I Sverige styr tydligen pojken med guldbyxorna

Den här trion gör väl ingen glad, men det är några av de makthavare som de senaste åren styrt skutan åt fanders genom att ha hanterat skattemedel som om det vore leksakspengar. Höstbudgeten står nu för dörren och enligt uppgift ska regeringen och samarbetspartierna ha kommit överens om en höstbudget som tydligen ska innehålla omfattande skattesänkningar samt satsningar på välfärden och offentliga investeringar.

Hur det ens är möjligt med skattesänkningar när Sverige dels är på väg in i en lågkonjunktur och dels tagit stryk av coronakrisen samtidigt som vi hade en ekonomiskt ansträngd situation redan innan coronapandemin är för mig obegripligt, men det är väl lånade pengar i vanlig ordning. Det verkar märkligt nog som om bankerna aldrig stryper tillflödet och jag undrar om någon överhuvudtaget har en plan för hur dessa enorma summor till slut ska betalas tillbaka?!

Dessutom är det väl konstigt att det går så ”bra” för Sverige samtidigt som välfärden under en längre tid nedmonterats, kommunerna blöder samt barn, äldre och sjuka drabbas av orättvisa sparkrav?! Men vi gör väl som vi alltid har gjort i det här landet och tar det som det kommer!👍

#onlyinsweden

Källa: DI

2 reaktioner till “I Sverige styr tydligen pojken med guldbyxorna

  1. Illa nog med makthavare som inte har Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
    Men det är ännu värre med väljare som inte sparkar ut dylika makthavare.
    Sverige RIP.

    Gillad av 1 person

  2. Sverige lånar ju för fullt sedan några år och delar ut pengarna till de importerade, skattepengarna räcker inte till. Klart några vill ha skattesänkningar, andra hälften vill ha skattehöjningar. Sverige lånar och lånar och ju mer vi lånar desto sämre blir lånevillkoren…..nu har Sverige dubbelt så hög arbetslöshet som Tyskland officiellt, inofficiellt är den ca 3 ggr så hög…..allt beror på hur man definierar ”att ha ett arbete”….

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s