Stort digitalt bibliotek med IS-propaganda finns tillgängligt online med allt man behöver veta för att utföra terrorattacker

En av de största samlingarna med extremistmaterial online som tillhör Daesh (IS) har avslöjats av forskare vid en Londonbaserad anti-extremist tankesmedja.

Det digitala biblioteket, som upptäcktes av ”Institute of Strategic Dialogue (ISD)”, har cirka 10.000 olika besökare varje månad. De flesta besökare är män i arabvärlden i åldern 18-24 år och 40% av trafiken kommer från sociala medier – inklusive YouTube. Biblioteket innehåller över 90.000 artiklar och tillhandahåller ett sätt att kontinuerligt lägga till extremistiskt innehåll på internet. Det är dock ingen enkel sak att ta ned materialet eftersom det inte lagras på ett ställe.

Samlingen fortsätter växa trots att anti-terrormyndigheter i Storbritannien och USA informerats. Samlingen upptäcktes efter IS-ledaren Abu Bakr Al-Baghdadis död i oktober 2019, där poster på sociala medier från IS-supportrar innehöll en länk som ledde till dokumenten samt videos på nio olika språk. De innehöll detaljer om Manchester-bombningen 2017, 7/7-bombningarna i London i juli 2005 samt 9/11-attackerna i USA.

Enligt ISD-chefen Moustafa Ayad som upptäckte arkivet, finns allting man behöver veta om hur man planerar och utför en attack i det digitala biblioteket samtidigt som det lär ut hur man blir en bättre terrorist

Forskarna fann att samlingens data sprids genom ett decentraliserat system och vem som helst kan dela innehållet via servrar som finns på flera platser, vilket gör det svårt att sätta biblioteket offline, varför det fortsätter att generera extremistiskt innehåll till sina läsare.

Olika metoder används för att göra materialet tillgängligt online – att rikta in sig på och kapa Twitterkonton som tillhör kändisar eller idrottare samt använda dessa för att marknadsföra materialet är en metod, ett annat sätt är att lägga till material som kommentarer på sociala medier samt sprida det via botkonton.

Oroväckande information och något som verkligen borde prioriteras att tas bort från internet, men nästan ett år senare finns materialet således fortfarande tillgängligt online för att locka nya terrorister att begå brutala attacker.

https://www.arabnews.com/node/1729556/world

12 reaktioner till “Stort digitalt bibliotek med IS-propaganda finns tillgängligt online med allt man behöver veta för att utföra terrorattacker

 1. Inte överraskande egentligen, det handlar om att avslöja var det finns, Det finns säkert åtskilligt med annat som kan kopplas till terrorism och extremism. Och säkert ett och annat som vi inte får veta.

  Gilla

 2. Undertiden som NHG ivrigt söker efter personer som har uttryckt kritik på ett opassande sätt i detta land.
  I have a dream.

  Gilla

 3. IS organiserat av MB organiserat av US/UK och finansierat av diverse emirat som sin tur har rådgivare från UK?
  Det är förstås bra att någon i UK drar åt andra hållet men eftersom huvudorsaken finns hemma är det där man bör ta itu med problemet.
  Mark Curtis från UK har sen länge informerat om UKs stöd till radical Islam.
  Britain’s collusion with radical Islam: Interview with Mark Curtis
  https://www.opendemocracy.net/en/opendemocracyuk/britain-s-collusion-with-radical-islam-interview-with-mark-curtis/
  ”Mark Curtis: UK governments – Conservative and Labour – have been colluding for decades with two sets of Islamist actors which have strong connections with each other.
  In the first group are the major state sponsors of Islamist terrorism, the two most important of which are key British allies with whom London has long-standing strategic partnerships – Saudi Arabia and Pakistan. The second group includes extremist private movements and organisations whom Britain has worked alongside and sometimes trained and financed”
  ….
  Intervjuaren: Why has the UK colluded with radical Islamic organisations and nations?
  MC: I argue that the evidence shows that radical Islamic forces have been seen as useful to Whitehall in five specific ways: as a global counter-force to the ideologies of secular nationalism and Soviet communism, in the cases of Saudi Arabia and Pakistan; as ‘conservative muscle’ within countries to undermine secular nationalists and bolster pro-Western regimes; as ‘shock troops’ to destabilise or overthrow governments; as proxy military forces to fight wars; and as ‘political tools’ to leverage change from governments.
  http://markcurtis.info/books/

  Gillad av 2 personer

   1. Ni är några stycken som helt felaktigt anklagar mig för att ignorera någon som helst del av det brittiska imperiets maktelit.
    Ni tycks inte begripa att det är en intelligentia som styr och den intelligentian är i perfekt symbios med finanssektorn och överlappar delvis.
    Symbios är ordet men ni tycks inbilla er att det är en spindel (troligen Rotschild eller?) med dom andra som marionetter.
    Det är en paranoid och korkad teori som underskattar hur mkt som krävs för en intelligent konspiration som den brittiska elitens.
    Och jag försöker dra fram det som de flesta av er gnällspikar är för lata och ointresserade för att ta er tid till att sätta er in i. (Jag syftar självklart inte på Jenny men Martin har varit så oförskämd många ggr att jag behöver inte hålla igen)
    Carroll Quigley spelade en viktig roll och han var i motsats till er klar över komplexiteten och den ytterst kollektiva karaktären av maktens uppbyggnad.
    Den var gjord på modell av Venedigs oligarki med ringar runt ringar där centrum inte var uppenbart för dom i yttre ringar.
    Men jag såg nyligen någon som beskrev Cecil Rhodes hemliga sällskap som ‘det nya illuminati’ men till skillnad från Weishaupt som var internationalist handlar detta brittiska illuminati om den anglosaxiska rasens dominans.
    Även Disraeli som var verksam ungefär parallellt med Palmerston vurmade för den anglosaxiska rasens överlägsenhet trots att han var barnbarn till en venetiansk rabbi.

