60 000 har beviljats uppehållstillstånd i år, det är en stor svensk stad det.

  Gillad av 1 person

 4. Jag tycker det är dags att byta ut IQ-test mot dumhetstest. Gör man det hos våra politiker skulle de flesta slå dagliga rekord!
  Så inför DH-test, först hos våra ministrar, sedan på samtliga riksdagsledamöter, samt därefter hos journalisterna.

  Gillad av 1 person

 5. Centern visade i går att man är för ett regeringssamarbete med (S) även efter valet 2022. Dessutom är Annie Lööf säkerligen lika intresserad att ”gå i säng” med Ulf Kristersson om hon ser att det kommer att bli en ny regering där moderaterna blir det största partiet, förutsatt att SD hålls utanför. En värre och svekfullare politiker är nog svårt att hitta i landet lagom, hon är desssutom inte en av de vanliga politikerna utan kunskap, och lämplighet som har kommit fram genom ungdomsförbunden, utan här har vi en kallt beräknande politiker, med full koll. mao. ingen man bara avfärdar. Och med Bilderbergaren Annie Lööf i en kommande regering, vilket ser allt mer troligt ut, så kan vi räkna med att nedmonteringen av Sverige fortsätter, antagligen med ännu större effektivitet.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s