Journalistattack av våldsam hindu-mobb visar riktig islamofobi till skillnad från offerkoftan som används i Sverige

Tre indiska journalister blev attackerade av en hindumobb när de gjorde ett reportage i New Delhi i tisdags. Den 28-åriga journalisten Shahid Tantray och hans två kollegor filmade för tidningen The Caravan i nordöstra Delhi, som skakats av religiöst våld sedan februari i år. Minst 53 personer, främst muslimer, har dödats i de våldsamma attackerna.

Journalisterna spelade in en video när en liten grupp med hinduer, inklusive en man som identifierade sig som medlem i det styrande partiet Bharatiya Janata Party (BJP), frågade varför de filmade där. De blev misstänkta när de såg Tantrays namn på presskortet. Manen från BJP började skrika att Tantray är muslim och skrek efter fler människor som kunde ansluta sig till gruppen. Mobben misshandlade Tantray och försökte strypa honom med kamerasladden.

Mobben höll journalisterna som ”gisslan” i nästan 90 minuter och fler personer anslöt sig till mobben som växte till nästan 100 personer. Den kvinnliga kollegan blev sexuellt trakasserad, men lyckades ta sig bort från gatan och Tantrays andra kollega, 50-åriga Prabhjit Singh, försökte stå som en sköld mellan honom och den ilskna mobben tills två polismän anlände till platsen. Ytterligare poliser fick kallas till platsen för att rädda journalisterna från mobben och de togs senare till närmaste polisstation där deras material senare raderades av polisen.

Tantray berättar att han kunde se hatet i folks ögon och konstaterar att om detta kunde hända en journalist, så kan man föreställa sig vad som skulle hända med vanliga människor.

Attacken har fördömts av människorättsgrupper och journalister samtidigt som polisens slappa attityd gentemot händelsen kritiseras.

Hartosh Singh Bal, tidningens politiska redaktör, menar att attacken kan ses som en ökning av islamofobin i Indien.
-”Det var islamofobi involverat i attacken. Det såg man klart på hur de uttryckte sig och hur de agerade i närvaro av en muslimsk reporter.”

Här kan jag hålla med om att det var islamofobi eftersom man aktivt attackerade en person just på grund av att vederbörande var muslim och liknande våldsamma attacker mot muslimer utförda av andra etniska grupper baserat på religiösa motsättningar sker på många håll i världen.

Med det sagt kan man konstatera att det däremot inte är islamofobi att framföra saklig kritik mot politisk islam samt odemokratiska och kvinnofientliga inslag i en religion, vilket får alla som drar islamofobkortet för minsta skitsak i Sverige att framstå som patetiska.

Alla som gärna sarkastiskt skriver ”fredens religion” i kommentarsfälten så fort det är en nyhet som berör islam borde också ta sig en funderare – det finns definitivt rötägg i alla religioner, så varför ständigt svartmåla en?

https://www.aljazeera.com/news/2020/08/indian-journalists-assaulted-hindu-mob-delhi-200813101156306.html

6 reaktioner till “Journalistattack av våldsam hindu-mobb visar riktig islamofobi till skillnad från offerkoftan som används i Sverige

 1. Hinduerna är rätt extrema nu men det var tvärtom under Ghandi, han sa åt dom att tillämpa ickevåld och det resulterade i att muslimerna hade ihjäl dom i stor omfattning.

  Det är kanske någon som lyckats frammana en sorts revanchtänk?

  Det är möjligt att Ghandi resonerade att britterna skulle förhindra Indiens frigörelse om han inte hade gjort på det viset dvs offrat många hinduer hellre än att göra det som britterna önskade ett inbördeskrig som straff för att dom gjorde sig fria. Men det är inget jag vet bara en gissning för det verkar konstigt,

  Att det överhuvudtaget är oroligt är delvis en följd av hur britterna avslutade sitt kolonialvälde genom att dela upp Indien och skilja ut Pakistan och plantera en olöslig gränskonflikt i Kashmir.

  Som dom gjorde i MÖ och som imperiet gjorde bla i Tyskland Ukraina Korea Vietnam och Taiwan.

  Alla de nämnda ställena hade hela tiden varit enade och troligen haft sekulär blandekonomi om inte imperiet velat annorlunda.

  Överallt skapade imperiet ett ‘ANTI’ till sin rival som dom sen kan spela ut.

  Stalin var tex beredd att låta Tyskland enas men väst ville inte.

  Det finns inte en konfliktzon i världen som beror på något annat än avsiktlig imperialistisk splittringspolitik.

  Gillad av 3 personer

 2. Vad skönt det var när man i Sverige förr slapp dylika grupperingar.
  Men så kom de vänsterliberala globalisterna och oikofoberna på att vi i Sverige också ska ha våld, otrygghet och fattigdom som en naturlig del i vår vardag.

  Gillad av 1 person

 3. Det är förenat med stora risker att ge en ögonblicksbild av när en folkgrupp eller troslära attackerar en annan i olika länder. Det är att balansera på en knivsegg med tanke på de olika ländernas historia osv osv. Se bara det humoristiska faktum S skickar pengar och stöd till palestinier men inte till Israel Israel har en gigantisk mur mot palestinierna. Modern DNA har visat att palestinierna är judar. De är de judar som blev kvar när övriga utvandrade. Så S stöder judar via SIDA bl a och Israel har byggt en mur mot judar som attackerar judar. Samerna i Sverige var nog här först. Nu har staten tagit deras land och låter utländska gruvföretag förstöra, skeppa ut vinsterna ur Sverige och. betala mycket låg skatt i Sverige. Livet är komplicerat, bäst vore om alla mest skötte sig själva.

  Gilla

 4. FN ska ju snart öppna kontor i det framgångsrika experimentlandet Sverige. Säkert hjälper Soros till ekonomiskt.
  Det kommer bli ännu nu jävligare i Sverige

  Gilla

 5. Det handlar inte om enstaka rötägg utan om den grundläggande teologi/ideologi som Muhammed lärde där alla som inte är muslimer eller som lämnar islam ska dödas. Rekommenderar Apostate Prophet och Acts17apologetics på Youtube som är kunniga och sakliga om islams teologi och praktik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s