Tänk att få kasta loss, byta land, börja om på nytt och låta barnen slippa ta smällen

Efter att ha gått igenom morgonens nyhetsskörd med storslagsmål, bilbränder, grov misshandel, knivhuggning, våldtäkt med mera blir man inte direkt tillfreds med tillvaron och inte blir det bättre av att läsa att kommuner som får statsbidrag ändå skär ned på skolan.

Det eskalerande grova våldet i samhället är en sak, men när våra kommuner skär ned på skola, vård och omsorg drabbar det verkligen oss medborgare skoningslöst. Med barn i skolåldern ger den allt sämre välfärden ett återkommande magont och att vi betalar en av världens högsta skatter men ändå inte har en grundläggande välfärd värd namnet är skamligt.

Det säger sig självt att om man hela tiden drar ned på verksamheter som berör barn och äldre så blir kvaliteten därefter. Även om vård- omsorg- och skolpersonalen gör sitt bästa med existerande medel så kan de inte utföra magi. De som drabbas är samhällets svagaste individer och våra politiker säger ofta att det ”svider” när de måste skära i dessa verksamheter som är en del av samhällets grundpelare, men att de inte har något val.

Om våra kommunpolitiker ärligt redovisade öppet vart alla pengar istället tar vägen samt förklarade att det behövs beslut från högre ort för att förändra kommunens ekonomi så hade jag haft mer förståelse, men nu handlar allt om att försöka hålla skenet uppe på alla nivåer.

Som förälder är man bekymrad, det är trots allt en ny generation som ska ta över efter oss som vi fostrar. Jag får ofta frågan om jag inte ska ta tillfället i akt och flytta – lämna det sjunkande skeppet innan det är för sent och jag brukar svara att det inte går eftersom jag inte vill slita upp barnen från deras rötter samt att det kan bli svårt med veckopendling för barnen.

Men idag när jag skulle läsa de finländska nyheterna fick jag syn på denna inbjudande annons om att flytta till Kimitoön – en ö i den finländska skärgården med bra kommunikationer till Åbo som erbjuder en trygg uppväxt för barnen, bättre livskvalitet och ett rikt utbud på fritidsaktiviteter.

Det här låter som rena drömmen:
”Vi vill att du och din familj har det bra på Kimitoön. I våra daghem och skolor erbjuder vi en trygg miljö där vi uppmuntrar våra barn att röra på sig och utforska sin omgivning. Naturen och hållbar utveckling genomsyrar vår verksamhet. Skolorna och daghemmen har i allmänhet egna tillredningskök och vi har även uppmärksammats nationellt för hur våra barn får delta i matlagningen. Vi erbjuder dagvård och grundskola på både svenska och finska. I den grundläggande undervisningen är grupperna små och vi har god tillgång på behöriga lärare. Vi satsar just nu mycket på välmående, digital kompetens och språkligt samarbete. Vi har ett eget svenskspråkigt gymnasium, Kimitoöns gymnasium. Axxell Brusaby erbjuder svenskspråkig yrkesutbildning inom områden som djur- och hästskötsel, landsbygdsföretagande och skogsservice.”

När man då betänker alternativet – att mina barn i Sverige kommer att växa upp med våld och kriminalitet som en del av vardagen, de riskerar med största sannolikhet att få en undermålig skolgång i för stora klasser med kunskapsbrister samt lärarbrist, svårigheter att uttrycka sig korrekt i tal och skrift verkar numera vara ett signum för svenska skolan, barns vokabulär består till stor del av svordomar, det finns ingen respekt för lärare eller äldre, skolmaten och maten till äldre är under all kritik samt jämställdheten är snart ett minne blott när religiös extremism och kulturella betingelser tar över alltmer samtidigt som landets invånare förväntas fortsätta betala för det sjuka bidragssystemet som lockar hit all världens ekonomiska migranter med våra styrandes goda minne (oavsett vilken färg de har på ledartröjan).

En person vid sina sinnens fulla bruk hade aldrig stannat kvar under dessa premisser om det inte var absolut nödvändigt. Jag borde definitivt kasta loss medans tid är och byta land, börja om på nytt så att barnen slipper ta smällen för att vi dels har syltryggar till makthavare som redan kastat in handduken och dels för att landets invånare till stor del består av ryggradslösa individer som inte vågar säga ifrån!

