Kristerssons sommartal sprider framtidstro som är svår att ta till sig

Moderaternas partiledare Ulf Kristerssons sommartal som precis avslutades var starkt och andades framtidstro – precis vad landet behöver nu. Ett stort plus är också att Kristersson särskilt lyfte fram gängbrottssligheten som han menar är ett större hot mot Sverige än vad någon nu aktiv svensk politiker har varit med om.

Sammantaget en stor skillnad från Löfvéns sömniga tal i går, där statsministern mest låter som en skiva som hakat upp sig och som upprepar Socialdemokraternas förträfflighet trots att verkligheten säger något helt annat.

Men jag har personligen svårt att smittas av Kristerssons entusiasm eftersom det är ett bra tag kvar till valet 2022 och något nyval synes icke i horisonten eftersom det i dagsläget inte finns en majoritet som vill avsätta regeringen.

Med tanke på landets nuvarande tillstånd – på väg in i en lågkonjunktur, extremt polariserat och med en kriminalitet som är lätt att likna vid anarki – vågar jag knappt tänka på hur mycket vatten som hinner rinna under broarna de närmaste två åren samt hur det kommer slå mot medborgarna.

Under tiden kommer vi att matas med regeringens floskler om allt ”gott” de gör för landet, medan oppositionen bygger luftslott baserat på om och när de får makten. I verkligheten bryr sig dock ingen om den lilla människan som blir alltmer otrygg och snällt förväntas betala för det kostsamma kalaset samtidigt som vi ska vara tacksamma för våra odugliga politiker som medvetet kör landet i botten. Vad vi får för all möda vi lägger ned och alla skattekronor vi pungar ut med är dock väldigt oklart!

#vemskamantropå

13 reaktioner till “Kristerssons sommartal sprider framtidstro som är svår att ta till sig

 1. Det är emellanåt bra att ha lite av historien med sig, så att politikernas löften inte betraktas som något absolut, utan bara som en ambition.
  Därför ska nog Moderaterna, med Ulf K löften och tal tas med en rejäl nypa salt. När Moderaterna senast styrde, var det mycket snack om hårda tag, hårdare straff,etc. Det mesta man lovade blev det väldigt lite resultat av. Och absolut inte längre straff, vilket BRÅ har visat i en sammanställning. Ulf Kristersson är en skicklig politiker som definitivt kan lägga ut texten, en skicklig politiker av den mer erfarna stammen, han är skicklig på att lyssna, och leverera det som efterfrågas just nu.
  Men man ska inte glömma att han tidigare har varit för helt öppna gränser, precis som den lärjunge till Reinfeldt han är. Det är inte länge sedan han sa att han står långt ifrån SD, och kommer ALDRIG att samarbeta med SD, nu är moderaterna rena kopior av SD:s politik. Så att tro på att Ulf K, kommer att genomföra en politik han och hans parti knappast står bakom är ett självbedrägeri , Moderaterna är snarare ett liberalt parti, med ett budskap som i alla fall jag inte riktigt tror på.

  Gillad av 2 personer

   1. På natten våldtog han en tolvåring som filmades av Israel.Bilderberg/Epstein/Maxwell/Soros.Det går till i de finare salongerna.

    Gilla

 2. Så länge inte tillräckligt många drabbats personligen med rån, knivskärningar, skjutningar, inbrott m.m. så kommer folk att fortsätta rösta på fel partier. Som tur är så är det två år till valet så den tiden kommer vi att få ”huka oss i bänkera för nu ladder han öm” som Tage Erlander sa i TV nån gång.

  Gillad av 1 person

 3. Alla politiker försöker inbilla oss att demokratin fortfarande existerar trots alla bevisen på motsatsen. Jacob Nordangård har t o m doktorerat på en avhandling som i detalj avslöjar vilka som iscensatt övergivandet av demokratin och som själva i princip övertagit makten över nationalstaterna. Googla och finn ut mer om detta så kan se hur verkligheten bakom illusionen ser ut.