    Gillad av 1 person

   2. Namnet ”Disraeli” antyder vilka det handlar om och varför just Palestina har valts ut som offerlamm för den rasens påstådda utvaldhet/överlägsenhet. Nazi-sionismen skiljer sig inte nämnvärt från nazismen eller islamismen i vilken de egna är utvalda/överlägsna enligt doktrinen.

    Gilla

   3. Där är vi delvis överens men DIsraeli (Ben d’Israel) var den ende som avslöjade Rotschild’s agerande under den delen av 1800-talet och var således inte lojal med dom däremot entusiastiskt för det brittiska imperiet och den anglosaxiska rasens dominans
    Och hela Israelprojektet och zionismen och den kristna zionismen och nazismen och kommunismen och även islamismens moderna form går tillbaka till det brittiska imperiets intressen.
    Zionismen=kristet anglosaxiskt projekt påbörjat för att hålla judarna närmast britterna av ekonomiska skäl och redan på 1500-talet kunde man märka av det då den brittiska Israelismen visade sig även om den inte kallades så i början.
    Judarna är inte oumbärliga för bankväsendet men dom är bra att ha som mottagare av den indignation imperialisterna uppväcker . Både hemma och borta.

    Att kalla dom syndabockar är inte heller helt sant utan det rör sig om en symbios där judarna beskyddas av imperiet om dom agerar i imperiets intresse.

    Men det var just då Bismarck rådgjorde med Rotschilds som första utkastet till Sion vices protokoll dök upp 1858.

    Men dom är syndabockar i den bemärkelsen att dom blir beskylda som om dom vore en helt oberoende aktör vilket leder bort uppmärksamhet från den konspirerande oligarkin i övrigt.

    Innebörden av den brittiska Israelismen är att anglosaxerna hävdar sig vara de verkliga Israeliterna.
    Somliga grenar av det trädet uttrycker respekt för judarna men andra grenar verkar förkasta dom.
    Och dom kristna zionisterna i Usa tror att Israelerna måste utkämpa ett apokalyptiskt krig och omvända sig till kristendomen.
    En stor del av de tongivande i dom kretsarna har påverkats av britterna så sent som på 1800-talet dvs när britterna konspirerade för fullt för att utmanövrera Frankrike och Ryssland i MÖ och behövde ett brohuvud befolkat av en intensivt patriotisk ras.

    Britterna var aldrig intresserade av ömsesidighet utan ville sluka allt och upprätta världsherravälde.

    Amerikanska kristna som är attraherade av den brittiska israelismen tom spekulerar om att ordet british kommer från hebreiskans b’rit ichy som betyder Kovenantens folk dvs synonymt med b’nai b’rit som betyder samma och som var namnet det brittiska frimureriet gav åt den judiska grenen som var ytterligare en kontrollarm för britterna över Usa. Brittiska frimureriet är roten till alla de organisationer som nu kallas judiska lobbyn etc.

    Min tolkning är att det handlar hela tiden om att hålla judarna närmast anglosaxerna.

    Anglosaxernas målmedvetna strävan att uppnå världsherravälde inbegriper att bankväsendet står dom närmast och därför är det bra om alla andra hatar judarna.

    Det är därför helt logiskt att anglosaxerna stöder ett aggressivt och orättfärdigt Israel, det brittiska imperiets koloni.
    Netanyahu är genom sin far nära relaterad till det koloniala projektet oavsett vad han själv säger eller tror..
    Jabotinsky var kollega och han var efter hand för att göra Palestina till 7de domän i brittiska samväldet och innan det började gå dåligt för Hitler ville han, om jag minns rätt, etablera en nazi-associerad Palestinsk enklav.
    Det var iaf en senare mkt känd Israelisk politiker som hade den relationen till nazisterna.

    Så uttrycket nazi-zionism är inte nån överdrift.
    Däremot kan man anta att det var av pragmatiska skäl och ytterst var alltsammans britternas fel helt medvetet och utstuderat orsakat av dom med Hitler som en obetydlig spelbricka helt beroende av anglosaxernas ekonomiska stöd under hela sin karriär.

    Gilla

 4. I Sverige verkar fokus ligga på svenskar som har synpunkter på migrationspolitiken….
  Framtiden är allt annat än ljus.

  Gilla

 5. Det är förfärligt! Vår justitieminister är ju värre än Lukasjenko. Där i Vitryssland är det i varje fall helt klart från både herr L och övriga i landet att herr L är en vanlig diktator. Herr M Johansson i Sverige däremot framträder ständigt uppsminkad och utstrålar indignation när någon påstår att allt inte är väldigt bra i det här landet. Vi vet alla vad han är och gör men både han och all statskontrollerad media låtsas som om han är en fryntlig och hårt arbetande justitieminister som tar tillvara svenska folkets intressen. Förfärligt! Hur kan någon svensk rösta på detta parti som så aktivt trasar sönder Sverige och dessutom ljuger om det hela?
  Tillgängliga terroristplaner på nätet – javisst! Protester mot våldet i Sverige – då är vi rasister, diskriminerande onda människor, nazister, Viktor Orban-fan som alla ska granskas av NHG och dömas till böter i domstol utan möjlighet att få rättvisa. Jag vet vad vi borde göra med sådana människor som herr M Johansson som missbrukar sin makt som justitieminister så fruktansvärt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s