EU:s asylpolitik är under all kritik och någon lösning är inte i sikte

Enligt siffror från Eurostat sökte 612.000 personer asyl i Europa förra året och sedan migrantkrisen 2015 har Europa ökat sina gränskontroller, men som bekant har EU fortfarande inte fått ordning på asylpolitiken och Dublinförordningen har inte fungerat på åratal. Bryssel har dock satt som mål att tillsätta 10.000 gränsvakter och kustbevakare till 2027 – vad är väl sju år… 🙄

I september ska EU-kommissionen lämna ännu ett förslag till ett nytt europeiskt asylsamarbete, men med tanke på hur långt ifrån medlemsländerna står från varandra i denna fråga så är det ytterst tveksamt om det överhuvudtaget går att enas.

I juli föreslog Tyskland att man ska inrätta ett slags preliminärt triagesystem vid EU:s yttre gräns, där Frontex ska kunna deportera asylsökande som fått avslag på sin asylansökan. Inget dumt förslag!

Däremot är det inte alls genomtänkt av Berlin att lobba för ett system där migranter som räddats på havet ska fördelas via ett dussin välvilliga medlemsländer, medan de som vägrar får böter. För vad sänder det för signaler till de hundratusentals migranter som väntar i Libyen? Kom hit till Europa – vi räddar er även om båten förliser! Mycket kontraproduktivt om nu målet är att minska antalet illegala migranter som kommer till Europa.

Ärligt talat tror jag inte att EU kommer att kunna enas om en vettig asylpolitik inom en snar framtid, utan denna fars kommer att fortgå länge än samtidigt som människor kommer fortsätta dö i sin strävan efter att nå Europa eftersom man tror att gräset är grönare på andra sidan. EU-topparna, som indirekt gynnar människosmugglarna, har mycket blod på sina händer och mer lär det bli framöver.

Varför inte bara erkänna att EU har spelat ut sin roll och lägga ned samt skapa ett nytt, mer hållbart samarbete där makten åter utgår från respektive land? Det hade varit det bästa för kontinenten och framförallt dess invånare, men dessa är så klart inte de mest prioriterade i det här fallet!

#returntosender

#swexit

https://www.arabnews.com/node/1726776/world

6 reaktioner till “EU:s asylpolitik är under all kritik och någon lösning är inte i sikte

 1. Det bästa skulle vara att lämna EU, för hur vet vi att det kommer att gynnas oss i det långa loppet? inget har hitintills talat för att vi kommer att dra någon större nytta av EU.
  Jag citerar Swexit.se ”Efter 20 år med EU har vi facit och har sett hur Sverige splittrats och polariseras, välfärd, skola, omsorg och integration fungerar allt sämre. Det har naturligtvis många orsaker. Men detta problem är inte bara svenskt det finns en gemensam faktor, det genomsyrar hela EU.

  Det visar med all tydlighet att EU inte fungerar som det var tänkt. Sverige är extra sårbart av flera skäl, dels ligger vi geografiskt illa till, vi är ensamma om vårt språk vilket ger ett självskrivet utanförskap. Vi har en högre BNI än de flesta EU:länder och därför får betala en betydligt högre avgift än många andra länder, vilket gör att Sverige betala mer än vi får tillbaka” slut citat.

  Gillad av 2 personer

 2. Idag skickar jag en tanke till nationalekonomen, professor emeritus Assar Lindbeck som häromdagen avled i 90 års ålder. Han var en av dessa människor som med kunskap och engagemang försökte påverka utvecklingen i Sverige. Ett par veckor före sin 90-årsdag i januari varnade han i DN-debatt för att Sverige gick mot ”ett turbulent, segregerat och riskfyllt samhälle om inte stora reformer av bostadsmarknad, arbetsmarknad, rättsväsende och skola görs i spåren av en mycket hög invandring av lågutbildade”. Lindbeck hade även konkreta förslag om vad som behövde göras. Han beskriv sig själv som ”en ohyvlad planka från Norrbotten”. Lindbeck hade arbetarbakgrund. När han 1993 lämnade en begärd och detaljerad rapport (Lindbeck-kommissionen) sade han efter 3 timmars möte med riksdagens finansutskott ”politikerna använder vår rapport som en berusad använder en lyktstolpe, som stöd i stället för som upplysning”. Lindbeck förknippades länge med socialdemokraterna men bröt tvärt med partiet 1982, han var stark motståndare till löntagarfonderna.
  Vi ser nu våldet i samhället, det överskuggar de stora, övergripande frågorna som Lindbeck listade och som måste åtgärdas. Det kommer rimligen inte att ske och vi har därför att vänta sämre ekonomi för Sverige, fortsatt våld, skarpare sociala motsättningar och en fortsatt marsch mot en ännu obehagligare form av demokrati.

  Gillad av 3 personer

 3. https://www.svd.se/sa-infiltrerades-socialdemokraterna-av-muslimska-brodraskapet

  Text av tidigare SVD-medarbetaren Gudmundson som numer är presschef hos KD. I artikeln redogörs för hur S fick inbjudan av islam och tackade ja. På den vägen är det, läs ledarsidorna. se angående detta. Westerholm har utfört en fantastisk insats för Sverige och svenskarna med sitt forskande och orädda skrivande. Men detta känner de flesta skribenter här till förstås sedan länge. M har nu ställt fråga i riksdagen angående regeringens miljardbidrag till islam, det kanske blir svårt att fortsätta på den linjen när frågan verkar bli obekväm för några andra partier också.

  Gilla

 4. EU är inte för Europas urinvånare och infödda mångfald av olika men ändå besläktade folkslag.
  EU är destruktivt för Europa och kommer att så förbli.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s