Statsministerns sommartal var inte mer spännande än en gäspning

Eftermiddagen tillbringades med familjen och förutom brödbak blev det actionrulle med äldsta sonen (From Paris with Love), så jag missade helt vår landsfader Stefan Löfvéns sommartal tidigare idag. Det visade sig dock inte vara något att gräma sig över eftersom det mest spännande i statsministerns tal tydligen var två förbipasserande kanotister – i alla fall om man ska tro Aftonbladets Lena Mellin. 😅

Jag finner det dock mycket anmärkningsvärt att Löfvén inte verkar ha nämnt något om det grova våldet som sprider sig som ett gift i landet, trots att det hela tiden verkar eskalera. Men statsministern verkar ha vant sig vid att människor skjuts ihjäl till höger och vänster, att nya kvinnor våldtas dagligen, att bilar eldas upp varje natt, att barn knivrånas och misshandlas av jämnåriga samt att det sprängs bomber utanför nya byggnader flera gånger i veckan.

Signalerna som sänds är tydliga – pratar vi inte om problemen så finns de heller inte!

#onlyinsweden

#regeringsbytenu

22 reaktioner till “Statsministerns sommartal var inte mer spännande än en gäspning

 1. Jag ”missade” också eventet i fråga…
  Ska man ha en trevlig söndag så ska den definitivt inte läggas på att lyssna på sosse-företrädare.

  Gillad av 3 personer

 2. Tvi vale, så hemskt Sverige blivit!

  Gillad av 2 personer

  1. Håller med. Alla medel.är tillåtna för tysta sanningen och fakta. En riktigt skrämmande utveckling som en majoritet inte vill se. Nu används t.o.m. skatteverket som utpressningsverktyg av regeringen. Hur lågt kan Löfven & co sänka sig?

   Gilla

   1. Skojar du? Det är väl rimligt att alla som kan bidrar till samhället? på så sätt fördelas ju bördan över fler.Hon borde skämmas som inte vill bidra till sin egen sjukvård och pension.Du bör också skämmas.

    Gilla

  2. Precis som sjukvårdspersonal fick skatta för de småbröd och landgångar som privata människor skänkte så självklart skall en swishhora betala.Det handlar om likhet inför lagen.Varför inte en swishhora skall betala skatt övergår mitt förstånd.Brinner man för sanningen så tigger man inte gåvor och donationer.Skv är helt rätt på.det.Är det några som borde vara skattebefriade så är det sjukvårdspersonal men inte en hora som enbart sprider negativism och hat mot samhället.

   Gilla

   1. @Rolf du tycks inte ha fattat att detta är ett skamlöst försök att tysta oliktänkande i samhället.

    Gilla

   2. Hemmasnickrade argument för att smita undan skatt imponerar inte Tompas.Yttrandefrihet förutsätter en stark stat och hon kan ju fråga sig vilket samhälle hon vill ha och hur samhället kommer att se ut ifall inte alla bidrar på sitt sätt.Hon verkar att vara en person som har svårt för att göra rätt för sig.En lumpen varelse.Tvi fan för avdankade präster.

    Gilla

 3. Har aldrig hört eller sett .
  sämre talar än Stefan Löfven
  Och Morgan Johansson.

  Men sanningen är väl att vi inte har någon politiker som
  Lever och ser verkligheten i Sverige
  Och än mindre att de klarar av att hantera den.

  Gillad av 1 person

  1. Jomen de SER ju den! I minsta detalj! Kanske dags sluta tro att regeringen är god men tafatta? De föraktar folket bars aningen mindre än de föraktar journalister. Vi har en absolut hänsynslös regering som inte drar sig för någonting för att behålla makten. Det har de ju visat mer än övertydligt. På detta vis ÄR politiken, så fungerar den, alltid! Det är politikens villkor. Nu måste vi ta itu med saken själva. Som i Belarus, som i Mali, som människorna har fått lov att göra i alla tider.

   Gilla

 4. Självklart pratar inte Stefan Löfven om det allt mer ökande våldet i Sverige eftersom det är en förlorare fråga både för honom och hans parti men också för hela vänsterliberala regeringen.

  Enda partierna som tjänar på att prata om det allt mer ökande våldet,otryggheten, segregation, polalisering och att allt fler paralella samhällen byggs upp där falanger och allt som oftast utländska sådana tar över på allt fler områden i Sverige är SD och till viss del M. Därför pratar också media som ligger överlag långt ut till vänster aldrig om det ökande otryggheten just för att inte SD ska få fler väljare.

  Gillad av 1 person

 5. Löfven har talat, varför då? Ingen, absolut ingen i Sverige tror ju på honom på riktigt.. Men han är ju vald ordförande tills någon avsätter honom. Se där kraften i det formella. Privat är väl både han och M Johansson obetydliga människor som är värda allas förakt. Som så många andra. Det vet de, därför är de fast beslutna att hålla sig kvar vid makten tills de dör. En stats primära syften är att upprätthålla ett yttre försvar och en inre ordning. Ingetdera har vi i Sverige i acceptabel omfattning. S vill ha det så därför att då är folk rädda och fortsätter rösta på S för något värre kan ju komma annars. Se där en anledning till Löfvens intetsägande tal, han och S vill framstå som ofarliga fastän de i verkligheten är livsfarliga för svenskarna.