Man ska stanna kvar och kämpa heter det, men för vad, när det är uppenbart att det inte kommer bli någon förändring bara för att Ulf och Ebba sitter bakom spakarna 2022? Jag vet – ni vill ha hopp och höra positiva saker, men just i dag är jag realist!

#nuelleraldrig

https://visitkimitoon.fi/flytta

30 reaktioner till “Tänk att få kasta loss, byta land, börja om på nytt och låta barnen slippa ta smällen

 1. Många tänker nog i denna riktning.
  Någon föreslog att man skulle dela Sverige i två delar.
  En vänsterliberal ”mångkulturell” del för den som tror på sagor och illusioner och dekadens.
  En konservativ del som värnar den suveräna nationalstaten för de som vill leva i trygg och verklighetsförankrad miljö.
  Spännande tanke.
  Efter 30 år kunde man ju utvärdera vilket som var mest lyckat…

  Gillad av 3 personer

 2. I mina mörkaste stunder tänker jag ungefär som du gör.Du har dessutom små barn så för dig borde valet bli lätt.Finland är bra eftersom det funkar fint med att prata svenska.Ta ett djupt andetag och sätt igång.Idag.Situationen i Sverige är precis som du beskriver och för de människor som har ett förstånd att behöva dras med finns ingen framtid här.Ge dig iväg!

  Gilla

   1. Det är märkligt. De utlänningar som bestämmer sig för att flytta till Sverige ger fullkomligt f-n i om dom kan språket eller inte. Dom förlitar sig på (vet) att det svenska samhället tar hand om dom från vaggan till graven, på alla upptänkliga sätt. Och eftersom Sverige är fullt av inkompetenta beslutsfattare som inte klarar av att göra ens dom enklaste konsekvensanalyser, skickas notan vidare till svenska skattebetalare som inte heller förstår vart det barkar hän med Sverige…. Dom fortsätter att rösta på dessa svekfulla politiker.

    Jag antar att du känner att du vill kunna ta hand om dig själv och dina barn utan att ligga det finländska samhället till last. Därför tvekar du, det känns lite osäkert och kanske också inte rätt att flytta till nytt land och där börja med att söka hjälp från samhället. Du vill klara dig själv.

    Om jag har rätt vet jag inte men jag tror att du är en sådan människa. Lycka till:) Ta steget. Du är stark.

    Jag blev i alla fall uppfostrad så i Sverige.

    Gillad av 1 person

   2. Det finns nog möjligheter om man vill.Man får vara beredd på att slita hårt och börja på golvet som kanske städare eller köra taxi.Köp ett hotell nu,de får man nästan gratis idag.Det finns möjligheter för den som verkligen vill.

    Gilla

 3. Som man röstar får man leva, skulle man kunna säga. Tyvärr har det gått så långt, så att rösta ”rätt” inte längre är ett val, det finns inget som kan rädda Sverige från att bli ett fattigt land med skyhög arbetslöshet, medan globalisterna gnuggar sina händer. Att oppositionen med den liberale Ulf Kristiansson som en framtida statsminister skulle kunna vara någon slags räddning är bara att glömma, han har inte de ”hårda nypor” som kan förändra politiken, frågan är om han ens kan sätta stopp för förfallet, för först måste den skadade styrelsen i (M) som fortfarande har Reinfeldt som förebild övervinnas, och det är nog nästintill omöjligt. Och vilka skulle kunna vara samarbetspartners? KD antagligen, och SD som man säger sig vilka diskutera med, men inte egentligen vill ha med sig i en regering., det har han sagt många gånger. Hade SD varit ett alternativ som han hävdar, så hade moderaterna med SD:s hjälp kunna stoppa nuvarande regering, istället valde man Annie Lööf och centern, resultatet har vi nu framför oss. Det kommer att bli en ”intressant” valrörelse, med 7 st. liberala/socialistiska partier, och 1 parti som står kämpar emot.

