När ska de svenska mätinstituten våga tänka utanför boxen?

Jag är med i Inizios svarspanel, vilket innebär att man regelbundet deltager i undersökningar som för det mesta rör det politiska läget i landet. I går kom den senaste undersökningen, men frågorna var desamma – vilken politisk fråga är viktigast för dig, vilken politiker har du störst förtroende för, vilket parti har bäst politik inom just dessa områden samt vilket parti skulle du kunna tänka dig att rösta på.

När ska det bli lite mer kontroversiella ämnen som till exempel – vill du förbjuda religiösa friskolor, anser du att det behövs ett mobilförbud i landets skolor, behöver vi ett nationellt förbud mot slöja i skolan, vill du att invandringen minskar och bör omskärelse av pojkar förbjudas?

Det hade varit mer intressant! Men det är väl för politiskt känsligt och kräver väl dessutom att en beställare efterfrågar just dessa ämnen.

I Danmark har mätinstitutet Megafon, på uppdrag av Politiken och TV 2, nyligen genomfört en undersökning om hur den danska befolkningen ser på omskärelse av pojkar och 86% av danskarna anser att omskärelse av pojkar i religiöst syfte bör förbjudas samt att pojkarna själva ska få ta ställning när de blivit myndiga.

I höst ska de danska politikerna ta ställning till en motion om att införa ett förbud, så vi får väl se om man vågar kliva på de religiösa gruppernas tår genom att ta hänsyn till folkopinionen eller inte. Det är uppenbart vad utfallet hade blivit i Sverige i alla fall där våra makthavare är livrädda för att stöta sig med sin valboskap!

Källa: Politiken

7 reaktioner till “När ska de svenska mätinstituten våga tänka utanför boxen?

 1. Att förbjuda otyget rituell omskärning av flickebarn torde vara ganska okontroversiellt eftersom den praktiseras av somalier i Afrika och kurder i norra Syrien däremot kan man ju svårligen förbjuda t.ex rituell omskärning av pojkar som också är ett jävligt vidrigt otyg eftersom den också praktiseras av judar, där även blod är inblandat i riten då detta ”sugs av” av en präst kallad ”Mohel”. Primitivt så det föreslår.

  Samma sak med sk. Skäktning, som utförs av muslimer och judar, dvs plågsam slakt av stackars djur som får halsen avskuren och långsamt dör i dödsångest och plågor något som bl.a Saudi Barbarien och muslimska terrorister tillämpar på människor.

  Gilla

 2. Opinionsinstituten anpassar frågorna till regioner/länder, det är helt uppenbart, och inte så konstigt egentligen, för det är ingen poäng att göra en undersökning där de inte får in ärliga svar, det kommer bara att rubba förtroendet för opinionsinstituten framöver.
  En jag känner som tidigare hade som jobb att ringa runt, just för den typen ovan, hade redan flera gånger ”bevis” på att folk inte är ärliga, inte ens när de är anonyma. Så det är ett problem helt klart

  Gillad av 1 person

 3. Suck, vi har den regering vi har. Vartenda politiskt kvinnoförbund är knäpptysta i denna sak. De är också knäpptysta vad gäller alla de vidriga och otaliga och dagliga våldtäkterna. Alla dessa kvinnor i politiken som har sitt på det torra. Men de är ju politiker förstås, därför kommer de vara tysta ända tills deras riksdagsplatser mm hotas av att väljarna inte vill rösta på dem.
  Nu verkar det i varje fall som att Danmark har inspirerat rättsväsendet i Sverige kring hur man kan döma mördargängen. En kommitté är tillsatt under ledning av nån höjdare i rättsväsendet med Danmark som förebild. Man är imponerade av Danmark som har lagar som stoppar mördare i grupp. Det säger något om både mod och kraften i PK-ismen i Sverige.
  Jag hoppas på ännu en koranbränning, jag hoppas att korkade mördare söker sig till Danmark och begår fler brott. Norge har ju också fått sin beskärda del av de mångkulturellt berikande och högutbildade stackars utsatta flyktingarna, Sveriges bistånd till grann-nationerna.
  Det vore väl en välgärning om de dagliga våldtäkterna i Sverige minskade till hälften och att myndigheterna slutade trixa och ljuga med statistiken. Det är säkert 25 kvinnors liv som idag i Sverige blir förstörda genom våldtäkter. Våldtäktsmannen tycker kanske det är roligare att ha sex med en kvinna som inte är stympad i underlivet? Fast å andra sidan, så här brukar de ju göra hemma också. Så har männen gjort med stöd av klanen och koranens kvinnosyn.

  Gilla

 4. Vad svarade du på frågorna du fick? Har du mest förtroende för Jimmie, Ebba eller lilla uffe? Vem har bäst politik enligt dig och vilket parti skulle du rösta på just idag?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s