Koranbränningen i Malmö flyttas igen

Fredagens manifestation där den danska politikern Rasmus Paludan efter inbjudan från gatukonstnären Dan Park ska bränna koranen, har nu flyttats ännu en gång. Polisen kom fram till att den ursprungliga platsen på Fridhemstorget inte var så lämplig, eftersom det finns en byggplats i närheten med mängder av stenar och annat bråte som skulle kunna användas av motdemonstranter. Ny tid och plats blir istället Stortorget i Malmö kl 13.00, som sammanfaller med den muslimska högtidsbönen som inleds kl 13.09.

Smart drag av polisen att lägga det samtidigt som fredagsbönen, men jag misstänker att det inte påverkar de våldsbejakande individerna som troligen inte tillhör de mest rättrogna.

Jag tycker personligen att det bästa hade varit om polisen inte alls gett tillstånd till någon manifestation, eftersom det kostar samhället onödiga utgifter och dessutom riskerar att utsätta civila för fara.

Varför ska svenska skattebetalare bekosta Dan Parks heta önskan om att utmana yttrandefriheten i Sverige genom provokation? Park säger själv att han gärna hade bränt både bibeln och talmud samtidigt, men att detta är Paludans show. 🙄 Jag kan inte se någon vinst överhuvudtaget för samhället med att elda upp religiösa heliga skrifter och vill man förändra något till det bättre så är en grundförutsättning att man visar respekt för varandra. Vi får väl se hur det slutar.

Källa: Samnytt

26 reaktioner till “Koranbränningen i Malmö flyttas igen

 1. Det råder eldningsförbud utom på upphöjda grillplatser i Malmö. På Stortorget finns ännu ingen sådan. Undrar om det byggs upp en sådan på oss skattebetalares bokostnad? Eller polisen har eldningsförbudet som ess i ärmen och stoppar jippot?

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 2. Jo, den här kyrkan som vadaliserats 7 nätter på raken, mig veterligen… vilka kan ha gjort det??
  Livets ord??
  Bränn Koranen & se vilka som jävlas,är de maskerade, använd Genèvekonventionen..
  Stenkastning, bränder, skjutningar od på suverän mark är krigshandling & ska behandlas som sådan.
  Var är militären??
  Agerar man utan uniform är det-open season..
  Detta är långt bortanför kriminalitet det här…. långt.

  Vilka uppför vägspärrar i Gbg numer??
  Jizya ala vägtullar??
  Polisen tycker som Löv’en-oacceptabelt!
  Och sen???
  Ja, jävlar…

  Mvh Per

  Gilla

  1. Löfven var snabb att fördöma anlagd brand i en moskée när det i själva verket var slarv med fritös. Nu är han tyst när det gäller en kyrka….

   Gilla

 3. Du skriver bra Jenny, mycket..
  Vill du ha tbx ditt land??
  Du ser det mesta, mycket imponerad, men mer av samma??
  Detta är att likna vid missbruksbeteende…
  Vilka försvarar dessa missdådare??
  Din sort/kön, i mångt & mycket… tyvärr.
  Varför??
  Var finner ni ursäkten??

  Help me save myself from myself???

  Gilla

   1. Vad är din syn på ”Life of Brian” eller att Jesus framställs som homsexuell och att de personer som bekänner sig till den religionen inte går ut med hot om kravaller, våld och mordbränder utan att det hela tiden är våldsideologin islam som visar sitt rätta ansikte med sådana reaktioner? Islam sysslar hela tiden med onödiga provokationer i västerländska länder genom ständigt nya krav på undantag från gällande lagar och seder samt speciella regler för muslimer bl.a. beträffande klädsel, mat, umgänge, högtider.
    Varför skulle det vara så hemskt att bränna en bok med religiöst (vidskepligt) innehåll men inte andra sagoböcker?

