Malmö under belägring – del 2?

Oroligheterna i Malmö efter gårdagens koranbränning har blivit en världsnyhet som även uppmärksammas i arabisk media med scenariot ”upplopp i svensk stad när högerextremister brände koranen” och våldsamheterna ser ut att fortsätta även i kväll – men förhoppningsvis i mindre skala. Bland annat hade 200 personer samlats på Bennets väg där bråk uppstod samtidigt som en cykel sattes i brand på en gångbro över Amiralsgatan. Dessutom rasar en kraftig brand just nu i Gullviksskolan.

Polisen säger dock att de har kontroll över situationen och man använder sig även av drönare som kommer bevaka Rosengård fram till måndag. Det känns väl betryggande – ungefär som när våra ministrar bedyrar att de har läget under kontroll trots att både gängkriminaliteten och diverse extremister vinner mark för var dag som går?! 🤪 Men nu ska jag försöka vara positiv och hoppas på att vi inte behöver vakna till ännu en dag med svarta rubriker. 🙄

Källa: SVT Nyheter

11 reaktioner till “Malmö under belägring – del 2?

 1. Utgår ifrån att de flesta innerst inne inser vad detta på sikt kommer att sluta med.
  Att stoppa huvudet i sanden håller inte i all evighet.
  Bryskt uppvaknande väntar många…

  Gillad av 2 personer

 2. Polisen, har de någon kontroll på något öht? Den sista insatsen mot gängkriminaliteten blev en rejäl flopp, trots att man tom hade presskonferens om att man minsann skulle rensa upp i Malmö. Bara att hitta på något så korkat som ”dialogpoliser” får mig att tvivla. Polisen måste sätta hårt mot allt kriminellt, olagliga demonstrationer, det kommer bara att betraktas som att man kan göra nästan som man vill om inte polisen agerar.

  Gillad av 1 person

  1. Polisen har i Malmö gjort ett bra jobb men vad som fallerar är övriga länkar så som i första hand åklagare som är bakbundna av en lagstiftning som är helt otillräcklig.Dessutom har vi ju åklagare som är helt olämpliga för sitt jobb och som tolkar lagarna för att manifistera sin egen godhet,Lennart Guné är ett tydligt exempel på den sorten.Den uttalade vänsteråklagaren Ingela Svensson är ett annat skrämmande exempel.Polisen på gatan har gjort ett mycket bra arbete skulle jag vilja påstå men vad hjälper det när vi har politiska aktivister längre ut i kedjan?En sak är säker och det är att vi är på väg att få ett samhälle som ingen av oss ville ha.Tack så mycket Reinfeldt och Lööf med flera psykopater och Bilderbergare.

   Gilla

 3. Kräken i den svenska s.k. regeringen håller förstås tyst. Löfven tycker det är viktigare att besöka ett nedbrunnet bageri (vilket i sig naturligtvis är en katastrof för företag och anställda men visar hur Löfven med avsikt undviker politiska problem).

  Gillad av 2 personer

  1. Kräken i oppositionen är också märkvärdigt tysta.En opposition som i en demokrati borde vara den motkraft som förhindrar regeringen att regera diktatoriskt.

   Gilla

 4. Att försöka vara positiv i denna situation är inte lätt, och kanske inte heller rätt.
  Jag tror att omvärlden ser nyktrare på det hela, och befarar att det hela eventuellt riskerar att skada den oerhört viktiga Sverigebilden.

  Gillad av 1 person

  1. Sverigebilden är nog ohjälpligt skadad, dels av den förhandlingsteknik som regeringen har haft emot EU under Coronakrisen, dels så lyckades Ann Linde gör en av svensk historias absolut värsta framträdande som minister i DW:s program Conflict Zone, där hon både var arrogant, okunnig, och som ytterligare pinsamhet pratar urusel engelska, dessutom blev hon arg, och fräste av den ytterst pålästa intervjuvaren, så det är nog så illa att Sverigebilden är riktigt skadad, och det för lång tid framåt.

   Gilla

 5. Det är väl ett fullt realistisk scenario att Malmö helt och hållet hamnar i islams makt och våld. Om Malmö nu inte redan är där. Jo, de är nog där, se vilka som bestämmer dagordningen, vilka som ser till att bli försörjda, vilka som ser till att få leva livet på islams villkor osv osv.
  Det var första staden. Kanske blir det nu många mindre samhällens tur att på allvar bli kontrollerade av islam?
  Den enskilde polismannen måste vara oerhört frustrerad, att inte få göra sitt jobb utan att riskera sparken. Visst fick vi en lag som säger att våld mot brandkår, polis, ambulans etc ska straffas omedelbart och hårt? Det har haglat stenar och annat bråte över alla utryckningsfordon senaste dygnen.
  Sänk ribban, skjut för att döda när en polis, ett utryckningsfordon hotas. Grip de som finns där, döm dem till ”danska” fängelsestraff och utvisning. Spåra familjen, utvisa den, dra in bidrag till släkten. Bötfäll klanen att återbetala ALL skada, ALLT. Många, många invandrare skulle applådera sådant.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s