Annie Lööf vill ta på sig rollen som räddaren i nöden

Centerns partiledare Annie Lööfs strategi för att göra comeback på den politiska scenen genom att vinna sympati hos väljarna och spela på människors känslor har nu även nått de finska tidningarna, där Lööf i en intervju med Hufvudstadsbladet berättar om sin tidiga förlossning och krävande mammaledighet.

Centerpartiet föreslår nu ett ekonomiskt paket för att nystarta Sverige, som om det inte räckte med satsningar på över 100 miljarder kronor från regeringens sida – ett åtgärdspaket som baseras på lånade pengar, vilket innebär att statsskulden kommer att öka kraftigt. Underskottet i de offentliga finanserna väntas för övrigt landa på runt 300 miljarder kronor i år.

I Sverige verkar det som om politikerna lever efter devisen att pengar faller ned från himlen och att det inte finns något lånetak överhuvudtaget. Men en dag ska hela klabbet så klart betalas tillbaka och det är vi arbetsmyror som ska få det att hända.

Att Lööf deklarerar att Sverigebilden utomlands är ett misslyckande för regeringen är inte särskilt förvånande eftersom hon nu vill framställa sig själv som frälsaren som ska ställa allt till rätta.

Lööf talar förvisso om hanteringen av coronakrisen, men det är lätt att dra paralleller till så mycket annat som svärtat ned landet som hon är medskyldig till – exempelvis den katastrofala migrationspolitiken, den misslyckade integrationspolitiken, den ökande grova kriminaliteten och daltandet med unga ligister, det kravlösa bidragssystemet, ogenomtänkta asylbeslut som strider mot svensk lagstiftning samt så klart det faktum att hon såg till att återinrätta Löfvén och hans kassa regering på tronen.

Kanske hade det varit bättre om Lööf inte återvänt alls till politiken – både för partiets och landets skull, för vem tjänar egentligen på att ha en impopulär partiledare som väcker mindre trevliga känslor hos en stor del av folket så fort hon visar sig? Men nu är hon här i allra högsta grad vare sig vi vill eller inte, så låt föreställningen börja!

https://www.hbl.fi/artikel/jag-tycker-att-sverigebilden-utomlands-ar-ett-misslyckande-for-regeringen/

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/analys-historisk-budget-men-innehallet-fortsatt-holjt-i-dunkel

10 reaktioner till “Annie Lööf vill ta på sig rollen som räddaren i nöden

 1. Nu skall jag ta yxan och klyva ved,tack vare detta inlägg blir det nog ett par kubik extra och inte av glädje men av ilska blandat med en känsla av äckel över den ****** ***** Annie Lööf.Ja du vill ju ha ett vårdat språk på bloggen men när det gäller *** ****** **** Annie Lööf är det omöjligt.Jag måste få utlopp för mitt hat mot denna nänniska och vedklabbarna får symbolisera Lööfs nacke.Och ja,jag står för mitt outgrundliga hat i alla sammanhang när det gäller den ****** ********.

  Gillad av 1 person

   1. det blev en produktiv dag och dagen idag blir nog minst lika produktiv,*** ****** stod på morgonen i tv och flinade och sade att det är loligt att vara tillbaka,det är nog så lagom loligt för alla som idag tvingas stanna hemma från jobb när deras bil är en kolhög
    det är loligt nästan jämnt
    tvi ***

    Gilla

 2. Att hon nu kommer med kritk mot regeringen är bara ett sätt att få oss väljare att tro att hon egntligen tillhör oppositionen, och att hon och hennes centrpartister egentligen inte alls står bakom Löfven, eller regeringen öht. Snart hör vi henne bräka fram att vi i de borgerliga aka alliansen kommer, om vi får makten ska se till att alla är trygga och bl.a bl.a. Vet inte om denna falska person är den värsta politiker vi någonsin haft, i alla fall en av de värsta. Eller som man sa förr: ”ingen person som man skulle köpa en bil av”

  Gillad av 2 personer

 3. I SVD idag, orkar inte läsa fler tidningar för att slippa hennes ansikte, finns ett foto av henne över en helsida. Hon uppmanar oss ”GÅ FRAMÅT GENOM KRISEN”. Några ord om medmänsklighet, jämställdhet och grön omställning. Inte ett ord om våldet i Sverige i artiklar, intervjuer etc. C har nu färdriktningen klar inför 2022, hon vänder sig till företagarna. Det är lätt att förutse vilka slagord som kommer på valaffischerna, ”rädda jobben”….utan jobb ingen välfärd”. Och det är ju sant. Men det ofantliga sveket att inte ens låtsas om importen av alla dessa lågutbildade med islamisk tro och vad de gjort med Sverige, det är en närmast ofattbar skam. Men så är politiken.
  Hela SVD idag verkar vara uppköpt av någon/några, varenda artikel går någons ärenden, inte våra. Reinfeldt får 4 helsidor varav en helsidesbild där han flinar på sitt obehagliga vis. Han berättar där att han är stolt över vad han åstadkom och varnar för att Trump leder USA till diktatur. Inte ett ord om islam och de lågutbildade. SVD har i stort sett alltid skarpa analyserande artiklar om tillståndet i Sverige, av t ex Ivar Arpi, Erik Zsiga och Inger Enkvist som nog är den skarpaste hjärnan vad gäller skolan i Sverige. Många, många fler finns, men idag är det av någon anledning lågt i tak och ut pumpas regeringens budskap. Allt som sker fr o m nu är för lånade pengar som ska betalas tillbaka med ränta.

  Gillad av 1 person

 4. Vi lär få se hennes ansikte alltför många gånger framöver. C är ju ett förmöget parti och får säkert ekonomiskt stöd även från utlandet. Bilderberger säger ja till henne, det är deras agenda hon nu framför. Det är ju alldeles självklart att långivarna vill att Sveriges ekonomi ska vara stark så de kan få tillbaka de pengar de lånat ut för att vi ska kunna ta emot och försörja dessa miljoner lågutbildade islamister.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s