Det skitiga Sverige

Jag har tidigare påpekat hur smutsigt det är på våra gator inne i städerna och det är bedrövligt hur människor dumpar sitt skräp i naturen som om det vore en soptipp. Tyvärr syns människors ignorans även på våra stränder. Här är bilder från stranden vid Fritidsbaren/Beach House i Ystad där människor lämnat flaskor, plastglas, fimpar, snus och diverse förpackningar. I går såg det likadant ut och då ägnade jag fem minuter åt att samla ihop skräpet och kasta det i papperskorgen. Det tänker jag däremot inte göra i dag. Usch! 😡👎

Varför kan inte kommunerna tillsätta fler skräpplockare – det borde kunna engagera både ungdomar och nyanlända. Visst är grundförutsättningen att alla individer ska ta ansvar genom att plocka upp efter sig, men i realiteten fungerar det inte och det är ingen vacker syn! Barnen frågar varför människor gör på det här sättet, men för ovanlighetens skull har jag inget bra svar.

16 reaktioner till “Det skitiga Sverige

 1. Något jag också har reagerat på, jag bor på landet, och går man ut i skogen, så är det skräpigt på många stigar, på de odlade fälten, och intill nästan alla vägar. en trist utveckling. Men jag tycker att kommunen jag bor i gör ett ganska bra jobb ändå, man kör med sopmaskiner, åtminstående i stan, och det är riktigt bra. Mycket av skräpet beror på precis det klvus påpekar, dålig, eller ingen uppfostran.
  Och kanske iden med lite allmän uppfostran skulle hjälpa. En nationell kampanj som man gjorde på 80-talet kanske skulle vara något, Är det någon som minns ”Håll Sverige rent” kampanjen”?

  Gillad av 1 person

  1. Igår såg jag en äldre herre 75+ som slängde sin osläckta ciggfimp rakt in på privat gräsmatta,i denna torkan dessutom.Jag gick in och sparkade ut den och släckte den.Egentligen borde jag också sparkat på gubben i uppfostringssyfte.Svenskar är bland de största svinen i världen.Han såg åtm svensk ut.

   Gilla

 2. Försök att säga åt den som kastar skräp. Har du gjort det nån gång och fått en smocka så gör du inte om det. De lättkränkta individer som flyttat hit är helt enkelt en sämre sort. Inavel kanske.

  Gillad av 1 person

 3. 19 % fler våldtäkter i juni. Högst antal/invånare i västvärlden.
  Det är Afrika vi får jämföra oss med nu. Delar av Afrika. Indien kommer säkert tillrätta med de fruktansvärda våldtäkterna där nu när opinionen vaknat och mycket stränga straff döms ut. Dödsstraff bl a.
  Angående våldtäkterna så är i Sverige domstolarna sååå förstående för de mörkhyades sexuella dominansbehov. Alla metoo-kvinnorna är knäpptysta, alla kvinnoförbunden i de politiska partierna är knäpptysta, Jämo, DO och JO och alla andra är knäpptysta, regeringen är knäpptyst, MP är upprörda över allt som är vitt, tom färgen på snön är de upprörda över, inte undra på då tom deras samveten är svarta av hat och svek, V är knäpptysta likaså. I V:s värld, den teoretiska som är densamma som den verkliga, finns inte våldtäkter, inte hedersvåld, inte de mörkhyades våld mot vita, inte de mörkhyades ofantligt många brott mot Sverige och svenskarna, mot svenska demokratin, mot våra lagar, mot tamejfan allt som är svenskt. De är kallhamrade och taktiska cyniker, MP, V, S och C. Övriga partier är räddhågsna och svaga bortsett från SD som på ett tidigt stadium såg problemen, pratade om dem och sedan har hållit en rak linje.

  Gillad av 1 person

 4. Importerar man skräp och skit så får man detsamma. Nä va fan säjeru äre sant? Äru rålös va? Mmm så är läget serru like it or not buddy…

  Gilla

 5. Brukar inte åka till arabländer, men i höstas var vi i Jordanien. Alla i bussen häpnade pinsamt över vad vi såg: plastpåsar och -skräp på alla fält och åkrar omkring Amman. Bussguiden, som var utbildad i Tyskland, försökte urskulda fenomenet med att det var ”ungdomar som åkte ut på landet på helgerna och hade picknick”. Urk!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s