Politiker överens – fler poliser, hårdare straff och fler stödinsatser är receptet för att stoppa gängkriminaliteten

I natt skedde det en nytt bombdåd i Malmö, vid en butikslokal på Möllan. Den kraftiga smällen hördes över stora delar av Malmö och förutom skador vid butiksentrén krossades även fönster i huset intill. Inklusive dödsskjutningen i Rinkeby i går kväll, lite grov misshandel här och där, någon knivhuggning, fler mordbränder och diverse bilbränder som numera är standard kan vi sammanfatta det som en ”vanlig” dag i det nya Sverige.

Att pessimismen sprider sig hos folket är inte konstigt och Expressen har tillsammans med Sifo gjort en mätning om gängvåldet samt politikernas möjlighet att stävja våldet. Föga förvånande uppger 58% av de tillfrågade att gängkriminaliteten kommer att öka det närmaste året. Dessutom anser endast 18% att de har ganska eller mycket stort förtroende för att politiker och myndigheter kommer lyckas minska gängkriminaliteten i Sverige.

Det är nog bara politikerna själva som tror på vad de säger och när Expressen frågar justitieministern och riksdagspartiernas rättspolitiska talespersoner hur de vill stoppa de kriminella gängen är svaren rätt entydiga och kan sammanfattas i fler poliser, hårdare straff samt förebyggande välfärdssatsningar i skolan och socialtjänst.

Den verklighetsfrånvända Linda Snecker (V) deklarerar att det inte längre ska finnas några utsatta områden och verkar inte för ett ögonblick tänka på att samhället inte gjort annat än att i decennier satsa på långsiktiga åtgärder i landets getton och det har ändå inte skapats någon trygghet – tvärtom.

Ingen förutom Adam Marttinen (SD) nämner heller den mycket väsentliga grundfaktorn massinvandring, vilket ligger till grund för att rivaliserande gäng tar med sig sina etniska konflikter till Sverige samt den utbredda klankriminaliteten. Även Johan Forssell (M) skiljer sig åt i sina svar då han fortsätter förespråka visitationszoner och anonyma vittnen.

Således kan man sammanfatta läget som att riksdagspartierna är överens om att vi inte behöver ta i med hårdhandskarna för att skicka rätt signaler eftersom ingen pratar om utvisningar, indragning av medborgarskap, strypta bidrag, bostadsvräkning, ökat föräldraansvar och utegångsförbud i vissa områden.

Det är därför bara att spänna fast säkerhetsbältet, plocka fram popcornen och beskåda hur kriminella avskum kommer att få fritt spelrum medan våra folkvalda orerar om fler poliser och höjda straff utan någon reell effekt! 🤦‍♀️

Men framförallt gäller det att se till att man själv eller de man håller av inte råkar illa ut, för i praktiken finns det inte längre någon som skyddar oss vanliga medborgare i det laglösa land vi har fått.

#wehearditallbefore

Källa: Expressen, Sydsvenskan

17 reaktioner till “Politiker överens – fler poliser, hårdare straff och fler stödinsatser är receptet för att stoppa gängkriminaliteten

 1. En bra utgångspunkt är att sluta ta in fler socialdemokratiska väljare från de mest primitiva och bakåtsträvande muslimska diktaturerna i världen. Låt Röfven få ragga väljare bland svenskar som alla andra. Då åker de ut…

  Gillad av 2 personer

 2. Ett steg framåt skulle vara att vi måste få bättre politiker, inte fler, och att de har någon form av grundläggande utbildning, då kanske förståelsen för samhällskontraktet skulle kunna behållas, Linda Snecker, visar varför kommunisterna i (V) borde förbjudas, en mer obegåvad företrädare för ett riksdagsparti är svår att hitta: ”Kriminella blir inte mindre brottsliga för att dom sitter i fängelse, precis som sjuka inte blir mindre sjuka bara för att dom är på sjukhus”, skrev Linda Snecker på Twitter år 2017.

  Gillad av 2 personer

 3. Kriminella ska sitta på kåken för att allmogen ska slippa deras sattyg… eller borde sitta iaf.
  Men,som sagt, vi är långt bortanför kriminallitet med alla bil/skol ev skogsbränder & annan $kit numera….
  Det är så här gerillakrigföring ser.
  Libanon nästa!!

  Varför avvecklades militären av Bildt & c:o($juk-lövern)??
  Hur stänga ner sk-No-go-zoner??
  Av knäböjande poooliser utdelandes $aft & bulle?? ev pizza..

  PS Sen kan man diskutera om att knega 8 h/dag & skänka 6 h till $taten är i närhet av frihet?? och det blir inte bättre.. snarare tvärtom.

  Mvh Per

  Gillad av 1 person

  1. Att jobba åtta timmar och skänka sex till staten är väldigt dumt.Lösningen kan vara att bli mera självförsörjande,att baka sitt eget bröd är skattefritt,att laga maten är skattefritt,att hugga ved till till hushållet är skattefritt,att sy egna kläder är skattefritt osv osv och kanske kan det räcka med fyra timmars arbete ifall man inte behöver dela med staten.Resten av tiden kan man ägna åt kontemplation eller allmän djävulskap.Arbeta måste man ju men man kan jobba smartare.Än så länge är självhushållning inte skattepliktigt.

