Skarpa förslag om hur Sverige ska stoppa bidragsfusket

Att de svenska skattebetalarna varje år snuvas på 18 miljarder kronor som istället hamnar i fickorna hos bedragare är helt oacceptabelt.

Moderaterna har den senaste tiden höjt rösten för en folkräkning, men det är inte en tillräcklig åtgärd och i dag presenterar Sverigedemokraterna i ett debattinlägg flera skarpa förslag på hur man ska klämma åt dessa parasiter vars enda syfte är att suga ut det svenska välfärdssystemet.

*Sverige behöver revidera hela utbetalningssystemet för att säkerställa att skattepengarna hamnar där de ska.

*Regeringen bör skyndsamt gå vidare med förslaget i statens offentliga utredning om att starta en myndighet för utbetalningskontroll.

*De som döms för grovt bidragsbrott ska kunna stängas ute från välfärdsystemet.

*En ny fullskalig folkräkning måste genomföras med målsättningen att identifiera missbruk och fel i folkbokföringen.

*Vi måste komma till rätta med personer som har parallella identiteter och kartlägga vilka personer som befinner sig i landet utan tillstånd.

*För att säkerställa att personer som söker bosättningsbaserade bidrag som grundar sig på var man bor fortsatt vistas och bor i landet, är en lösning att dessa bidrag ska kvitteras ut genom besök på myndighet innan utbetalning

Hoppas fler partier hörsammar dessa genomtänkta förslag så att vi äntligen kan börja bena ut den här sörjan och sätta P för det högskaliga bidragsfusk som pågått i decennier i det naiva kungariket i norr!

#onlyinsweden

#justdoit


”Varje år är det cirka 18 miljarder kronor av skattebetalarnas pengar som felaktigt betalas ut till personer med avsikt att lura systemet; brottslingar och bedragare. Det är skattemedel som hade kunnat gå till dem som verkligen behöver det, i form av exempelvis assistans eller sjukersättning.

En så betydande summa skulle göra stor skillnad för att förbättra den svenska välfärden, och inte minst skillnad för den enskilde som förlitar sig på samhället när han eller hon behöver hjälp.

I Polismyndighetens rapport ”Myndighetsgemensam lägesbild om organiserad brottslighet 2019” lyfts välfärdsbrottsligheten upp högt på dagordningen som ett samhällsstörande problem av allvarlig karaktär. Rapporten pekar även ut problematiken med att vissa grupper i samhället satt i system att missbruka olika typer av bidrag.

En stor del av problemet grundar sig i att Sverige har tappat kontrollen över vilka som befinner sig i landet – vilka som bor här på riktigt, och de individer som lyckats lura systemet och tillskansat sig flera olika identiteter.

Ett exempel på detta kunde vi se för bara några dagar sedan då Aftonbladet avslöjade att en regeringstopp i Afghanistan är folkbokförd i Sverige och mottagit föräldrapenning. Så sent som i november förra året uppdagades även ett liknande fall, där själva Försvarsministern i Irak visade sig uppbära bidrag från den svenska Försäkringskassan.

Vårt välfärdssystem är uppbyggt på att medborgarna lämnar riktiga uppgifter. Detta innebär att varje person som är berättigad till våra gemensamma skattemedel har en moralisk skyldighet att respektera systemet, vilket gör att myndigheterna är helt beroende av uppgiftslämnarens riktighet.

Bristerna i ett sådant system är uppenbara, inte minst i tider då den samhälleliga gemenskapen och sammanhållningen inte är vad den en gång var.

Detta naiva förhållningssätt gentemot uppgiftslämnare är inte hållbart.

Vid uppenbara felaktigheter måste i stället principen om att reagera och agera gälla. Personal vid inte minst Migrationsverket har redan kännedom om utvalda adresser där ett stort antal personer folkbokför sig, men principen om att inte ifrågasätta uppgifter innebär att bedrägerierna kan fortsätta obehindrat.

Enligt statens offentliga utredning 2020:35 gällande samordning av statliga utbetalningar från välfärden framgår det tydligt att medborgarnas uppfattning om välfärdssystemets legitimitet är minst lika viktigt som dess faktiska funktion. Allmänhetens förtroende för välfärdssystemet har dock blivit allvarligt skadat till följd av alla skandaler och rapporteringar om brottslighet enligt undersökningar från BRÅ.

För att bevara legitimiteten och träffsäkerheten i välfärdssystemet är detta något vi måste ta på allvar.

Sverige behöver göra ett omtag av hela utbetalningssystemet för att säkerställa att skattepengarna avsedda för vår välfärd hamnar där de hör hemma, och inte i fickorna på ministrar, högt uppsatta tjänstemän i mellanöstern eller andra som på felaktiga grunder tar del av svenska skattebetalarnas pengar.

