Upprörda känslor i italiensk stad efter att 29 migranter testats positivt för coronavirus

Upp mot 3.000 invånare i den italienska kustprovinsen Cosenza i Kalabrien har gått man ur huse för att protestera efter att man konstaterat att 29 migranter i mottagningscentren har testats positivt för Covid-19. Sannoliktheten för att viruset spridit sig vidare gör att känslorna svallar hos invånarna

Det är dock inte första gången som antimigrantprotester ägt rum i Kalabrien och överlag ser södra Italien ut att vara på väg mot bristningsgränsen. De som protesterar kräver två saker – dels att migranterna flyttas till andra områden och att migrantcentren stängs ned.

I går lyckades dessutom en ung nigerian som testats positivt för coronaviruset och bodde i ett av mottagningscentren fly därifrån, men spårades senare upp av polisen.

Det är svårt att inte tänka på alla migranter som Sverige tagit emot de senaste sex månaderna trots rådande coronapandemi – utan att varken testa personerna eller sätta dem i karantän. Men det var väl en del av den svenska strategin och inte kan vi vara så hjärtlösa att vi använder vårt sunda förnuft någon gång – dörren till pärleporten i norr står trots allt konstant öppen!

Italian town explodes with anger over migrant Covid-19 cases

En reaktion till “Upprörda känslor i italiensk stad efter att 29 migranter testats positivt för coronavirus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s