Halvraka rör från Moderaterna om regeringsfrågan är inte tillfredsställande

Det har varit tydligt att Sverigedemokraterna hållit låg profil en längre tid i syfte att kratta manegen för ett framtida samarbete med Moderaterna, men för de som gått och hoppats på att nästa regering ska bestå av Moderaterna, Kristdemokraterna samt Sverigedemokraterna, kan nu se sina drömmar grusade för så kommer inte att bli fallet. Som jag påtalat tidigare kan partiet däremot bli samarbetsparti till en framtida M-ledd regering – likt Dansk Folkeparti tidigare var till den danska regeringen.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson deklarerar nämligen i en intervju att M kan tänka sig att regera tillsammans med KD och L, men inte med SD eftersom de har för olika syn på vissa sakfrågor. På frågan om Centerpartiet är välkomna tillbaka in i värmen, är dock svaret mer luddigt och Kristersson konstaterar att han gärna samtalar med Centerpartiet eftersom det är många frågor där partierna har samma uppfattningar, men att han aldrig kommer låta regeringsfrågan avgöras av att C inte vill samtala med andra partier.

På frågan om hur M ser på C hade vi väljare behövt ett rakt svar och inte dessa halvmesyrer. Självklart skulle Kristersson proklamerat att ett samarbete med C aldrig kommer att bli aktuellt oavsett form. Nu lämnar han fortfarande dörren på glänt, vilket är oroväckande eftersom Centerpartiet flera gånger visat att de inte vill medborgarnas bästa. Om Moderaterna inte levererar raka besked till väljarna inför nästa val så lär de förlora röster eftersom ingen vill ha en repris av finalen av föregående val.

Dessutom innebär förmodligen Kristerssons utsträckta hand till Liberalerna att de räddas kvar ovanför riksdagsspärren eftersom det fortfarande finns väljare som gärna ser en klassisk borgerlig regering. Problemet är att Liberalerna numera är en skugga av det forna Folkpartiet och dessvärre inte kommer att hjälpa Sverige framåt i den svåra tid vi har framför oss.

För mig som inte är vän av något parti är Moderaternas vision lite av en besvikelse. Jag trodde att M nu var starka nog att gå fram ensamma och klippa banden till alla forna allianser med siktet inställt på att ha en renodlad M-regering vid valvinst istället för att redan nu peka ut sina framtida kollegor, men det är uppenbart att de har svårt att lämna Alliansen därhän och det är inte till deras fördel. Tur att det är två år kvar till nästa val, annars hade det blivit en sömnig tillställning!

#wehearditallbefore

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ulf-kristersson-kommer-inte-lata-c-diktera-regeringsfragan

27 reaktioner till “Halvraka rör från Moderaterna om regeringsfrågan är inte tillfredsställande

 1. M är ett djupt opålitligt parti.
  Så länge de inte tar tydligt avstånd från Reinfeldt och den irreparabla skada han åsamkat Sverige och svenskarna så får man räkna med att bli bedragen från det hållet.
  Tyvärr så ser det mörkt ut för Sverige.
  Man får försöka hitta det parti man anser ha Sveriges och svenskarnas bästa för ögonen.
  Där ingår givetvis fullständig omgörning av migrationspolitiken i betydligt mer restriktiv riktning.
  Samt helt annan syn på rättsväsende och polis. Slut med saft-och-bulle-mentalitet.
  Givetvis behöver Sverige även en försvarsmakt värd namnet.

  Gillad av 4 personer

 2. Vad en politiker säger och lovar ska man alltid ta med minst en nypa salt. Det som kan uppfattas som ett heligt löfte är som bortblåst inom en alltför snar framtid. Jag vill minnas bla något om en sko, och då menar jag inte Ingvar dojan Carlsson .

  Gillad av 4 personer

 3. Ulf Kristiansson är Reinfeldts kronprins, och det kan inte upprepas för ofta. Att han redan nu skulle ta avstånd från SD var t.om oväntat för mig, men det är iofs bra, då vet vi var vi har varann.
  Att tro på en ren högerregering 2022, är naivt, (M) kommer att försöka få till en ny allians, med C, L och KD, inget svek är för stort för Moderaterna.

  Gillad av 2 personer

 4. För att undvika uppmärksamhet och ev besök av Näth-…aren så vill jag ärligt säga att jag inte anser att om man har bott i Sverige i x hundra år är automatiskt klassad som oskyldig ängel och om man har kommit fram ett annat land så är man garanterat skyldig till all världens brott. Det är att förenkla alltför mycket, däremot är jag eller misstänker jag att landet har tagit in fler nya människor än vad man mäktar med. Och det är till men för både infödingar och inflyttade. Jag har talat.

  Gilla

 5. Av någon anledning genomled jag intervjun med detta spektakel till partiledare. Utan att nämna invandrare så gjorde han ändå klart att de som nu ställer till problem i Sverige är personer som inte arbetar, som lever på bidrag år ut och år in, inte talar svenska, deras barn får dåliga förebilder och begår sedan de mest avskyvärda handlingar. Så han verkar ha förstått problemet. Dock vill han för närvarande inte lösa det. Vi kan alltså förvänta oss att det måste bli värre innan Moderaterna antingen gör det som vi förväntar oss, alltså talar med SD på riktigt, alternativt byter ut stolpskottet. Tydligen kommer samtliga partiledare att intervjuas av det ”opartiska” SvT.