  Gilla

  1. Man behöver inte ens googla och låta sig styras av algoritmerna för att förstå vad som skett och sker. Det har räckt med att följa med i ALL debatt, läsa historia, kanske lite idéhistoria och filosofi och lyssna på argumenten hos meningsmotståndarna. Vi har nu de politiker vi gjort oss förtjänta av på sätt och vis. Fast som enskilda personer har vi givetvis inte någon som helst möjlighet att påverka. Vi har det nu precis som de flesta andra länder vanliga och korrupta politiker. Det tog ett tag innan många slutade tro att allt var så gott i S-styrda Sverige (det goda tog slut 1965 ca). Bidrag och välfärd vaggade svensken till aningslös slummer. Uppvaknandet blev abrupt, vaaa, är politikerna oärliga??!?!?? Grunden för ett stabilt och demokratiskt samhälle är bl a sunda och självständiga myndigheter och allt det där och det har vi inte fullt ut längre. Att bedöma oppositionen utifrån Kristerssons flin är lika hjälplöst naivt som när sydamerikanarna störtar en gubbe och sätter all sin lit till nästa som inte är ett dugg bättre än den förra och inte ett dugg bättre än den som kommer efter honom. Det finns nivåer i samhället där många är klarsynta och ser vad som pågår, de ser också att de inte kan påverka politiken. Sverige överlever men den resa som pågår och vad som ska forma sig är det väldigt oklart kring. Kanske bäst att inte vara så godtrogen och lättlurad.
   Men historien hjälper bara delvis nu, vi kan inte dra så många slutsatser kring hur utvecklingen ska ske. Det kan ingen därför att det situation, det läge som världen är i har ingen tidigare upplevt på detta klot. Allt är sammankopplat och allt det där, olika krafter kämpar mot varandra men nu på en global nivå med återverkningar speciellt i Sverige. Som jag tidigare resonerat kring blev just Sverige av olika anledningar utvalda som ”experimentland” för den ena kraften (FN, agenda 2030, ”globalisterna”). Det finns inte EN sanning, det finns inte EN förklaring, allt är oerhört komplicerat. Rycks det i en BLM-tråd i USA sprattlar det till här, vi får i detalj i svensk pappersmedia dagligen veta hur vidrig och hemsk Trump är osv osv. Hur tror ni näringslivet mår i ett sådant samhällsklimat, med oklara spelregler, med konstiga och omotiverade regleringar a la MP? Funkar inte näringslivet kommer Sveriges medborgare få det allt sämre ställt vad tiden lider. Vi rasar ju sedan många år stadigt i de flesta listor över välfärd, säkerhet etc etc.
   Vi kan väl egentligen bara åse vad som kommer och så skriva av oss lite och försöka rösta rätt 2022. Det parti röstar på kommer självklart inte kunna leverera det de vill, inte ens det de uppriktigt vill. Det är politikens villkor. Men något bättre för medborgarna vore det väl om det blev lite bättre stil på det yttre försvaret och den inre ordningen i landet.

   Gilla

   1. Sverige är ett alldeles utmärkt land att utföra samhällexperiment i.En liten befolkning där förändringar snabbt syns,ett väl utbyggt kontrollsystem och till detta ett väldigt svagt styre.Svaga politiker och myndigheter som lever sitt eget liv.Man har dessutom politiker som deltagit i sexlekar på Bilderbergs.Minns skyddsvakten som sköts hos Reinfeldt,han visste för mycket.Minns också när Reinfeldt personligen åkte till tidningsredsktioner i samma veva.Sexlekarna hos Bilderbetgs fick inte komma fram.

    Gilla

 4. När Kristersson i sitt tal benämner gängen för inhemska terrorister så har de orden ett viktigt signalvärde. De ställs då mot S:s förklaring att allt svårt i livet ska skyllas på samhället och om man bara ger mer bidrag till samhällets offer så blir de snälla. Jämför även f d polischefen Eliasson som ömkade förövarna mer än offren och Morgans absoluta ovilja att ordna regelverket så att domstolarna skulle kunnat döma som i Danmark. Så, vad man än tycker om Kristersson som person så har och får det han sade i talet betydelse. Det ställs som en motbild mot den förklaring och bild som S, V och MP ger vad gäller gängen och hur de ska bemötas. Kristerssons ord får betydelse, han säger offentligt det som ni och jag inte kunnat framföra offentlig. Uttalandet är en del av en offentliga debatt som inte varit en debatt, det har bara funnits SD som försökt och stått på sig och så regeringens syn på saker och ting i statskontrollerad media.
  Visst vore det väl fint om gängen klassades som terrorister? Kristersson siktade mot stjärnorna i det avseendet och med lite tur kanske straffrabatten och åldern när man klassas som man blir justerad så den mer överensstämmer med det allmänna rättsmedvetandet i Sverige. Och Danmark. Och övriga Europa. Och övriga världen. Om nu FN tillåter det.

  Gilla

 5. Inte ett ljud om ”elefanten i rummet”….
  Det är inte Erik, Sven, Dan & Peter, som pangar i orten i större utsträckning..
  De har ett namn eller flera-so keep it coming…tills alla ser.
  Det går inte att vara lagom denna gång…
  Do or die!

  Gilla

 6. Ulf Kristersson vågar aldrig prata om våra riktiga problem som Sverige står inför. Han kör med floskler och kommer 2022 gå till val med Annie Lööf och Sabuni och den där alliansen och sen har vi öppna våra hjärtan politiken tlllbaka.

  M är ett liberalt parti, inbilla er inget annat.

  M är ett parti som saknar en tydlig röd tråd i sin politik. De har den där Fredrik Reinfeldt falangen att tillfreställa som kräver samarbete med den mycket farliga Annie lööf.

  Jag tror inte ett skit på Ulf Kristersson. Han är tyvärr lika falsk som Ebba Bush.

  Gilla

 7. Allt Svensson kan göra är alltså att tro? Det låter hjälplöst och desperat. Det finns inga goda politiker. Hur de än är så är det de som har makten, det är de som påverkar vår vardag. Bitterheten är stor hos oss alla över att vi gick från något rätt ok till något jävligt. Det avgörande var det som närmast kan beskrivas som en våldtäkt på det svenska samhället när politikerna förde in alla dessa främmande människorna utan att fråga oss om lov. Det andra kunde vi acceptera i en föränderlig värld, men inte detta.
  Det är politiken som fortsatt har makten, Löfven och alla de andra Quislingarna. Vad ska vi göra åt det?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s