Skriv under för att Ystads barn och äldre ska serveras svenskt kött

Som jag skrev om häromdagen är skolmaten i Ystads kommun undermålig och diskriminerande mot köttätare. Som ett brev på posten kom det samma dag information om att kommunen ska börja köpa in importkött till skolor samt äldreboenden enligt ett nytt tecknat ramavtal. Detta är givetvis oacceptabelt, särskilt eftersom det strider mot kommunens policy att köpa närproducerat!

Glädjande nog har det skapats en petition ställd till kommunstyrelsens ordförande Kristina Bendz som kräver att ramavtalet stoppas. Skriv på Du också – tillsammans kan vi påverka kommunen i rätt riktning!

#svensktköttskadetvara

#slutasparapåbekostnadavbarnochäldre

https://www.mittskifte.org/petitions/sluta-kopa-in-importkott-till-skolor-och-boenden-for-aldre?bucket=

10 reaktioner till “Skriv under för att Ystads barn och äldre ska serveras svenskt kött

 1. Done! Det finns absolut ingen anledning att importera det som finns i vårt land.Vill man kan man ju köra runt till politiker och konstatera att det nu i sommartid finns gott om grillar,trädgårdsmöbler och annat som de har fått som mutor för att skriva avtal med obskyra leverantörer.Politiker borde vara öppna med sina personliga kopplingar till företag som levererar till kommunen.

  Gillad av 1 person

 2. Ja, nu har vi haft ett så kallat Miljöparti vid makten i så många år. Tänk om de använt regeringstiden till att ägna sig åt miljö och denna fråga om kött i skolorna i stället för att importera alla dessa tärande människor från främmande länder långt borta ifrån. Mord, våldtäkter, allehanda brott som omdanat samhället har vi fått och brasilianskt kött med antibiotika och nedhuggen djungel som resultat.
  Självklart ska kött inte importeras, vi har eller borde ha så det räcker här. Holland behöver minska på sin intensiva djurhållning, värst i Europa, inte en köttbit därifrån tack! Låt bönderna bli både producenter av svenskt kött OCH vårdare av landskapet vilket verkligen skulle bidra till mångfald bland insekter och ge rikare skördar. Dessutom är det trevligt att se glada kor ute på bete.
  Vilket fruktansvärt parti, detta MP.

  Gillad av 1 person

 3. Nu går skam på torra land här ska man spara på maten
  Men man kanbetala över 30 miljoner för något säkerhets avtal
  Och dom styrande kan inte ens kolla om det är relevant skandal
  Mvh nisse

  Gillad av 1 person

  1. I bästa fall blir det rent kött från vildhästar men troligare är en blandning av roadkill från Canada eller Australien.Det lär bli mycket köttfärs där vildhästkött,roadkill och några procent nötkött blandas.Det borde gå att få detta kött DNA-testat.Jag garanterar nästan att det skulle bli samma skandal som när Findus blandade in hästkött.

   Gilla

   1. Det förtjänar att upprepas vilka dj…a svin som satt i Alliansregeringen.
    Den misstänkte sexualförbrytaren och kanske grisknu….en Eskil.Tycker du Jenny att det är alltför grovt så ta bort det men det är viktigt att påminnas om Centerns sjuka riksdagsledamöter.Snacka om en nyttig idiot den där Eskil,värd en hel del för en smutsig livsmedelsindustri.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s