  Gillad av 3 personer

 6. Man kan ju inte låta någon sorts nygammal allians åter få komma till makten.De som rev samhället kan väl inte på allvar mena att de skall bygga upp det igen? Jag skrattar åt blotta tanken:).
  För min del blir det antingen SD eller Partiet Nyans.Två oprövade kort och fattig landsbygd och förorten har mycket gemensamt,politikerna skiter fullständigt i oss.SD måste driva fler frågor än enbart invandringen.Det är bra ifall men blev tydligare i många fler frågor.Det är dags för Jimmie att trimma fläsket och spotta i nävarna.

  Gilla

   1. Jag har funderat på AfS men deras vulgära och oseriösa budskap,”dags att åka hem” vid förra valet äcklade mig.Det finns inget konkret och seriöst i ett sådant budskap.Jag skall forska lite vidare i Partiet Nyans och så som jag förstår det är de moderata muslimer.Jo,jag ser en del bra saker i Islam.Rattfylleristen som körde ihjäl en liten flicka hade redan hängt i en kran med Islam vid spakarna.Och ja,visst är det ett slags panik över samhällsutveclingen att ens överväga Nyans och frågan får väl bli,Kan det bli sämre än vad det är idag? Dessutom är Mikail Yüksel bonnapåg från visserligen Turkiet men han känner de utsattas villkor både i förorten och på fattig landsbygd.

    Gilla

   2. Jenny,beskrivningen islamistkopplingar får nog nyanseras lite för att jag skall kunna värdera det.Har han köpt en bil av en islamist eller vad menas egentligen? Du får gärna analysera åt mig i nåt kommande inlägg!

    Gilla

  1. @Rolf ”Jag har funderat på AfS men deras vulgära och oseriösa budskap,”dags att åka hem” vid förra valet äcklade mig.”
   Tänk jag tycker tvärtom. Det är raka puckar och dagens sanning, inget att hymla om. Kan det bli mer konkret än så? Det är verkligen hög tid för dessa att åka hem.
   Dessutom finns det inget som heter moderata muslimer. När allt kommer till kritan så är alla alltigenom muslimer och skall följa koranen. Inget annat.

   Gilla

   1. För en enkel människa som jag är tror jag att det går alldeles utmärkt att hugga min ved,mjölka min ko och k****a min get under muslimskt styre.Skämt åsido Tompas,det budskapet som AfS körde med tilltalade nog få.

    Gilla

 7. Tråkigt” kommer det inte bli fram till valet, positioneringen har nu börjat. Se allt för vad det är, förpostfäktningar, man värmer upp….Det finns inte ett enda politiskt parti någonsin i historien som man naivt ”kan lita på”! Det är ju politik, den har sin egen logik som inte har med vad som är rätt och fel, bra och dåligt att göra. ALLT handlar om att få och behålla makten, ALLT! För medborgaren är det lite som PPM-systemet, man försöker göra det bästa av en omöjlig situation där man inte har kontrollen eller kan påverka utfallet. Man får gå på det lilla man kan läsa, på rekommendationer men alltsomoftast blir det grundat på en känsla. Känslan leder en som bekant nästan alltid fel. Alla förälskelser går över även om förhållandet sedan visst kan vara gott och bra. Om vi ska tolka vartenda utspel fram till valet blir vi nog rätt trötta och utmattade utan att få något tillbaka.

  Gilla

 8. Utan SD, hur tror ni situationen hade varit i Sverige idag? De andra partierna och den allmänna opinionen har faktiskt anpassat sig väldigt mycket efter vad SD har stått för i takt med att de fått alltfler som röstat på dem. Så, utan SD hade det sett ännu värre ut. Självklart borde befolkningen rösta på SD om den har den minsta omsorg om sina liv och om Sverige.

  Gillad av 2 personer

 9. Jag har sagt det 1000 gånger i över 1 år och det tål att upprepas.

  1. Moderaterna är ett liberalt parti och är i grund och botten för en generös flykting politik.
  Anledningen att man inte skyltar ut det i media allt för ofta och spelar tuff ibland är för att strypa väljare flytten till SD. För att göra det måste man spela tuff men sanningen är att en röst på M blir en röst på en mycket generös flykting politik eftersom M söker stöd hos C och L och i Stockholm så har de tagit makten med självaste miljöpartiet.

  2. Ingen normal människa röstar på M om man vill ha hårdare flyktingpolitik eftersom Fredrik Reinfeldt falangen dominerar fortfarande partiet. Fredrik Reinfeldt styr partiet mycket mer än vad folk tror. Ett tydligt tecken på det är att M bjöd in just Fredrik Reinfeldt på deras landsdagar och hans fru har väl också en roll inom M fortfarande.

  3. Läste idag att Ulf Kristersson vill se John Biden som president och han är motståndare till Donald Trump, även Fredrik Reinfeldt hyser agg mot Donald Trump. En Donald Trump som ligger närmast SD.

  4. M kommer aldrig ta makten med SD, enda gången SD får något att säga till om är om Ulf Kristersson behöver deras stöd för att Ulf ska bli statsminister annars skiter fullständigt Ulf i SD.

  Röstar ni på M röstar ni för en generös flykting politik där Annie lööf och Sabuni får makten och så dumma är ni väl inte?

  SD och afs hade varit det bästa för Sverige. Det är enda alternativet för en bättre politik.

  Gilla

  1. @ SD 2022
   Kan i stort sett instämma. SD är för mig uteslutet eftersom de som styr i partiet är opålitliga. Droppen blev när de uteslöt Thoralf i Kalmar på grund av att han yttrat sig kritiskt mot islam. Återstår endast AfS som är det enda alternativet för Sverige och svenskarnas väl.

   Gillad av 1 person

  1. Det är så klart bedrövligt! Jag gillar egentligen varken SD eller M tillräckligt mycket för att rösta på dem. Vi får se. MED och AfS är alternativ – om de ändå inte vore så små.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s