Ribban höjs hela tiden medan vi anpassar oss till den nya samhällsbilden

Jag har de senaste veckorna noterat att det röda tecknet för anarki har klottrats på flera byggnader i Ystad – är det ett tecken i tiden att det anarkiliknande tillstånd vi befinner oss i är här för att stanna?

I dag är dock ännu en morgon där efterdyningarna av nattens nyhetsskörd är svår att ignorera – man i 35-års åldern hotad och grovt misshandlad med metallföremål i Göteborgsområdet Backa, mordbrand i Växjö efter att gasbehållare och petflaska med bensin sprängts intill hus, 20 personer i stort slagsmål i Gottsunda, lägenhet i Rissne har beskjutits med flera skott samt 20-årig man som blivit knivskuren i Falun sökte hjälp på lekplats där många barn befann sig.

Bara ett axplock, men att det sker dagligen och att ribban hela tiden höjs är ett tecken om något på att det inte längre räcker för ministrarna Damberg och Johansson att leverera upprepande repliker om att man ska anställa fler poliser samt krossa gängkriminaliteten samtidigt som medborgarnas trygghet minskar för var dag som går. Alla kan se att det i realiteten görs för lite och att det inte har någon effekt på den ökande grova kriminaliteten som alltmer tar över samhällsbilden.

Förra veckan sköts en 12-årig flicka ihjäl vid en kriminell uppgörelse och fördömandena haglade, men redan nu har folk börjat glömma händelsen. Det går fort och det händer hela tiden nya saker som gör att det blir svårt att komma ihåg alla vidrigheter som sker. För de som förlorat en familjemedlem eller sett hur en nära anhörig bryts ned både till kropp och själ efter att ha blivit utsatt för brutala attacker, lever dock minnena kvar för alltid. Det är dock uppenbart att våra styrande inte bryr sig och att man är villig att offra mycket i sin strävan efter maktfullkomlighet.

Meningen är väl att medborgarna ska härdas och till slut acceptera det nya Sverige som skapats åt oss, vilket hittills gått rätt smärtfritt eftersom det kuvade folket inte opponerar sig nämnvärt utan fogligt rätar in sig i leden. Vinst för våra politiska ledare med andra ord, medan befolkningen får fortsätta bita i det sura äpplet!

#onlyinsweden

7 reaktioner till “Ribban höjs hela tiden medan vi anpassar oss till den nya samhällsbilden

 1. Svaret är nog enklare än så, regeringen Löfven saknar både en plan, och kunskap för hur man ska komma till rätta med det alltmer kollapsande samhällskontraktet. Det visar sig att rätt partibok, och att ha gamla partivänner på viktiga poster är en stor risk, och att verkligheten nu har kommit ifatt den dysletiska regeringen. Att sen kräva att totalt inkompetenta företrädare för de olika myndighterna, ska ta fram förslag för hur Sverige ska räddas är otroligt naivt. För vem tror att Dan Eliasson, eller Anders Tegnell, eller någon av de andra oduglingarna ska kunna ta fram något som helst vettigt, när man dessutom struntar totalt i internationell expertis.

  Gillad av 1 person

  1. Säga vad man vill om Tegnell men han har ju iallafall varit den enda resoluta statsministern under den värsta pandemin. Nu visar det sig att vi gjorde rätt trots allt. Synd att han inte hade lite mer utökade befogenheter. Röfven och hans asylaktivistiska migrantparti gömde sig ända tills något ljushuvud inom partiet kom på att den färglösa byfånen skulle sola sig i glansen av Tegnell och försöka ta initiativet och ”tala till nationen” ett tal som ordagrant innehöll vad Tegnell sagt några timmar tidigare i presskonferensen. Så gick det med det. Röfven är ohjälpligt inkompetent men en perfekt disktrasa och nickedocka åt EU och integrationslobbyn.

