Regeringen lyssnade på kritiken om de reviderade kursplanerna men vad tas bort istället?

För ovanlighetens skull en god nyhet – antikens historia, nationalsången, bibeln och psalmer kommer att vara kvar i läro- och kursplanerna, medan de avancerade analyserna av skönlitterära texter flyttas uppåt i åldrarna.

Senare i dag håller utbildningsminister Anna Ekström presskonferens om den reviderade kursplanen och man vågar nog inte ropa hej förrän man fått hela bilden klart för sig. Någonting har fått stryka på foten och att de rensat ut genusflum och klimatundervisning är väl att hoppas på för mycket.

Källa: Aftonbladet

En reaktion till “Regeringen lyssnade på kritiken om de reviderade kursplanerna men vad tas bort istället?

  1. Så härligt! Nu kan både antikens historia, bibeln och Nationalsången ha
    den gamla rubriken kvar men fyllas av ett helt nytt innehåll! Så spännande! Det som absolut bör strykas i alla läroböcker och i musikundervisningen är allt om Evert Taube. Han har ju den rysliga texten på ett ungefär ”jag har slagit ihjäl en neger, jag har sonat mitt brott”! Sådant ska barn absolut inte få läsa eller höra och sådant ska man absolut inte skriva någonstans, inte ens på en sockel på en jättestaty på Järvafältet. Man ska ha inte mörda någon, inte ens en vitskalle även om vi ofta förtjänar det eftersom vi tänker rasistiska och orena tankar. Det påvisas hela tiden nu att vi vita svenskar har kontakt med Satan som lär oss sina trix. Det borde förresten vara dags för alla hemska svenskar att genomgå det gammaldags häxprovet ni vet, flyter vi har vi felaktiga tankar och hatar afrikaner, sjunker vi….ja ni vet. Om man är medlem i MP behöver man inte görs häxprovet. Linderborg på
    Aftonbladet har erbjudit sig att leda häxprocesserna om TV lovar komma och gaget är det rätta.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s