   Gilla

 4. Dilemmat med demokrati i ett högskattesamhälle är att vänsterkrafter kan köpa sig röster genom att dela ut pengar oansvarigt.
  Att vänsterkrafter kan agera så förstör möjligheterna för demokratin att skötas långsiktigt klokt.
  Men som makten nu är fördelad i världen så är det en rik överklass som möjliggör för vänsterkrafter att systematiskt agera på det sättet.
  Därför är det svårt att göra ngt åt det om man inte pekar på båda dessa aspekter.
  Fightas man enbart med vänstern skyddas dom av överklassen och räkningen skickas till medelklassen.
  Dessutom hjälper man vänsterkrafter att upprätthålla illusionen av att dom enbart representerar folket och man hjälper den enormt priviliguerade överklassen att slippa kritik.
  De ledande (monopol)kapitalisterna är kollektivister för dom kan gömma sitt ägande i anonyma truster och fortsätta ha kontrollen. Dom tex britternas Rhodes stipendiater, kan därför argumentera mot privat ägande trots att dom representerar de rikaste privata intressen som finns.
  Så komplicerad är verkligheten och den som bara ser vänster-höger skalan är grundlurad.

  Gillad av 2 personer

  1. Högern och vänstern lever av varandra,utan en stark höger behövs inte vänstern och tvärtom.De har all anledning att skydda varandras existens.Dagens stora samhällsklyftor som högern åstadkommit är rena grogrunden för en levande vänster.

   Gillad av 1 person

   1. Beträffande det större sammanhanget
    Dom som har makten i världen stöder båda sidor och vanlig vänster styr/stöder dom även indirekt genom mycket som publiceras och som recenseras av etablissemanget även om såna vänsterinriktade individer inte är medvetet lejda.
    I kommunistiska maktövertaganden har den anglosaxiskt dominerade oligarkin hela tiden varit inblandad. I fallet Nicaragua var dom även bakom Contras.
    Men trots att detta är ett stående inslag är det långt ifrån allmänt känt.
    Genom att stödja socialism kan den enormt rika överklassen locka alla att överge iden om privat ägande så att endast dom som har sitt ägande inom anonyma truster har något dvs till slut har rubbet då.
    En Rhodes stipendiat Strobe Talbot som företräder denna elit har nyligen talat om att vi bör avstå från privat ägande så dom (NWO-gänget) verkar vara på hugget nu.

    Gilla

 5. Att jobba åtta timmar och skänka sex till staten är väldigt dumt.Lösningen kan vara att bli mera självförsörjande,att baka sitt eget bröd är skattefritt,att laga maten är skattefritt,att hugga ved till till hushållet är skattefritt,att sy egna kläder är skattefritt osv osv och kanske kan det räcka med fyra timmars arbete ifall man inte behöver dela med staten.Resten av tiden kan man ägna åt kontemplation eller allmän djävulskap.Arbeta måste man ju men man kan jobba smartare.Än så länge är självhushållning inte skattepliktigt.

  Gilla

 6. Jag skrev nyss på FB att Annie Rödtopp ju vill ha fler invandrare. En centerpartist i Rinkeby hade ju ojat sig över skjutningen nyss i hans område. Tar man hit mellanöstern så får man mellanöstern här, med sprängningar, skjutningar, rån m.m. För det blev jag avstängd 24 timmar. Tur att det finns siter som din Jenny där ordet är friare. Obs att jag inte pekade ut någon person eller grupp. Om inte mellanöstern är en grupp förstås.

  Gillad av 3 personer

 7. M kommer ALDRIG nämna massinvandring som ett problem eftersom man måste tillfreställa Fredrik Reinfeldt falangen som är mycket stark inom det partiet. Ulf Kristersson säger ofta att M är ett liberalt parti och det är där problemet med M ligger. De kommer aldrig vilja ha nettominus och återvandring så således kommer en röst på M bli en röst på en mycket generös invandring.

  Enda partiet som vill ha återvandring och en mycket hårdare flyktingpolitik är SD. Dom är ensamma att vilja ha det vilket gör det enkelt att rösta i valet 2022.

  En röst på M kommer mycket väl kunna bli ett ännu starkare inflytande för både C och L.

  Gilla

 8. Sneckers ide’ att det inte ska finnas utsatta områden är briljant! Den ide’n är helt i linje med BLM mm. Förbjud ordet utsatt! Sen är vi av med problemet. Res en jättestaty på Järvafältet föreställande en korsning av arab, eskimå, afrikan, asiat och några till så att statyn blir mångkulturell. På sockeln kan det stå ”Här står en stolt svensk som inte är utsatt i ett utsatt område och som har insett att utsatt endast är ett ord. En stolt mångkulturell svensk som är en man (se penisen) men också känner sig som en kvinna”. Det blir väl bra fru Snecker?

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s