Skolmaten fortsätter att vara undermålig

Det här serveras till lunch i barnens skola på torsdag, inget alternativ. Detta betalar vi alltså skatt för – jösses! 🤦‍♀️ Det säger sig själv att de flesta barn inte gillar den här typen av mat så varför kan de inte servera något alternativ? Sedan detta med ”klimatsmart” – vad jag vet producerar vi varken kikärter, curry, mango eller bulgur i Sverige som således måste importeras. Jag blir så trött på att barn i växande ålder inte kan serveras vanlig husmanskost längre! 😡

#vadfanfårviförpengarna

21 reaktioner till “Skolmaten fortsätter att vara undermålig

 1. Bättre att införa matpeng och avtala med de lokala krögarna.
  Då kan miljötalibanerna äta sin kruskakli och övriga äta riktig mättande husmanskost.

  Gillad av 4 personer

 2. Bulgur! Fy fan det vägrar jag att äta och det andra var ju inget skriva hem om heller. Tvi! Stackars ungar som får stå ut med så undermålig kost för dyra skattepengar.

  Gillad av 2 personer

 3. Det är den mest klimatOSMARTA mat jag sett på en meny. Det är skördetid i Skåne! Verkar gå helt förbi de som gör upp skolmenyer och gör inköpen! De sköter inte sitt jobb!

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 2 personer

 4. Vad heter skolan som serverar denna mat? Det måste gå att fråga ansvarig inköpschef eller rektor vad som är klimatsmart med att köpa in och servera importerad mat.

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har redan gjort allt som går. Till och med lämnat in medborgarförslag om att det ska finnas alternativ även när det serveras vegetariskt, vilket behandlats av kommunen, men eftersom de gick på kostansvarigas linje så röstades det ned. 🤷‍♀️

   Gillad av 1 person

   1. Ok, tack för dina svar. Jag vet att du gör allt vad du kan och mer. Det är verkligen sorgligt att det finns så många helt inkompetenta personer på beslutsfattande poster.

    Gillad av 1 person

 5. Typiskt svenskt, varför inte köpa in av svenska bönder? Man fortsätter att stirra sig helt blind på inköpspriset, sen kliar sig de styrande i huvudet och fattar inte varför antal bönder minskar för varje år.
  Läget bland svenska heltidsbönder minskar i sån hög takt att det troligen inte ens finns några heltidsbönder kvar inom 10-15 år, om trenden fortsätter.

  Gillad av 2 personer

  1. Det finns väldigt få heltidsbönder.En granne till mig har ca 20 miljoner nedlagt i mark,byggnader,maskiner och djur.Verksamheten bär inte en heltidstjänst utan han får köra buss för att överleva.Det är så djävla sjukt så det är knappt sant.Man kan ha roligare för de pengarna.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s