Nästa ”offer” som skapar protester från BLM-supportrar var inte heller något oskyldigt lamm

Det verkar nästan som om Black Lives Matter inte har något annat att göra än att punktmarkera polisen och ständigt försöka hitta nya ”offer” för deras sak.

Den senaste incidenten handlar om 18-åriga Deon Kay som i onsdags eftermiddag sköts i bröstet av en polis i Washington och sedermera avled. Att ynglingen var svart verkar räcka för att förstora upp händelsen och under gårdagen skedde demonstrationer utanför borgmästarens kontor i staden samtidigt som media haussar upp historien utan att nämna det faktum att killen var en välkänd medlem av ett kriminellt gäng. I går släpptes även polisens kroppskamera som visar att Kay höll en pistol i handen.

I videon ser man hur polisbilar kommer till platsen och poliser hoppar ut ur bilen där man börjar jaga någon. Polismannen vänder sig om, ser Kay springa några meter bakom honom och avfyrar ett skott i Kays bröst. Polisen som sköt har identifierats som Alexander Alvarez. Det är oklart om Kay hade för avsikt att använda pistolen eller kasta bort den. Vapnet hittades senare i gräset.

Polischef Newsham vid Metropolitanpolisen har i ett uttalande sagt att alla som vill kan titta på videon själva och stoppa den sekvens för sekvens för att bilda sig en egen uppfattning, vilket är precis vad utredarna kommer att göra. Anledningen till att polisen släppte videon omgående beror på att man vill undvika ryktesspridning som kan leda till våldsamma kravaller som i andra städer.

Newsham beskriver Kay som en våldsam gängmedlem som är välkänd av den lokala polisen efter att ha varit i klammer med rättvisan flera gånger. Anledningen till att polisen från början befann sig området var en video som postats på sociala medier och visar två unga svarta maskerade män som visar upp sina pistoler inuti en bil. Poliserna kände igen Kay när de såg livestreamingen och de kände till hans namn.

Är det meningen att samma scenario ska upprepa sig varje gång polisen i USA skjuter svarta kriminella? Det verkar inte bättre och är ett slöseri med resurser som polisen borde lägga på riktigt polisarbete. Trovärdigheten för aktivistorganisationen minskar dessutom för varje gång det framkommer att ”offret” var kriminell, beväpnad och inte lydde polisens order. Men det här lär nog fortgå tills efter presidentvalet då det är ett utmärkt sätt för kandidaterna att på olika sätt utnyttja situationen för egen vinning.

https://www.arabnews.com/node/1729321/world

3 reaktioner till “Nästa ”offer” som skapar protester från BLM-supportrar var inte heller något oskyldigt lamm

  1. Det här fallet är också i ropet nu och har orsakat protester runt om i landet. 41-åriga Daniel Prude avled efter ett polisingripande i mars i Rochester – två månader innan Floyd. Sju poliser var med vid incidenten och i en video ses Prude sitta naken på marken, med handklovar samt med en sorts ”spotthuva” över huvudet för att se till att han inte spottade på grund av coronasmittan. Poliser hörs säga ”lugna ned dig” och ”sluta spotta”. När Prude slutade röra sig tillkallades ambulans och han avled senare på sjukhus. Nu kräver man att familjen får upprättelse och enligt borgmästaren har nu poliserna suspenderats. Borgmästaren har även uttalat att ”vi inte kan fortsätta svika svarta människors liv på det här sättet”.
    Nu vet vi inte vad Prude dog av eftersom utredningen fortfarande pågår och det framgår inte heller på vilka grunder han gripits, men det där uttalandet från borgmästaren irriterar mig – det är inte så att poliserna satte på honom spotthuvan för att han var svart utan för att han spottade. De hade gjort likadant om det varit en vit person. Kan folk inte sansa sig?!
    https://www.aljazeera.com/news/2020/09/daniel-prude-officers-involved-black-man-death-suspended-200903202522290.html

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s