Sverigedemokraterna anser att regeringen skyndsamt bör gå vidare med förslaget i statens offentliga utredning om att starta en myndighet för utbetalningskontroll. Vi har också föreslagit att den som döms för grovt bidragsbrott ska kunna stängas ute från välfärdsystemet.

En ny fullskalig folkräkning bör även genomföras med målsättningen att identifiera missbruk och fel i folkbokföringen, komma till rätta med personer med parallella identiteter och kartlägga vilka personer som befinner sig i landet tillståndslöst.

I de fall där bidrag grundar sig på var man bor – det vill säga de bosättningsbaserade – behövs det läggas stor tyngd vid att säkerställa att personer som söker dessa fortsatt vistas och bor i landet. En lösning på detta skulle kunna vara att dessa bidrag ska kvitteras genom besök på myndighet innan utbetalning, i synnerhet i de fall då tveksamhet råder.

Sveriges nuvarande system för utbetalningar av ekonomiskt stöd är bevisligen inte längre hållbart. Det är därför hög tid att regeringen tar frågan på allvar och kommer till handling.

Det svenska välfärdssystemet måste förbli rättssäkert och skydda våra sjuka, äldre, barnfamiljer och personer med funktionsnedsättning. Inte hamna i fickorna på bedragare i andra länder.

Julia Kronlid, socialförsäkringspolitisk talesperson (SD)
Linda Lindberg, ledamot i socialförsäkringsutskottet (SD)
Eric Westroth, ledamot i skatteutskottet (SD)”

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/JoKejb/naivt-svenskt-system-gynnar-bidragsfuskare

7 reaktioner till “Skarpa förslag om hur Sverige ska stoppa bidragsfusket

 1. Utmärkt förslag. Alla blev inte automatiskt goda och snälla i ett socialdemokratisk Sverige. Sverige har varit och är ett tilltagande borgerligt-liberalt land under under alla S-regeringar. Som jag påpekat, S hade rätt snart tomt på idéer vad man skulle göra med makten annat än behålla den till varje pris. Resultatet är det vi ser idag. Nu lånar regeringen enorma summor utomlands och skuldsätter svenskarna för lång tid framåt. Detta anses nödvändigt för att behålla makten och ÄR nödvändigt för att försörja de s k flyktingarna.

  Gillad av 2 personer

 2. Den ev beskattningsrätten borde ifrågasättas-å det grövsta-numera!
  Och vad händer med pensionerna?? man vill ju veta vad som gäller-& det NU!
  Knega för att slänga alla sk pengar i ett slukhål av politruker, systemmedia & andra bidragstagare med multipla ID:en är f. n ett hån.
  Klan/familje mentaliten är kutym inom politik & media/nöje samt i ”orten”, så de spelar i samma liga hela hydret-bidragsligan-& INGEN vill släppa ”skattetutten”.

  Grattis,till oss alla skatte/$kuldslavar!

  Mvh Per

  Gillad av 1 person

  1. Självklart kommer det inte gå att ha ett så generöst välfärdssystem där det inte finns några krav på motprestationer. 4 av 10 som arbetar kan inte försörja resten. Arbetslösheten i Sverige är nu dubbelt så stor som i Tyskland nu. Regeringen kommer försöka hålla skenet uppe tom valet, sedan kommer rimligen nedskärningarna och skatte- och avgiftshöjningarna. Under tiden importeras massor, massor med anhöriga, äldre, sjuka, kvinnor och barn, alla ska försörjas.
   Om S hade låtit bli att importera människor med just muslimsk tro hade vi inte haft den situation vi har idag. Om de dessutom inte hade importerat sådana oerhörda massor med människor som Sverige inte behöver och i stället ägnat krafterna åt miljö, eftersatt infrastruktur, forma program för att svenskarna ska kunna leva och bo utanför storstäderna, ordnat bostäder åt svenska ungdomar så de kan flytta hemifrån, tagit itu med livsmedelsförsörjning osv osv, Om de gjort detta hade de lätt kunnat få med sig svenskarna och kunnat uträtta fantastiska saker.

   Gilla

   1. Vi ska vara $kithålslandet n:r 1 till 2030…
    $nacka med Ylva & Maggot(of corruption)…
    Vad har de gemensamt??
    Kom igen tjejer…
    Vilken chans har jag, som man?? i $kithålslandet…

    Gilla

 3. Det finns ett högre mål & därför funkar jag..
  Jenny, varför tror merparten av kvinnor på kommunism??
  Ni kvinnor är rätt eftertraktade pga ”muffen”..
  Ju mer män….

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s