Bilbränder, vandalism, våldsamma upplopp samt stenkastning och fyrverkerier mot polisen – mönstret går igen i flera europeiska städer

Ungdomar som sätter bilar i brand, förstör butiker, kastar sten och fyrverkerier mot polisen samt startar våldsamma upplopp. Lägg till lite explosioner, skottlossningar, knivhuggningar och våldtäkter så låter det som en vanlig dag i Sverige. Dessa sammanstötningar mellan ungdomar och polis har dock skett i de nederländska städerna Haag, Utrecht samt Rotterdam. Det påminner även om incidenter som nyligen skett i de tyska städerna Stuttgart och Frankfurt där berusade ungdomar utkämpade gatustrider med polisen.

Vad som ligger bakom upploppen är ett hett diskussionsämne och enligt experterna grundar sig motiven i hur ungdomar hanterar coronakrisen samt att det här blir konsekvenserna när man stänger skolorna i flera månader.

Meanwhile in Sweden… stängde vi inga grundskolor och har knappt haft några restriktioner att prata om, men det pågår ändå ett lågintensivt krig på landets gator. Undrar vad det betor på… 🤔

Det är tur att vi har experter även här som vet hur vi bäst stryker ligisterna medhårs – mer fritidsgårdar och högre anslag till de särskilt utsatta områdena med låg socioekonomisk status!👌

https://www.welt.de/politik/ausland/plus213855010/Randale-in-den-Niederlanden-Das-passiert-wenn-sie-Schulen-monatelang-schliessen.html

28 reaktioner till “Bilbränder, vandalism, våldsamma upplopp samt stenkastning och fyrverkerier mot polisen – mönstret går igen i flera europeiska städer

 1. Utvecklingen av våldet bland ungdomar följer mönstret i det övriga samhället, ganska självklart kan man tycka. Tyvärr verkar det som att man inte har några nya idéer för att bekämpa våldet. Det senaste försöket från polisen, var uppdraget att gå in med riktade insatser mot organiserad brottslighet i ”operation Rimfrost” resultatet blev ett enda stort misslyckande, dyrt, och ett personalkrävande spel för gallerierna.
  På nationell nivå syntes ingen som helst minskning, varken skjutningar, eller mord med skjutvapen har minskat.
  Nej, Morgan och regeringen, Det är dax att pröva något nytt, varför inte titta på de åtgärder som danskarna har infört, så är jag övertygad att vi kommer få en minskning av brottsligheten och skjutningarna.

  Gillad av 3 personer

  1. Det är ju inte för att Sverige inte har förmågan att döma som Danmark, att utvisa, att stoppa införseln av våld och bidragstagare och allt det där. Förmågan finns men regeringen har en långsiktig agenda och i den ingår den händelseutveckling som vi ser nu. Polis och domstolar har sina order helt enkelt hur overkligt det än kan te sig. Det hade varit en enkel sak att ta bort ungdomsrabatten vid brott och juridiskt ha samma syn på vad som är ett barn och en vuxen ur straffrättslig synpunkt. Inatt rymde en ung mördare från nåt ungdomshem söderöver i landet. Hoppas han begår ett nytt mord på en gängmedlem i Danmark. Rabatt på brott???? Du kan få begå 18 mord till priset av straffet för ett????
   Sveriges Kommuner och Regioner kräver nu skattehöjningar. Kommunernas skulder har på 20 år fördubblats. Flytta inte till Kramfors och Filipstad, de är konkursmässiga efter invasionen 2015. Där finns det många från fjärran länder och ”berikar”.

   Gillad av 3 personer

 2. Warum kannst du Jerzy S nicht fragen? Es ist eine sachkundige und erfahrene Person, die normalerweise in der Lage ist, die meisten Fragen detailliert zu beantworten. (Ironie)

  Gillad av 1 person

  1. Den där Sarnecki, han som är gymnasieingenjör i lantmäteri och har skrivit en avhandling om fritidsgårdar……Han utnämndes till professor i kriminologi för att bli ett användbart verktyg för det som komma skulle. Han är en sådan person som skulle kunna gjort karriär i vilken diktatur som helst. Han står till förfogande för alla med makt och pengar. Lejda mördare finns det ju filmer om, Sarnecki skulle det kunna göras en film om att användas inom polis- och juristutbildningen. Ungefär som när poliserna lär sig om hur de ska profilera massmördare så skulle de kunna lära sig hur man känner igen en person som gör karriär genom att följa maktens order. Vilket Sarnecki troget och ihärdigt gjort. Så, de som valde ut honom som språkrör för åsikten att allt är svenskarnas fel, de gjorde ett gott val. Fet och maklig har han blivit, bankkontot är nog välfyllt.

   Gillad av 1 person

   1. Realist
    Den där S…..
    Jag tror att vi pratar om samma person, GS hade under sin sista(?) tid på Youtube under ”stad i neonljus perioden” något program om honom. Det var inte direkt smickrande men belysande.

    Gillad av 2 personer

  1. Svenskarna äger sin framtid. Tyvärr vill majoriteten ha det så här. Varför? Tja, igår umgicks vi med några äldre par. En av kvinnorna, 75 år gammal, hade blockat värden på FB. Varför då frågade jag, han lägger ju ut fantastiska bilder på sin trädgård. Den trädgård vi nu satt i. Hon svarade att han skrivit nåt om invandring på FB som fick henne att blocka honom för flera år sedan. Tydligen har inte polletten trillat ner ännu där. Men umgås IRL går tydligen bra.

