Ny rapport visar att regimkritiska demonstranter utsätts för horribel tortyr i iranska fängelser

Enligt en ny internationell rapport från Amnesty använder iranska myndigheter horribla metoder för att tortera regimkritiska demonstranter – inklusive utdragning av fingernaglar, elchocker mot könsorganen, prygling, misshandel med batonger samt skenavrättningar med pistoler och rep.

I november förra året bröt det ut regeringskritiska protester i landet, vilket resulterade i att över 7.000 män, kvinnor och barn så unga som tio år arresterades. Enligt Amnesty ska 304 personer ha dödats av säkerhetsstyrkor under protesterna. De iranier som greps under protesterna har regelbundet – ofta flera gånger per dag – torterats fysiskt, sexuellt och psykologiskt enligt rapporten som grundar sig på videoupptagningar samt intervjuer med över 75 personer – inklusive offer och deras anhöriga.

Amnestyrapporten är långt ifrån det första avslöjande av missbrukandet av mänskliga rättigheter i iranska fängelser, i augusti avslöjade dokument att kvinnliga fångar i iranska fängelser utsatts för upprepad tortyr och våldtäkt. Amnesty kontaktade den iranska presidenten Hassan Rouhani och landets justitieminister Ebrahim Raisi den 19 augusti för en kommentar, men utan framgång.

Obegripligt att Sverige fortsätter gulla med den iranska regimen när de uppenbarligen bryter mot mänskliga rättigheter om och om igen!

https://english.alarabiya.net/en/News/middle-east/2020/09/02/Iran-tortures-protesters-with-fingernail-removal-electric-shock-mock-killing-Repor

5 reaktioner till “Ny rapport visar att regimkritiska demonstranter utsätts för horribel tortyr i iranska fängelser

 1. Amnesty har ett skamfilat rykte som kopplat till NGOer som är täckmantel för CIA etc med falsk rubrik av stöd till demokrati.och har lånat sig till lögner för regimechangekupper förr

  så hur vet man vad som är sant när dom påstår nåt?

  Amnesty och Human Rights Watch har liknande kopplingar till US/UKs regeringar och underrättelsetjänster och har tidigare å det grövsta åsidosatt sitt egentliga syfte.

  Väst svartmålar allt som dom vill störta i fördärvet och västmedier beter sig som om dom aldrig lägger märke till såna bedrägerier.

  I fallet Navalny som är aktuellt var Usa snabba med att sprida sanktionshot mot dom som använder Rysslands Covid-vaccin. Tydligen redan strax innan en märklig NGO som tagit hand om Navalny ledde till tillkännagivande att han var förgiftad av novichok.

  Gilla

  1. Jag tror inte Putin förgiftade Navalny.

   Vad gäller Amnesty känner jag till det du beskriver, men jag har läst om hur illa fångarna i Irans fängelser behandlas även genom andra rapporter så jag tror inte det är lögn i det här fallet.

   Gilla

 2. Amnesty interfererar i Thailand
  Fake Rights Group ”Amnesty International” Openly Meddles in Thailand
  https://landdestroyer.blogspot.com/2020/09/fake-rights-group-amnesty-international.html
  En organisation som ständigt ägnar sig åt sånt bör man inte lyssna på utan sätta i karantän en lång prövotid och hålla koll på om dom fortsätter med sitt otäcka intrigerande.
  Om en människa uppför sig ständigt förrädiskt mot sina medmänniskor möter dom välförtjänt misstro.

  Gilla

  1. Jag håller med om kritiken av Amnesty, men i fallet med Irans fängelser finns det liknande vittnesmål och rapporter som säger samma sak så det torde ligga en del i det.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s