Ska kvinnor få vara lediga från jobbet när de har menstruation?

Den danska politikern Sikandar Siddique, politisk vilde i Folketinget och tidigare medlem av Alternativet samt tillika den politiker som tyckte att gårdagens rasindelade Prideparad i Köpenhamn var en jättebra idé, vill nu att danska kvinnor och transsexuella ett visst antal dagar per år ska få vara lediga från arbetet när de har menstruation.

Inspirationen till förslaget fick Sikandar Siddique från en artikel i CNN om en indisk verksamhet som hade gett sina kvinnliga och transsexuella anställda 10 dagars ledighet om året som de kunde använda när de hade menstruation. Således en slags öronmärkt sjukdag.

Siddique håller med om att menstruation inte är någon sjukdom, men anser att det skulle främja jämställdheten i samhället – trots att män inte menstruerar. BT ställer honom mot väggen med flera klockrena frågor, men Siddique kan inte ge några konkreta svar där han backar upp sina påståenden. Inte heller kan han förklara om kvinnor, som tidigare har varit män och som därför inte har menstruation, ska tilldelas årliga menstruationsfridagar.

Idiotiskt förslag med andra ord, men helt i stil med något som Vänsterpartiet eller Miljöpartiet skulle kunna kläcka ur sig! 😅

https://www.bt.dk/politik/folketingsmedlem-giv-kvinder-fri-naar-de-har-menstruation

6 reaktioner till “Ska kvinnor få vara lediga från jobbet när de har menstruation?

  1. Typiskt förslag utan konsekvenstänkande, på vilket sätt skulle det främja jämställdheten kan man undra? Konsekvensen blir troligt att många arbetsgivare väljer bort de transexuella i ännu högre omfattning, vilken privat arbetsgivare vill ha arbetstagare som är borta ytterligare 10 dagar utan egentligt skäl?

    Gillad av 2 personer

  2. Finns det inte någonting alla som svensken/svenskan håller ”heligt”? Är det ok för de främmande människorna att säga vad som helst till oss, om oss och göra precis vad de vill med oss och vårt land? De landsförrädare till politiker vi har, är det tillåtet för dem att bete sig precis hursomhelst mot oss och Sverige? Är vi alla bara lydiga slavar? Hur många muslimska kvinnor blir våldtagna av vita svenska män varje år? Enligt statistiken? Hur många muslimska kvinnor mördas av vita svenska män varje år? Enligt statistiken? Ganska få skulle jag tro.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s