Koranbränningen i Malmö – beslut överklagat till förvaltningsrätten och ny ansökan inlämnad till polisen

Samtidigt som landet skakas av en ny dödsskjutning (Husby) och barn knivhugger varandra (Sollentuna), medan inrikesminister Mikael Damberg konstaterar att han ogillar det höga tonläget samt att man säger att inget görs trots att det aldrig gjorts mer i Sverige på det här området än nu, pågår dessutom en kamp om var gränsen för yttrandefriheten går när Rasmus Paludan och Dan Park vill göra gemensam sak i en manifestation i Malmö i morgon genom att bränna upp koranen.

Som jag tidigare rapporterat om fick manifestationen inte hållas utanför moskén i Rosengård, utan flyttades till Fridhemstorget i Malmö. Där bedömde dock polisen att det fanns för stora brister i säkerheten, varför spektaklet istället flyttades till Stortorget där det tidsmässigt skulle sammanfalla med fredagsbönen. Efter stora protester och anmälningar från det muslimska samfundet fick Park och Paludan i går beskedet att de inte får tillstånd att hålla manifestationen på grund av fara för ordning och säkerhet.

Där hade allt kunnat sluta eftersom den danska politikern och den svenska gatukonstnären fått rejält med uppmärksamhet för sin sak, men icke och i dag överklagade Dan Park polisens beslut till förvaltningsrätten. Paludan har inte överklagat, utan istället skickat in en ny ansökan till Malmöpolisen där han angett flera olika platser för att genomföra manifestationen.

Det är tveksamt om förvaltningsrätten hinner behandla ärendet med så kort varsel, men Malmöpolisen torde kunna lämna ett besked till Paludan under morgondagen. Om Paludan tänkt till, så borde han föreslagit Ribersborgsfältet den här gången eftersom det är mindre risk att det uppstår fara för allmänheten där. Vi får väl se vad allt mynnar ut i, men det sista de hårt prövade Malmöborna behöver nu är fler upplopp.

Bildkälla: Kvällsposten

8 reaktioner till “Koranbränningen i Malmö – beslut överklagat till förvaltningsrätten och ny ansökan inlämnad till polisen

 1. Att företrädare för judar, kristna och muslimer i Malmö förenas i ett budskap mot hot, hat och våld är mycket positivt – politikerna hade jag dock gärna varit utan. Det är dessa som är roten till allt ont och att höra de rapa upp sina plattityder gör att det snarare vänder sig i magen! 😣 Till exempel Torbjörn Tegnhammar (M): ”-Här är toleransen starkare, rasismen svagare. Jag drömmer om att rasisterna ska stå ensamma på ett ödsligt och bortglömt torg.”

  https://www.sydsvenskan.se/2020-08-27/det-har-blev-battre-an-vi-tankt-muslimer-judar-och-kristna

  Gillad av 1 person

 2. Här var det snabba ryck! Paludan har redan fått nej på sin nya ansökan till polisen med motiveringen:
  ”Uppmärksamheten kring evenemanget har fått stor spridning. Det finns ett stort antal forum i sociala medier där retoriken är hård och där det förespråkas våld. Hotbilden mot ordning och säkerhet är enligt Polismyndighetens bedömning hög. Det finns i undantagsfall möjlighet att begränsa rätten att hålla möten på allmän plats när det föreligger en påtaglig risk för att ordningen eller säkerheten inte kan upprätthållas.”

  Paludan indikerar ändå att det kommer att brinna en koran i Skåne imorgon, men att han i dagsläget inte kan säga hur det kommer att gå till.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/paludan-foreslar-nya-platser-for-koranbranning

  Gillad av 1 person

 3. Ett tydligt steg hur islam flyttat fram positionerna i vårt land. De börjar bli ruskigt starka nu och börjar dikterar villkoren vad som ska och inte ska gälla.

  Detta är ett tydligt tecken på att polisen börjar tappa kontrollen och att islam börjar växa sig allt starkare, så pass starkt att polisen inte kan göra något längre utan att tappa kontrollen.

  Gilla

  1. Så sant, så sant. Polisen har definitivt tappat kontrollen om de någonsin haft kontrollen vilket är ytterst tveksamt. Är det svensk lag som ska gälla i landet eller muslimsk? Ställ dig frågan besinna ditt svar.

   Gillad av 1 person

 4. Det mest anmärkningsvärda är att svenska politiker medvetet har fört in sekteristiska människor, innanför våra sekulära gränser, som inte tolererar förbränning av sekteristiska doktriner. De ska givetvis inte bo i något sekulärt land.

  Det andra bisarra är att folk inte tycks fatta att det hela går ut på att skapa konflikt i vårt samhälle åt den lilla giriga banmaffian, men istället röstar för konfliktskaparna som arbetar för bankmaffian.

  Gilla

 5. Vadå, stora brister i säkerheten i Sverige?
  I en humanitär stormakt?
  Det kan väl aldrig var möjligt, polisen måste skämta dig aprillo.
  Vad är det för datum i dag, är det redan vår?

  Gilla

 6. Man kan väl konstatera efter polisens senaste beslut att yttrandefrihet inte är så viktigt för fria människor; att vissa muslimer prioriterar lagen om Hets mot folkgrupp högre än den allmänna yttrandefriheten (till skillnad från den grundlagsstadgade); att vissa muslimer är mer våldsbenägna än andra grupper; att muslimska organisationer ofrekvent inte tar avstånd från våld eller hot om våld; att vissa muslimer är mer lättkränkta än andra troende; att vissa muslimer (och andra) tolkar religionsfriheten på ett o-västerländskt sätt; att Sverige behöver tänka sig för innan kritik framförs om islam eller till muslimer; att muslimer har fått en viss särställning i Sverige; att svenska staten inte längre har våldsmonopol och att Sverige har anpassa sig (och, som en parentes som inte gäller bokbränningen i sig men dock angeläget att påpeka, berörda muslimers o-västerländska kvinnosyn).

  Man kan undra om andelen ”vissa muslimer” kommer att bli färre eller fler om tio år, och om Sverige kommer att ångra att man inte satte ned foten i dag.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s