Idioti att hemligstämpla vilka skolor som finns i Sverige

Vad är det här för knas? Finns det något annat land i världen som hemligstämplar vilka skolor som finns i landet?

Det är i alla fall vad vi har att förhålla oss till i Sverige sedan Skolverket beslutat att man från den 1 september inte får veta vilka skolor – varken kommunala eller privata – som finns i Sverige.

Skolverket hemligstämplar sedan tidigare skolresultat, lärarbehörighet och liknande efter ett beslut av Statistiska centralbyrån (SCB) samt en dom i Kammarrätten som innebär att uppgifter om friskolor är affärshemligheter som inte ska lämnas ut.

I Sverige kan vem som helst ringa till Skatteverket och få reda på folks personnummer eller annan information samtidigt som webbaserade företag tillhandahåller kreditinformation och allehanda uppgifter om privatpersoner, men vi får inte veta vilka skolor som finns i landet.🤦‍♀️

Guldläge att undgå granskning för den som tänkt starta en religiös friskola till hösten med andra ord – särskilt om man har kopplingar till islsmistisk extremism! 👌

#onlyinsweden

https://www.gp.se/nyheter/sverige/register-%C3%B6ver-skolor-hemligst%C3%A4mplas-1.32801436

12 reaktioner till “Idioti att hemligstämpla vilka skolor som finns i Sverige

 1. Man kan fråga sig varför??…….
  Jo så man inte kan jämföra……!!!
  Jämför man…kan sanningen komma fram och det är obehagligt!!

  Gillad av 1 person

 2. Allt är så hemligt allt för att dölja verkligheten ett feministdrag så gör alla lika med Himstaden som vägrar svara på mail””

  Gilla

 3. Ska dessa horribla idioter ha våra skattepengar??
  Ni vet vad ni får…måste vara glasklart nu.
  Slå där det känns.

  Mvh Per

  Gilla

 4. Ja, upprördheten är befogad. Detta är givetvis ett brott mot div lagar inklusive grundlag. Sverige är väl det enda landet i västvärlden där privata skolor drivs med skattepengar. Ovanpå det stänger staten, dvs regeringen insynen i hur pengarna används. Ledarsidorna.se har ju många gånger belyst hur regeringen ger pengar till extremistiska islamistiska organisationer, inte minst i form av bidrag till skolor. Jag skrev tidigare idag om ”den långa marschen genom institutionerna”. På exakt samma sätt har de extremistiska islamistiska organisationerna agerat. De har nu folk överallt och som sagt fr o m lördag är en muslim ledare för socialdemokratiska Tro och Solidaritet (Sara Kukka Salam). Svenska kyrkan har tagit islam i båten och hjälpt dem så mycket de kan. Min förståelse för detta är väl enkel och kanske inte helt fel; islam har en politisk agenda och har nu politisk makt i Sverige. Kanske vill svenska kyrkan, i varje fall delar av den också ha politisk makt. Det där religiösa försvaret för kyrkans agerande ger jag inet mycket för. Däremot spelar makten över det välfärdsindustriella komplexet säkert en avgörande roll. Genom att sitta i toppen styr och förfogar kyrkan över hur många miljarder som helst (biståndsbudgeten, SIDA osv osv). Mycket mer finns att säga om det hela, det som Jenny presenterar ovan är bara en liten pusselbit av hur S styrt Sverige i en allt mer totalitär riktning, ”totalitär demokrati”. De allra flesta hyggliga svenskar vill överhuvudtaget inte se vad som pågår. De som vill se har svårt att ta in det som sker, det ter sig för overkligt, för konspiratoriskt. Men det är vad som pågår och mycket mer kommer ända tills motkrafterna är tillräckligt starka.

  Gillad av 1 person

 5. Så vi ska betala skatt för skolor som vi inte får veta
  Om de finns.
  Sverige är nu inte en demokrati och öppen längre.
  Lögner, förnekelse och kriminaliteten styr och ställer landet.
  Vi blir plundrade på våra hårt förvärvade pengar och har ingen rätt
  Att veta vad politikerna använder pengarna till.
  När myndigheter och politiker döljer saker ,
  så betyder det bara en sak.
  Att folket inte skulle gilla vad de gör.

  Alla politiker i Sverige har missuppfattat sin makt .
  Eftersom vi inte har
  Fria val.
  I Sverige är det en styrelsen i partiet som väljer vilka vi får rösta på.
  Vi röstar på vad partiet står för,
  men den valda politikern kan rösta hur som helst.

  Men det värsta av allt är att alla högutbildade Svenskar finner sig i
  Att politiker förstör landet och finansierar kriminella från hela världen.
  Med våra skattepengar som skulle gå till bättre välfärd för oss och våra barn.

  Inte undra på att så många i Sverige lider av psykisk ohälsa.

  Gillad av 1 person

 6. Jag såg ärendet i original och det tycks vara Sveriges Kommuner och Regioner som begärt ut uppgifter som Skolverket sedan sekretessbelagt, Det är alltså ingen friskola som ställt till det här. Sedan fattar chefen för skolverket ett beslut som tycks absurt för att få till stånd en reaktion från skolministern som själv kommer från Skolverket. Jag vet vilken massa information Skolverket, SCB, kommuner m.fl. samlar in varje år från skolorna. Byråkrati! Det kan vara en försåt riktad mot friskolorna. Det som möjligen skulle kunna vara syftet är att mörka att det är friskolorna som står för de bästa skolresultaten i Sverige. Att det inte längre går att bortförklara att kommuner är odugliga på att ge invånarna tjänster till en konkurrenskraftig kostnad.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s