   Gilla

   1. Det är ju helt galet detta att Tegnell varit den enda ”statsministern” under Corona! Ja, han har uppträtt som en politiker därför att han fått politiska order om vad han ska säga. Tegnell är en tjänsteman och en sådan tillkommer det inte att vara och uppträda som något annat än en statstjänsteman. Förskräckligt är vad det är, grundlagarna missbrukas och åsidosätts!

    Gillad av 2 personer

  2. Återigen, det som sker med införseln av människor från avlägsna och främmande kulturer är avsiktligt. Kom ihåg hur S skrev specificerat avtal med imamerna för många decennier sedan. Avtalet har följts noga på svenskt vis. Utefter vägen blev det som tänkt, S fick röster från invandrarna och har sedan dess, i brist på egna bra idéer om vad man vill med politiken, fortsatt på denna väg. Allteftersom såg man till att ta kontroll över media, Sveriges Radio t ex, man skapade myndigheter vars enda uppgift är att vara opinionsbildande, man tog politisk kontroll över fackdepartement osv osv. Ser man inte detta blir tolkningen, som vi så ofta ser på nätet, att S, regeringen, inte förstod vad de gjorde och nu tappat greppet. Det är naivt att tolka in något eget personligt i det stora skeendet med en sådan förklaring. S har genom decennierna åtrått makten till den milda grad att man gör vad som helst för att behålla den. S har också gjort vad som helst, med de medel som stod till buds. Den enda punkt där jag är tveksam till om de insåg konsekvenserna är islam. För obildade, för okunniga som S genomsnittligt är, var kunskapen om islam för dålig. Nu har staten i islam en konkurrent om våldsmonopolet och även inom rättskipningens område, samt, inom politikens område. Islam strävar efter politisk makt och har fått betydande sådan i Sverige. Islam för med sig en religion in i politiken på ett sätt som är helt främmande sedan sekler i Sverige. Där, på den punkten, har S tappat greppet. Men inte i övrigt. Självklart vet S i detalj vad som sker i landet. Lika självklart skulle de kunna stoppa all invandring (utom kvotflyktingarna som Sverige tagit emot sedan 50-talet, det är några stycken det som försörjs och får sjukvård) om de ville. Men se, det törs de inte för då tappar de alla de viktiga rösterna i valen, röster som kan vara avgörande för att få sitta kvar vid makten.
   Så, vad ska bryta denna förbannelse? Det är påklistrat hela politikområdet i Sverige detta att det inte går att ifrågasätta fortsatt invandring. Självklart är det islam som på många olika sätt, i organisationer, i departement osv osv driver på för att in fler av sina anhängare. Så fungerar islam, för den som inte kan ta till sig detta men vill veta mer så finns det rätt mycket att läsa av kunniga författare, historiker, religionsvetare, filosofer, etiker, idéhistoriker och många andra.
   Vad ska kunna ändra denna förbannelse? Oavsett vad folket vill kommer politiken att göra som den vill vid nästa val 2022.

   Gillad av 1 person

   1. Socialdemokratin gjorde folket så välbeställt att folket inte längre ville rösta på sossarna.Det blåa laget lockade med individuella löner för att splittra,facket bekrigades både av arbetsgivare och medlemmar.Fortfarande förstår majoriteten arbetare inte att det är deras eget fel att de har det som de har det genom att fortfarande inbilla sig att det blåa laget är bäst för dem.Den svenske arbetaren övergav socialdemokratin och får nu kräla i skiten,rätt åt de dummerjönsarna.Förbittrade dummerjönsar som sprider sitt bittra gift i samhället.Nu tror de att SD är räddningen,ett SD som i högsta grad är arbetarfientligt och det senaste beviset för det är Sverigedemokraternas förslag om att ta bort de lokala skyddsombuden.Ett starkt S är räddningen för Sverige.Jag litar på S.De har ett stolt arv att förvalta,balutlämningen och tyskarnas transittrafik bland annat.Wir schaffen ess ess.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s