  Gillad av 1 person

 4. Jag följer med. Barnen har sagt ok. Smärtan över det som hänt är för stor när vi dagligen påminns om allt från det vi öppnar ögonen. Tänk att man gett upp svenskt territorium. Hur ska detta sluta? Ungdomar som inte får tillräcklig skolutbildning, ungdomar som inte kan skaffa lägenhet och har svårt att skaffa arbeten, i varje fall utanför storstäderna. Allt fler äldre som det inte finns äldreboenden till. All denna frustration och ilska, det slutar inte väl. I Spanien är det tydligen 40 % arbetslöshet bland ungdomar. En bekant hörde igår afghaner på gatan (unga män, dvs barn), där en av dem intensivt försökte få de andra att fatta att han skulle få 60.000 för att hans föräldrar är döda. Detta jag skriver är inte ett påhitt utan det var vad som utspelade sig.
  Vad säger barnen Jenny? Vad säger ungdomarna? De kanske har ”anpassat” sig bättre än vad vuxna gjort? De har fötts in i det här tillståndet, de vuxna har varit med om resan från något ok till något förfärligt.

  Gillad av 1 person

 5. Ja ha, vart då vem vill ha en 74-års man utan röst och tal fick ”en stroke” 2006 så blir enrummare på närmsta kyrko gård,

  Gilla

 6. Vad skulle vi vilja kasta loss ifrån? En nationalstat som inte längre bemästrar etniska konflikter (man vill närmast ha sådant)? Eller, en nationalstat som inte kan hantera utvecklingen mot allt negativt från globaliseringen? Visst vill vi kasta loss från Sverige som sedan länge är under attack från vänster, men också från ultraliberaler? Visst vill vi kasta loss från ett utbildningssystem som präglas av fördumning och kunskapsfientlighet? Vidrigt är också det språkbruk som vi läxas upp med och vilket antas ska få oss försonligt inställda till allt som sker, ett språkbruk från makten mot oss ”underpriviligierade”, ett språkbruk som är både medkännande, hotfullt och fritt från kränkningar. Men vi där nere, vi är ordinära människor, människor som är både rasistiska ibland, sexistiska ibland, homofoba ibland, vänliga och medkännande ibland, förbannade ibland, elaka ibland. Oss har de som skapat det där språkbruket och använder det mot oss, oss har de bara förakt till övers för. Till sin tjänst har de en välutbildad och ”ansvarsmedveten” (de lyder makten alltså) journalistkår. Om vi stannar någonstans i EU på vår flykt så slipper vi inte de styrande i EU. De är helt bortom varje form av folklig kontroll.
  Så visst finns det mycket att kasta loss ifrån. Men, absolut värst av allt, detta med införseln av alla dessa mängder med människor och därmed islam, om det inte varit för just detta, då skulle nog längtan efter att kasta loss inte varit tillnärmelsevis lika stor. Känslan av att bli invaderad och kränkt, att få hela sitt liv upp och nedvänt utan att ha rätt att ens få göra sin röst hörd, den känslan är det som gör att många bara vill fly. När staten står på inkräktarnas sida och inte vår sida, då är det kanske dags att fly. Eller att göra något annat, gå till motattack.

  Gilla

 7. Än så länge finns chansen att rädda Sverige. Mitt hemland. Mina barn och barnbarns land. Varför ska vi lämna detta land? Nej kämpa på. Det går att rädda. Svenskar är i majoritet även om många inte fattat läget ännu. Jag hoppas på att verkligheten slår dem. På riktigt. Så att ljuset går upp.

  Gilla

   1. Sant, Jenny. Problemet med SD tror jag är att SD enbart erbjuder en enda politisk slags socialpolitisk mittensmak bland glassbehållarna som alla smakar sötsliskig marknadsliberalism.

    Jag är socialpolitiskt vänster, men patriotisk, en s.k. ”vänsternationalist”, samt är för ekologisk hållbarhet, men det ända vänsternationella partiet för ekologisk hållbarhet som finns är Vetenskapliga partiet som jag själv har skapat.

    Stavningskontrollen har inte ens ordet vänsternationell med i sin vokabulär trots att FNL och ANC var vinnande organisationer mot förtryck i Vietnam och i Sydafrika.