    Gilla

 4. Bränn koranen! Ge igen! Våld måste bemötas med våld när inte ens polisen kan kontrollera mördarpacket, mordbrännarna, rånarna, våldtäktsmännen, ligisterna, kulturförstörarna, rånarna, tjuvarna….
  Men det blir nog ingen bränning ska ni se. Regeringen griper in och fängslar Paludan eller nåt sånt, kanske beskylls han för att sprida Corona? Inte fan kan S och MP och V tillåta att deras väljare blir arga, de måste hållas på gott humör. Så, Sverige ska böja sig för våldet, Sverige ska vara resonabla, vända andra kinden till. Äsch, tio våldtäkter om dagen, det är väl ett ringa pris för all fin mångfald. Visst ska vi lära barnen hur man knäböjer och vänder andra kinden till, visst ska vi lära barnen att man måste akta sig för våldet, man måste tiga och gå undan, alltid.
  Kanske dags kalla in lite FN-trupp? Kanske vår ärkebiskop i sympati själv kan bränna en bibel, även om koranen inte blir bränd?
  Våld i en demokrati ska och får endast utövas legitimt av staten. I det här landet har staten för länge sedan tappat, nä, släppt kontrollen över våldet. Staten har släppt lös våldet för att söndra och splittra befolkningen. På så vis härskar staten, dvs S. Visst fan är det inhemsk terrorism som Kristersson sade, inte fan är det samhällets fel som Lövfen, Eliasson, Sjöstedt och alla andra muslimälskare säger.
  Bränn koranjäveln!

  Gilla

 5. ”…vill man förändra något till det bättre så är en grundförutsättning att man visar respekt för varandra.”
  Sant och visst om landet vore i normaltillstånd. Grundproblemet är att alla ska visa respekt för islam men islam ska inte visa respekt för några andra. Således blir detta att visa respekt för varandra oerhört ensidigt. Devisen ”lika barn leka bäst” är en god tumregel.

  Gilla

 6. Okey, Jenny..
  Läs realist….
  Sanningen.
  Vill du ha ett land för dina barn tex….
  Stenhårt för det. Du /ni ska inte känna hot…
  Läst Koranen??
  Ingen vinnare för oss sk otrogna..
  $oppan funkar inte, J!

  Mvh Per

  Gilla

 7. llll

  Gilla

 8. Frågan är väl om (eller hur mycket) Sverige ska särbehandla muslimer. Oavsett, är det oroande att vissa (några få? många?) muslimer i sin kränkthet är villiga att ”utsätta civila för fara”. Jag tycker att det allra minsta Sverige kan begära av de 18 muslimska organisationer som fördömer evenemanget att de även tar avstånd från våldhandlingar och hot om våld (möjligen har de gjort redan det).

  Nu måste man ändå ha stor förståelse för muslimer som tar illa vid sig när deras religion kritiseras då de bara har haft några få årtionden på sig att modernisera sitt förhållningssätt till religionen och religionsutövning i västvärlden. Det ska jämföras med kristna och judar som har haft flera århundraden att göra samma nödvändiga omställning, dessutom tillsammans med de europeiska länderna (vilka dessutom skapade religionsfriheten).

  Jag tycker heller inte att man kan klandra de muslimer som reagerar kraftigt eftersom Sverige inte på ett tidigt stadium satte ned foten för alltför kraftiga muslimska reaktioner på kritik. Jag tänker framför allt på Lars Vilks’ Muhammedteckningar (rondellhund) år 2007. Sverige borde redan då, vänligt och respektfullt men bestämt, ha talat om för muslimer att de måste kunna hantera religionskritik om de vill bo i västvärlden — det skulle ha varit en vinst för alla. Visst får de protestera, så länge våld eller hot om våld inte förekommer, det gäller alla religionsutövare.

  Frågan är just vem som ska visa respekt för vem och huruvida yttrandefriheten ska ha en utgiftsprislapp. De frågeställningarna dyker väl upp som en konsekvens av att Sverige aldrig har behövt fundera på det för egen del och att det har varit fred så länge. Men om vi ska utgå från ett västerländsk perspektiv (en grundförutsättning för rättvisa och frihet)…. finns det då något alternativ för hur Sverige ska förhålla sig till en ny religions utövare?

  Det är möjligt att muslimer kommer med tiden att vänja sig och tolerera hån och satir och därför ska särbehandlas under tiden. Men risken är att detta tillmötesgående/särbehandling leder till alltfler krav på Sveriges anpassning.
  Till exempel tänker jag på de två rättegångarna (Ann-Sofie Hermansson och ”apoteksmålet”) där muslimer har känt sig kränkta av kritik, böneutrop, sammankomster på offentliga platser (Brunnsparken), slöjdebatten, det lilla Sverige gör för de 10.000-tal mer eller mindre ofria kvinnor OCH barn som utsätts för av muslimer hittagen kvinnosyn (det borde vara muslimers angelägenhet att få bukt med detta!) och framför allt den katastrof som har drabbat Lars Vilks (kommer det även att drabba någon annan?).
  Och jag undrar hur det skulle kännas att i en rättegång sitta åtalad för hets mot folkgrupp och se en nämndeman i slöja (Solna tingsrätt).

