EU-kommissionen öppnar upp Europas portar för hela världen genom den europeiska migrationspakten

Tusentals illegala migranter som betalat människosmugglare för att transportera dem till Europa fortsätter strömma in till bland annat Grekland, som flera gånger flaggat för EU att situationen är ohållbar. För två dagar sedan förliste en båt med nästan 100 migranter i östra Egeiska havet i närheten av den lilla grekiska ön Halki, varav 96 personer räddades och i går kväll var det dags för en ny räddningsoperation när en båt med 50 migranter fick problem söder om ön Rhodos.

Men EU struntar i vanlig ordning i den kaosartade situationen som pågått i flera år utan att unionen agerat. Man skyller på att man inte lyckas komma överens, men det är bara undanflykter eftersom det självklart går att hitta en lösning om Europa befinner sig i kris. Uppenbarligen tycker inte EU-topparna att läget är så akut eller så har man en annan agenda och det är vi som förväntas betala för deras brist på handlingskraft.

Det är intressant att notera att EU-kommissionen, mot bakgrund av migrationskrisen 2015/16, ämnar reformera det gemensamma europeiska asylsystemet genom att införa en europeisk migrationspakt för att tillhandahålla en ”omfattande, hållbar och krissäker ram för hantering av asylförfaranden och migration till EU”. Pakten kommer att ”täcka hela migrationsrutten från ursprungslandet via transitländerna till ankomstlandet i EU”.

Pakten syftar bland annat till att samordna gränsskyddet samt förbättra samarbetet med ursprungsländerna såväl som hantering av migranter som inte har rätt till skydd.

Enligt EU-kommissionen är den nya pakten nödvändig eftersom ingen stat i unionen klarar illegal migration på egen hand och inget land klarar heller av sekundär migration (migranter som söker sig vidare från ankomstlandet) i Europa på egen hand.

I Tyskland har AfD (Alternativ för Tyskland) avvisat EU:s projekt och EU-parlamentarikern Bernhard Zimniok ser inte positivt på arbetet: ”Agendan är klar – migrationsvägar ska vara fria, smugglingstrafikservice bör inrättas och Europas portar bör öppnas för hela världen. De vill legalisera mer illegal migration till Europa. Det är så här du blir av med Europa!”

Från den 30 juli till den 27 augusti har EU-kommissionen gett medborgarna möjlighet att kommentera pakten på deras hemsida och nästan alla kommentarer har hittills fördömt pakten. Den informationen har helt gått mig förbi – varför har inte svensk media uppmärksammat denna möjlighet för medborgarna att tycka till eller för den delen våra svenska EU-kommissionärer?

I slutet av 2018 röstade USA, Ungern, Polen, Israel och Tjeckien emot FN:s migrationspakt, bland annat av fruktan för inblandning i deras suveränitet, medan den humanitära stormakten Sverige givetvis röstade ja.

Det finns inte mycket positivt att säga eftersom vi inte har möjlighet att påverka det, men hoppas att Donald Trump vinner valet i november – annars ser det mörkt ut för Europa.

#nejtacktillmerillegalmigrationtilleuropa

EU Commission prepares European migration pact

https://www.ekathimerini.com/256326/article/ekathimerini/news/greece-launches-rescue-for-new-migrant-boat-near-rhodes

5 reaktioner till “EU-kommissionen öppnar upp Europas portar för hela världen genom den europeiska migrationspakten

 1. Om demokraternas valkampanj fortsätter hittills som kärringen Pelosi finns det gott hopp för Trump. Tom pressen skrattar åt Pelosi. Men, räkningen av rösterna blir väl det som kan fälla Trump.

  Gillad av 2 personer

 2. Korrelationen mellan överskott av unga män och ökande antal våldtäkter är väl belagd av historiker. Har någon siffror på fördelningen män/kvinnor som importerats till Sverige? EU?
  Hanif Bali skriver som alltid intressant och roligt, ”klanfullmäktige har sammanträde på hotell i Göteborg”.

  Gillad av 2 personer

 3. Den som sätter hoppet till Trump, att han kommer kunna avsluta massmigrationen till EU, lurar nog sig själv. Trump har fullt upp med att sätta stopp mot Mexiko och att strössla pengar på det militärindustriella komplexet, d.v.s. hans och Obamas och Hillarys polare i Washington och på Wall street.

  Gilla

 4. OBS! Det är detta lejonparten av era skatter går till.
  EU:s inre marknad & all annan tjurskit man ängnat sig åt i decennier är värt exakt vad idag??
  Ett oändligt press-stöd till agendajournalister od vars undermåliga varor endast duger till brasved, i min bok.

  Enligt Joakim Ruist kostar invandringen 74 000 kr/ind & år utslaget på totalen, vad jag fattade….som är vad 2–3 000 000 eller mer?and still counting.
  Det är långt till vinst iaf, vad än Löv’en & c:o säger.
  Känns det här hållbart??någon..

  Mvh Per

  Gilla

 5. Motsättningen mellan republikaner och demokrater spelar viss roll för Usas befolkning beträffande sociala skyddsnät etc men inte för oss. Usa ser gärna att den europeiska rivalen försvagas och allt som sägs i Usas medier är bara till för att ge sken av demokrati. Dom som ser att CNN etc är rent kräkmedel tycker att FOX låter lite bättre – säger lite mer vad folk vill höra . Men båda sidor är globalisternas marionetter så hoppas inte på att någondera alternativet vill oss väl.
  Trump personligen kanske ligger närmare oss men han har ingen makt att gå den vägen som det skulle innebära.
  Det känns som om demokraterna avsiktligt saboterar sina chanser genom att inte låtsas om kaoset.
  Men deras motståndare i Usa har inget emot att VI har kaos här!!!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s