  Gilla

 6. Till er som tycker SD inte syns tillräckligt och inte gör tillräckligt. SD har inte så många publikfriande och flashiga utspel som MP och S eller för den delen V. I SVD idag har M Enholm och M Strandman från SD en artikel med rubriken ”Stoppa aktivism på myndigheter”. 1976 togs tjänstemannaansvaret bort för allt utom tjänsteutövning. En färsk studie från Örebro universitet visar att radikala miljöpartister sitter på ledande positioner i en fjärdedel av Sveriges kommuner. På länsstyrelserna har mångfald av fall upptäckts där handläggarna ”visat sig ha problematiskt förhållande till sitt privata engagemang som aktivister och sin roll som tjänsteman”. Det som framgår av rapporten illustrerar väl den bild jag gav häromdagen när jag skrev om ”den inre marschen” inom myndigheter etc av aktivisterna från 1968. På olika positioner inom alla myndigheter (UD, SR och SVT är väl några av de värsta exemplen), organisationer, ja överallt, sitter människor som har en egen agenda och via makten som tjänstemän ser till att allt drivs åt det håll vi nu är så välbekanta med. De två personerna som skrivit artikeln är således medlemmar i SD och ingår i konstitutionsutskottet. De vill med sin artikel än en gång trycka på för att tjänstemannaansvaret ska återinföras. Regeringen har i många år haft en utredning på borde angående detta, bland en stor mängd andra, utan att ens ta i den överhuvudtaget. Varför är inte så svårt att förstå.
  Så, det SD, M och KD gör i frågor viktiga för demokratin, vem skulle göra det om de inte gjorde det? Tacka dem för att vi fortfarande har en demokrati värd namnet även om det är en totalitär demokrati.

  Gillad av 1 person

 7. En replik angående Löfvens tal, han meddelade att det inte blir några skattesänkningar samtidigt som han sade att ”den välfärdsstat som vi är så stolta över har klara brister”. I nästa andetag lovade han ”vi ska ha världens bästa äldreomsorg”. Om man analyserar vad han sade så kommer skattehöjningar för att äldreomsorgen ska fungera för de många, många hundra tusen införda från fjärran länder. DE kommer inte vara tysta om de inte får bostäder, omsorg och allt det där. Vi vet ju så väl vilket våld de kan mobilisera och vilken politisk genomslagskraft det har. Vi se ju alla på gator och torg, i ICA:s fikahörna, ja överallt ser vi äldre mörkhyade (de är minst 50 år, dvs jättegamla och arbetsoförmögna), rollatorer, elrullstolar, vita svenskar som drar runt förståndshandikappade mörkhyade osv osv.
  S och Löfven har glasklart för sig att de måste hantera detta med var alla de importerade ska bo och hur deras äldre ska tas om hand. Säkert blir det ett alldeles nytt koncept med familjen och klanen i centrum när nya byggprojekt för dina skattepengar ska sjösättas. Säkert sitter arkitekter och ritar på byggnaderna redan. Säkert har utredare redan färdiga förslag för hur bidrag ska utformas osv osv.
  Sådana saker kan man också utläsa av Löfvens intetsägande tal, mer dessutom, mycket mer finns där. Hela talet är självklart en nog genomtänkt programförklaring om vad som komma ska.

  Gilla

 8. Underskatta inte det till synes lilla och enkla. Det var många som i början på Coronapandemin som snabbt blev trötta på alla skriverier om viruset. Faktiskt var det inte så svårt att se hur det skulle slå just nu, just nu i den värld vi skapat. Många fler är nu vaksamma inför nästa pandemi som kan bli dödlig på riktigt.
  För övrigt vill här framhållas att lilleputtlandet Finland slår oss i nästan alla grenar. Nu har de världens yngsta statsminister, tillika vit och kvinna. Om sig själv säger hon att hon gillar att festa. Finsk i det avseendet också. Vad gör Löfven och Morgan när de ska roa sig?

  Gilla

  1. De roar sig med att läsa ”alternativmedia” och då hånflabbar de tillsammans åt det svenska folkets lidanden som är följden av deras politik. De är nog narcissister, lagda åt det sadistiska hållet. Tror jag. Vad tror ni andra?

   Gillad av 1 person

 9. Verkligheten har väl kommit i fatt regeringen Löfven, nu ska det frikostiga vanstyret betalas. Nästa steg är väl att som förslaget att återinföra Sveriges impopuläraste skatt, fastighetsskatten. Allt för att få in pengarna från det kravlösa bidragssamhället. Det finns ingen nedre gräns för en sosse att klämma åt skattebetalarna, men det är klart, har man som ideologi att alla problem löses genom höjda skatter, så är det ingen överraskning att även Helena Edlund ska klämmas åt. Ett öppet mål för de aktivistiska tjänstemännen på skatteverket.
  De kommande åren kommer vi skattebetalare att få betala socialisternas experimentverkstad.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s