  Det är då en fråga om risktagning. — Om jag ska känna mig fri att uttrycka mitt tyckande eller till och med kritisera muslimer vågar jag inte dagsläget ta den risken. Dessutom, hur blir det med den naturliga samvaron med muslimer om svenskar ska behöva visa alltför stor hänsyn?

  Ska Sverige särbehandla eller vara tillmötesgående? Skillnaden är väl att det förra är krav och det senare är frivillighet.

  Gillad av 1 person

  1. Det är definitivt inte bra. Det betyder i klartext att muslimerna och inte polisen är de som styr landet och har våldskapitalet samt bestämmer vad som är legalt. Yttrandefriheten är nu och framöver alltigenom styrd av muslimerna och deras klaner. Sverige som vi känner det finns inte mer och du Jenny applåderar detta! Sent skall syndaren vakna är ett talesätt som är mer aktuellt än någonsin.

   Gilla

   1. Jag stödjer inte den pågående islamiseringen på något sätt – däremot tycker jag inte att det är lämpligt att ha en sådan provokativ manifestation som med all sannolikhet kommer framkalla våld mitt i stadskärnan. Hade det skett ute på Ribersborgsfältet t.ex. hade det varit en annan femma.

    Gilla

   2. Varför då? Varför ska vi inte kunna kritisera islam på samma sätt som vi kan kritisera kristendomen, judendomen och bibeln? Vad är skillnaden? Jag svarar själv. Skillnaden är att islam står för våldskapitalet. Det är islam sår står för det våldsamma, det okristna och detta har både regering och polismakten förstått. Detta är anledningen till att denna koran bränning förbjöds, inget annat. Det är nu konstaterat att det är islam som har tolkningsföreträdet i detta land. Sverige är de facto islamiserat. Vänj dig vid detta eller lämna landet. Vad är bäst för dina barn?

    Gilla

 9. Rasmus Paludan säger att muslimer gifter sig väldigt tidigt runt 18,19, 20 år och skaffar 8 barn medans danskarna gifter sig när man är 30 och får 2 barn.

  Då är det ren matematik att det blir många fler muslimer och mycket färre danskar och till slut blir det inga kvar och då blir danskarna en minoritet i sitt eget land.

  Han kunde lika gärna bytat ut danskar mot svenskar för svenskar kommer bli en minoritet om denna utvecklingen fortsätter.

  Är du inte rädd för detta scenario och hur stoppar vi detta scenario?

  Vad tycker du? Har Rasmus rätt och hur ska vi stoppa denna islamisering som Rasmus säger?

  Gilla

  1. Där har våra politiker ett stort ansvar, men det går alldeles för långsamt, eller snarare är det tvärstopp. Vet inte vad vi vanliga människor ska göra för att stoppa utvecklingen.

   Gilla

   1. Glöm det. Det är redan försent. Polisen och politikerna har kapitulerat inför islam. Jag skriver som jag har gjort för många år sedan – Sverige kommer att bli det första västlandet som helt igenom blir islamskt och detta genom att svenska väljare röstat för detta. Det finns inget som tyder på motsatsen. Ser du Jenny eller någon annan något som kan motbevisa detta?

    Gilla

 10. Detta var i sanning det ultimata beviset. Polismakten som vanligtvis innehar våldskapitalet har kapitulerat inför islam. Med fruktan för islamistiska våldsprotester så beslutar polisledningen att denna demonstration inte får genomföras. Därmed så har hela poliskåren gått ner på knä inför den islamska övermakten. Om inte detta är bevis nog för vem och vilka som sätter agendan i detta land så vet inte jag vad. Sverige är ett förlorat land för svenskarna, nu och framöver är det islam som regerar.

  Gilla

 11. Polisen kan alltså inte garantera säkerheten inför den demonstration som inte blir av. Varför då kan man fråga sig? Jo därför att våldskapitalet är så mycket större inom den islamska rörelsen varför dessa ligger väsentligt över det våldskapital som den svenska polisen kan uppbringa. Så vän av ordning frågar sig då vilka grupperingar i samhället är det som äger våldskapitalet? Polisen eller den islamistiska rörelsen? Tja vad tror ni..?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s