Kriminaliteten bland somalier och icke-västliga invandrare i Danmark har ökat de senaste två decennierna – men i Sverige redovisar vi inte sådant

De senaste åren har antalet efterlysta samt dömda med somalisk bakgrund ökat i Danmark, där man till skillnad från Sverige redovisar brottsstatistik per etnicitet.

I förhållande till deras antal är somalier inte bara överlägset Danmarks mest kriminella befolkningsgrupp, utan de ligger också i topp när det gäller konstant försörjning av danska skattebetalare.

Tidningen Den Korte Avis har gått igenom brottsstatistiken från år 2000 till 2018 baserat på etnicitet och resultatet är iögonfallande.

År 2000 blev sammanlagt 484 somalier dömda för brott och 2018 hade det antalet stigit till inte mindre än 1.489 somalier som dömts för överträdelser av strafflagen.

Vid millennieskiftet var den somaliska befolkningen i Danmark i åldern 15-79 år totalt 8.192 personer, som motsvarar 0,2% av befolkningen, vilket i sin tur svarade för 0,4% av alla dömda. År 2018 har antalet somalier i åldern 15-79 år nästan fördubblats till 15.123 personer och utgör nu 0,3% av befolkningen, vilket motsvarar 1,0% av alla fängslade.

Det är främst sexualbrott, drogbrott och våldsbrott det rör sig om och under den nämnda tidsperioden har totalt 123 somalier blivit dömda för sexualbrott – varav 43 våldtäkter, 2.067 har dömts för våldsbrott samt 3.748 för narkotikarelaterade brott.

Det är dock inte bara somalier som står ut i statistiken, generellt är icke-västliga invandrare starkt överrepresenterade när det gäller kriminalitet i Danmark. Samma mönster ses för övrigt i Norge som också redovisar dylik statistik.

Meanwhile in Sweden… är alla mycket väl medvetna om vilka det är som är överrepresenterade inom vissa typer av brott, men av politiskt korrekta orsaker så pratar vi inte högt om detta och vi tillåter inte ens att BRÅ redovisar denna typ av statistik av rädsla för att kränka vissa folkgrupper. Det är så klart bättre att låta ligisterna härja bäst de vill istället för att en gång för alla gå till botten med problemet och tackla dessa med fakta på hand. Det är annars så man brukar gå till väga om man vill attackera ett problem på rätt sätt.

Nej, nu tycker jag att vi alla enas i solidaritet och visar att vi minsann inte är några rasister som pekar ut folk på det sättet som danskarna gör. Handhjärta på det! ❤

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

https://denkorteavis.dk/2020/nu-somaliernes-kriminalitet-er-tredoblet-siden-aartusindskiftet-men-naesten-halvdelen-har-faaet-dansk-statsborgerskab-og-kan-ikke-udvises/

5 reaktioner till “Kriminaliteten bland somalier och icke-västliga invandrare i Danmark har ökat de senaste två decennierna – men i Sverige redovisar vi inte sådant

 1. Bilden på kvinnorna är sannolikt missvisande. De är oftast lurade av sektledare, men sannolikt sällan kriminella. Jag tror att det främst är unga män, främst ur socialgrupp 3, som är kriminella. I ett klassamhälle som Sverige hamnar migranter givetvis i denna grupp i större utsträckning.

  Genetiska och kulturella faktorer kan givetvis spela in också.

  Gilla

   1. …OCH ofta kuvade av sektledare, sekteristiska män och sekteristiska villfarelser.

    För att vara rättvis mot de stackars barnen som våldtas fysiskt och mentalt av denna sekterism så är gruppolarisering ett fenomen som kan drabba nästan alla, t.o.m. om man har läst på om fenomenet och känner till en mängd olika former av osanning.

    Den bestialiska våldtäkten på barn är även vanlig hos välutbildade judar och även hos kristna i USA. Det är bra att veta för de Israel-vurmare med s.k. ”kristnavärderingar”, som röstar på SD, att bestialiska villfarelser pågår inom fler religioner än islam.

    Det finns bara ett anständigt parti som är för total sekularism i Sverige. Rösta rätt för barnens skull!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s