Det borde finnas en särskild plats i helvetet för rattfyllerister

Det finns en drös saker man skulle kunna skriva om i kväll – till exempel att 300 arga ungdomar i Malmö city just nu protesterar och kastar brinnande föremål mot polisen efter koranbränningen tidigare idag, att klimataktivistgruppen Extinction Rebellion fortsätter sin 48 timmar långa blockad i centrala Stockholm i området runt Kungsgatan/Stureplan, att en man misshandlats i centrala Göteborg, att en tonårspojke fick en kniv i bröstet nära en skola i Solna i eftermiddags, eller att människor i Sverige har tappat hoppet.

Men jag är så trött på ligister, aktivister och dårar som tär på samhällets resurser samtidigt som politiker från alla läger gör allt för att framhäva sig själva men inte ids lyfta ett finger för att faktiskt göra något åt saken i verkligheten – dessutom finns det inte så mycket nya infallsvinklar i dessa ständigt dagsaktuella frågor, så låt dem ha ihjäl varandra.

I kväll gråter mitt hjärta istället för en liten 5-årig flicka som i går miste livet i en tragisk bilolycka i närheten av Oskarström. Flickan heter Siri och föll i går kväll offer för ett vidrigt rattfyllo som var tvungen att sätta sig i bilen påverkad och därigenom släcka ett oskyldigt liv.

Den 29-årige pappan och hans två små barn, ett och fem år gamla, var på väg hem när de mötte bilen som kom i hög fart samt körde på fel sida av vägen. Frontalkrocken var oundviklig, ett av fordonen snurrade runt och kastades ut i en hage, medan den andra bilen hamnade i ett dike. Pappan fick lindriga skador och det ettåriga syskonet klarade sig mirakulöst helt utan skador, men lilla Siri överlevde inte kollisionen. Även en kvinna i 60-årsråldern som färdades i samma bil som den misstänkte rattfylleristen avled.

Det finns absolut inget försvar för påverkade personer som bestämmer sig för att sätta sig bakom ratten på ett fordon eller en båt! En liknande tragisk händelse skedde i Färjestaden på Öland för cirka en månad sedan, när en rattfyllerist körde ihjäl två cyklister – en mamma och hennes son som var där på semester.

Det är svårt att finna ord för att beskriva det man känner, men mina tankar går till familjen som nu har ett långt sorgearbete framför sig och jag tänker att det lika gärna kunde hänt mig – smärtan måste vara outhärdlig.

Fadern har skrivit en sista hälsning till Siri på Facebook:
”Du lämnar mig med ett sånt tomrum som inte går att beskriva. Det var ju alltid du och jag varje dag. Jag kommer att sakna dina varma kramar när du mötte mig i dörren med dina tokigheter och idéer. Du ville att pappa skulle sluta jobba så vi kunde sälja glass tillsammans i stället så vi kunde vara ihop hela dagarna. Pappa älskar dig Siri, från djupet av mitt hjärta. Jag hoppas du får vandra hand i hand med dem vi älskar i himlen.”

All styrka till familjen. ❤😔

https://www.expressen.se/kvallsposten/siri-5-ihjalkord-av-rattfyllo-familjens-sorg-alskar-dig/

13 reaktioner till “Det borde finnas en särskild plats i helvetet för rattfyllerister

 1. Rattfyllerister som dödar andra ska dömas för mord.
  Om tagande av daga inte ska tillämpas så ska varelserna låsas in och dörren svetsas igen.

  Gillad av 1 person

 2. Instämmer i allt det fina Jenny skriver. Tyvärr är det så att domstolar bedömer det som en förmildrande omständighet när bilföraren är berusad när hon/han dödar ett barn med bilen. Likadant bedöms det om föraren är narkotika/läkemedelspåverkad. Så domstolarna dömer mycket mildare vid mord utförda på detta vis. Vår justitieminister M Johansson vet detta sedan han tillträdde posten. Återigen skyddar regeringen förövarna. Självklart borde lagen ändras så att det ses som en försvårande omständighet att vara berusad och mörda med bil. Föraren gör ju valet att köra liksom mördaren gör valet att hugga med kniven eller skjuta med vapnet. I Danmark döms det mer rimligt. Det daltas och ömkas med våldsmän och mördare av regeringen och S. Som alltid.

  Gillad av 1 person

 3. Det borde finnas ett rum reserverat i helvetet för justitieministrar som medvetet låter sådant ske, som medvetet låter bli att stifta lagar som stämmer överens med vad som sker i verkligheten och det allmänna rättsmedvetandet. Där nere i rummet i helvetet borde Morgan Johansson för länge sedan ha legat bältad. I stället myser han med den synnerligen obehagliga kvinnan (ser ut så i varje fall) Strandhäll. Han har skaffat sig ett litet bockskägg, kanske är det början av demaskeringen, plötsligt en dag står han där med svans, horn och det där tre-uddiga ”spjutet” och visar då sitt rätta jag?

  Gillad av 1 person

  1. Det är nog inget skägg men troligtvis Strandhäll som fäller.Den där Mogge är lite överallt med sin fula tunga.Han bär syn för sägen vill jag påstå,en riktig fitta till Justitieminister.

   Gilla

 4. För ett antal år sedan höll en bil parkerad på min infartsväg.Föraren halvlåg i förarsätet,jag bankade på rutan och personen öppnade till slut dörren och en doft av sprit slog emot mig.Jag ringde polisen och de kom och lurpassade på honom tills han åter började köra.Efter några timmar ringde polisen och tackade för infon samt att nu var rattfylleristen omhändertagen.Det är som sagt ett antal år sedan och jag var vare sig stolt eller glad över att behöva ringa polisen,jag funderar fortfarande ofta på hur det här påverkade fylleristen och jag kan än idag känna ångest över att jag kanske förstörde hans liv men jag gjorde det som nöden krävde och kanske jag förhindrade en riktig katastrof.Ja,de där djävla rattfylleristerna är ett elände.

  Gillad av 1 person

   1. Jobb och familj kan ryka för den som har det så det är kanske största straffet.Jag vet inte vem han var,jag gjorde det som kändes rätt och som naturligtvis också var det rätta.Hoppas att han fick en läxa trots allt.

    Gillad av 1 person

   2. Men jag vill ju förtydliga att jag hade ju aldrig låtit honom köra därifrån,det hade kanske varit bättre att ta bilnycklarna och skjutsat hem honom.Men men…

    Gilla

 5. Synnerligen märkliga sekterister som inte fattar att det INTE var polismännen/poliskvinnorna som brände koranen, samt inte förstår att man få bränna politiska doktriner i ett fritt land som Sverige. Yttermera märkligt att sekteristerna befinner sig i Sverige, om de nu är så kära i sin politiska doktrin och dess konsekvenser. Varför då inte befinna sig i de konsekvenserna som den sekterismen har skapat istället? Kanske kan en sekterist förklara det här? Varför är det så märkvärdigt tyst från dessa sekterister och deras sektledare?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s