Lovande 11-årig talang rappar om livet i Gaza

Ibland behöver man lite upplyftande nyheter och för mig som gillar hip-hop är denna video om en ung talang från Gaza med artistdrömmar en sådan. 11 år och rappar redan så bra på perfekt engelska med amerikansk accent – imponerande! Jag hoppas verkligen han får chansen att göra verklighet av sin dröm om att resa till USA när han blir äldre.

11-åriga Abdulrahman al-Shantti har blivit en internetsensation och det började tidigare den här månaden när en av hans coverlåtar på hans Instagramsida gick viral och gav honom över 92.000 följare. Han har även prisats av kända artister runt om i världen, till exempel amerikanska DJ Khaled samt brittiska Akala och Lowkey.

Abdulrahman, som går under artistnamnet MCA Abdul , började först gilla hip-hop när han var nio år. Han började rappa på skoj, memorerade låtar och sedan när han insåg att han var bra på det så fortsatte han. Numera skriver han även sina egna låtar. Hans favoritartister är bland annat Eminem, Tupac och Mike Shinoda.

Hans far Saleh säger att Abdulrahman är helt självlärd.
”-Han har lärt sig allt från internet på telefonen. Han är född och uppvuxen i Gaza, han har aldrig gått på språkundervisning. Han har ett schema där han över nya sånger både dag och natt. Hans talang grundar sig i hans övertygelse, hårt arbete och övningar.”

Abdulrahman al-Shantti är mycket glad över framgången eftersom han på det sättet kan sprida sitt meddelande till omvärlden om hur det är att växa upp i Gazaremsan, vars blockad är äldre än al-Shantti själv som redan upplevt tre krig sedan han föddes.
-”Jag vill berätta för omvärlden hur palestinierna lever i Gaza och hur det är att som barn förväntas leva ett normalt liv även om det inte är det. Jag arbetar på ett album och har kanske fem sånger färdiga så här långt. I framtiden vill jag åka till USA och möta mina musikaliska influenser samt besöka musikstudios. Jag vill också lära mig att bli en bättre låtskrivare.”

#goforit

https://www.aljazeera.com/news/2020/08/gaza-mac-rapper-11-year-message-world-200825111415494.html

12 reaktioner till “Lovande 11-årig talang rappar om livet i Gaza

 1. Kanske utvisa gangsterrapparna vi har i Sverige och invisa grabben hit?
  I en demokrati hade det varit en självklarhet för en statsminister att i några tal vända sig till offren för det importerade våldet som exploderat sönder Sverige. Vänt sig till dem och därmed visat att han ser dem, att han åtminstone beklagade det som hänt osv. Löfven är en förskräcklig statsminister, mest att likna vid nån despot från Afrika eller Kambodja eller så…..

  Gilla

 2. Apropå barn och apropå signalvärdet i olika handlingar, en ev koranbränning t ex, vad sägs om att en arab och en annan mörkhyad kumpan torterar och sedan våldtar två pojkar!!!! Alltsammans på en svensk, KRISTEN kyrkogård??? Muslimer i Sverige förstår direkt, svenskar bryr dig knappt. Regeringen då? De är väl närmast belåtna.

  Gilla

  1. När 12-åriga tjejen blev ihjälskjuten utanför McD var det ett himla liv om vad hon överhuvudtaget gjorde där mitt i natten. Allt var föräldrarnas fel typ. Nu då? Ingen ifrågasätter vad dessa två tonåringar gjorde där tillsammans med de två förövarna. Skulle de köpa droger? Sälja sex? Just saying. Märkligt hur människor resonerar beroende på händelse. Oavsett är det en avskyvärd handling.

   Gilla

   1. ”Enligt Aftonbladets uppgifter ska pojkarna ha förts in på kyrkogården vid 23-tiden på lördagskvällen…”
    De var på väg hem efter en fest och var nyktra, dessutom var inte klockan halv fyra på natten.
    De skulle inte sälja sex eller köpa droger, de var på väg hem.

    Gilla

   2. Ja, vi får se vad som egentligen har hänt när de är klara med utredningen. Oisín Cantwell på AB skrev en bra ledare om det idag – ”vad vet vi egentligen”. Fortsättning lär följa.

    Gilla

 3. Den raplåten kan vara mer sann än de flesta anar. Snart är USA och EU ödelagda av sin egen politikeradel och de grundlurade folk som har valt dem. Det innebär att Israel snart kommer kunna plockas likt en sittande anka (sitting duck). Efter det krig som detta kommer medföra, inkl. krigsförbrytelse medelst Israels olagliga kärnvapen, så kommer sannolikt Palestina återskapas enligt FN:s avtal från 1967 och världsfreden kan då börja.

  Nazi-sionisterna kommer dömas, förhoppningsvis i Nürnberg, för att klargöra att inget land får bete sig likt Hitlertyskland, inte ens Israel. De sista ankorna att plocka är sedan USA:s psykopater och jag tror att de kommer plockas av USA:s eget folk, när amerikanarna väl vaknar upp ur den amerikanska drömmen, d.v.s. den dröm som innebär att man måste sova djupt för att kunna tro på den.

  Vi har egna ankor att plocka. Sätt igång!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s