   Gillad av 3 personer

   1. Flertalet är hjärntvättade av sosseriet och lider av svårartad oikofobi.
    Sverige RIP.

    Gilla

 3. Det är bara oordning, elände och oro nu förtiden.
  Jag undrar hur Sverige hade sett ut/varit om politikerna inte hade bestämt sig för att införa mångkultur och i stället fortsatt med att bara tillåta invandring om det fanns arbetstillfällen. Då hade Sverige fortfarande varit svenskt och man hade åkt på semester till andra länder för att möta andra folkslag och berikas (för att använda ett modeord) av deras traditioner och sätt att leva, och hade kunnat komma hem till ett tryggt land där man kände sig hemma. Och SD hade inte uppstått. Och turister från främmande länder hade kunnat, om inte bli berikade, åtminstone förundrats över svenskarnas egenheter — i en mångkulturell värld.

  Gillad av 1 person

 4. Hur ska vårt land kunna ta sig tillbaka till något som liknar ett mer normalt tillstånd? Visserligen ändrade förutsättningar i och med att islam och några miljoner nya medborgare finns här, men själva grundstrukturen är ju trasig!?! Ett land som vill kalla sig demokratiskt och vara välfungerande måste ha självständiga och fungerande myndigheter och institutioner. Ett sådant land måste ha en fungerande och respektrad poliskår, en fungerande skola med välutbildade lärare som åtnjuter respekt för det de utför. Ett sådant land måste ha en sjukvård som fungerar, över HELA landet, ett sådant land måste ha vårdpersonal som åtnjuter berättigad respekt. Ovanpå det borde dessa grupper, som utgör ett viktigt fundament i ett demokratiskt samhälle, ha bra löner. Vi har i Sverige ingenting av det jag här beskriver. Hur ska man kunna vända på den utvecklingen???

  Gillad av 1 person

  1. Stopp för invandring utom för verkliga specialister som har arbete hos välrenommerade företag. Utvisning av de som inte sköter sig. Inga bidrag till invandrare som har levt på bidrag i över 5 år. Detta går att genomföra. Frågan är – vill folket detta? Då måste folket visa det genom att rösta på partier som lovar att genomföra det. Sen får vi ju minska alla bidrag till SIDA, diverse obskyra organisationer och onödiga myndigheter. Så visst det går – om man vill.

   Gillad av 1 person

  2. En dialog med de som sitter i riksdag och regering kanske, eller drömmer jag? Något som fanns förr i England tror jag, att vanligt folk fick ställa frågor någon gång per vecka eller månad. (Inte speakers corner).
   Men även där gjorde sig politiker mer oanträffbara. Nix to the six verkar intressant.
   Sverige förefaller vara väldigt bra på pappret men extremt i verkligheten, hoppas verkligen att jag har fel här, men det är intryrket man kan få.

   Gillad av 1 person

   1. S Eriksson, man skulle kunna påstå, utifrån verkligheten utanför fönstret, att du uttrycker dig rätt försiktigt. Dialog? Inte med islam, det är mer än naivt att tro att det går att förhandla med dem annat än utifrån en maktposition. Förhandla med FN? Med globalisterna? Läs mitt inlägg under annan rubrik idag. Har du någon kommentar till detta?
    De som är gamla nog minns eller har sett videon när Friggebo och Bildt försökte sjunga islam till ro i Rinkeby 1992. Då anade nog ingen hur mycket ont den där Bildt skulle ställa till med i fortsättningen. Sällan har en politiker så öppet fått avslöjat avgrundsdjupet mellan sin lilla värld och den riktiga världen som Friggebo. Kul klipp, kolla. Dessutom var det ett helt galet beslut ur alla synpunkter att åka dit. De skulle ha skickat militär med order att arrestera och skapa lugn och domstolarna skulle ha utdömt hårda straff. Då hade läget idag varit bättre.

    Gilla

  3. Realist
   Ge mig ett tips om hur jag hittar ditt inlägg som du hänvisar till så läser jag det med förväntan. Jag vill uttrycka mig så försiktigt som möjligt då jag inte känner NHG och mycket är minerat område, allt är dessutom inte bara svart eller vitt. Jag tycker att Sverige inte har skött vissa saker optimalt. Bildts och Friggebods besök var väl ingen succé men vissa påstår ev med fog att ta emot inte är lätt som en plätt, utan vissa utmaningar kan uppstå. Rent allmänt tycker jag att Donald Trump sammanfattade det hela på ett oerhört bra sätt, förutom just den lilla detaljen ”last night” som väldigt många gick igång på. Så om 99% är rätt och 1% fel så faller det hela.

   Gilla

  1. drhallonhatt
   Det var ett kanske väl tufft förslag, men jag tycker (också ) att det är någonstans mellan knepigt och fel att mp har ett oproportionerligt stort inflytande. Och enligt vissa källor är väldigt extrema.

   Gilla

 5. Islam kanske kan fira att Tro och Solidaritet (den mäktiga organisationen inom S) på lördag får sin första ordförande som är muslim??

  Gilla

 6. SvT har lagt ut några intressanta dokumentärer att pigga upp sig med i coronan, Om Erlander, om Palme, om Schein o.s.v. Ser man dem, dessa svartvita tidsdokument, så trillar polletten ned: Erlander skapade miljonprogrammen, Palme ville bli generalsekreterare i FN och ville minsann visa upp ett land som inte hade USA:s rasproblem, Ingvar Carlsson ville inte, men blev frontfigur för ”Rör inte min kompis”-knappar. Persson fick ärva balkanvågen. Och så kom MUF:arna som hade förläst sig på libertarianism, och tyckte att det gick an att gifta ihop sig med de gröna fascisterna, liksom deras efterträdare nu med Löfvén. Fast han begrep aldrig vad som hände.

  Gillad av 1 person

  1. klvus
   Tack för bra tips, politik är ofta även långsiktig så det kan mycket väl stämma.
   Dessutom så lär inte USA ha varit så glada av Palmes framtida position inom FN, men det kanske bara är rykten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s