    Gilla

   2. Jag gillar Malmölistan med Nils Littorin i spetsen. Satsar de på riksdagen kan jag tänka mig att rösta på dem – vi har samma uppfattning om det mesta.

    Gilla

   3. Det som motsvarar Malmölistan på riksplanet är i min mening Framåt Sverige eller Vetenskapliga partiet.

    Vetenskapliga partiet har bjudit in Framåt Sverige att valsamverka, men får inget svar.

    Du kan gärna hälsa Littorin att Malmölistan givetvis är inbjudet att valsamverka på riksplanet via Valsamverkanspartiet, för deras hemsida fungerar inte optimalt, p.g.a. dolda okända skripts, eftersom de inte använder WordPress. Jag kan således inte e-posta dem eller ringa dem.

    Gilla

 8. Alla har väl läst biträdande rikspolischefens ord i en intervju med chockad programledare i Sveriges Radio? När en sådan person vågar säga sådana sanningar, då har det gått ordentligt över styr. Det är ett uttryck för att politikerna helt tappat greppet. De är alla skyldiga, i synnerhet är S skyldiga och inom S finns ett antal landsförrädare som borde fängslas och dömas för landsförräderi. Först signalerade näringslivet i form av L Östling, honom klippte man till så han tystnade, nu signalerar näst högste polischefen. Det är lätt att tänka sig hur samtalen går inom SÄPO och inom försvaret. Om nu näringslivet återkommer, och det kommer de göra så småningom, då kommer det förmodligen snabbt att rasa för alla som älskar islam. Men då är det försent. Det är redan försent nu, endast skadebegränsning är möjlig. Återigen, islam är en våldsam religion med stark politisk agenda och ett framträngande av militärt snitt. Islam är ett synnerligen effektivt vapen för klanerna och Sverige våldtas likt alla de kvinnor som oturen att möta en mörkhyad av fel sort.
  https://www.friatider.se/polischefen-40-kriminella-klaner-i-sverige-kommit-hit-bara-att-bega-brott

  Gilla

  1. Man kan inte anklaga andra för sin egen oförmåga.Det är inte Islams fel att Sverige öppnar portarna för all världens skitfolk.Det är vi,det svenska folket,som har oss själva att skylla.Massmedia som skulle granska makten har istället stått utanför vanliga människors hem och arbetsplatser och tystat oss.Vi vet vad de heter.Bonnier,Aschberg och deras donatorer Weil och Urwitz.Du måste tvätta din hjärna och sluta med att det är muslimers fel.Det var mig veterligen inte en enda muslim som var inblandad när jag fick sparken efter att ha vädrat min oro på ett forum som hackades av Expo.Däremot var en handfull judar inblandade,en sprang rakt upp på ovanvåningen i mitt hem oinbjuden.Djävla svin säger jag.Jag fick till slut hota med polis för att få ut honom.En fd sk kollega.Så nä,öppna dina ögon människa!

   Gillad av 1 person

   1. Martin,jag tycker mig känna dig som en bra människa med hjärtat på rätt ställe så varför du sparkar på en grupp människor utan makt och inflytande övergår mitt förstånd.Man gör det kanske för att det är enkelt att sparka på någon som redan ligger? Sparka uppåt men aldrig nedåt.Muslimerna äger ingen tidning och ingen bank och när en stackars muslim kom in i riksdagen brölades det om klanröstning.Så vidrigt.Så vidrigt.

    Gilla

 9. Att kasta loss i meningen flytta är det de facto allt fler svenskar som gör. Statistiken över antalet som skriver ut sig ur Sverige visar det, speciellt sedan millenieskiftet. Men detta nämns inte av mainstream media. Sverigebilden och maktpositioner ska bevaras.

  Jag arbetar ofta i andra europeiska länder och de tankar som lyfts här och av Jenny är enligt min erfarenhet inte så vanliga. Snarare flyttar andra europeer inom sina länder, man söker något som liknar ”gated communities” eftersom dessa länder delar de svenska problemen, men befolkningen har en starkare nationalkänsla bland annat.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s