KD vill gärna axla ledartröjan men förblir dessvärre icke trovärdiga

Den så kallade oppositionen verkar äntligen ha vaknat till liv och förutom Moderaternas tidigare migrationspolitiska utspel, levererade Sverigedemokraterna i går kväll ett fullgott debattinlägg i DN och i dag skriver även Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch ett vasst debattinlägg i Expressen, där hon kritiserar regeringens oansvariga migrationsstrategi samt levererar fakta som ger vid hand att fortsatt öppna hjärtan-politik inte är ekonomiskt försvarbart i Sverige.

Till exempel det faktum att självförsörjningsgraden mitt i högkonjunkturen 2016 bara var 36% bland personer från Mellanöstern i åldern 20-64 år, medan det för personer födda i Afrika handlade om 38% – jämfört med personer födda i Norden var den siffran 73%. Ebba pekar också på det faktum att det tar en invandrad från Afrika eller Mellanöstern i genomsnitt 15 respektive 20 år att bli självförsörjande i Sverige, eller enklare uttryckt: av 100 vuxna som kom från Mellanöstern år 2000 har endast 50 egen försörjning i dag. Ebba konstaterar således att vårt land behöver en stram invandringspolitik nu och under lång tid framöver.

Så långt är allt väl, men med facit i hand vet vi också att KD har ett mycket stort ansvar i den uppkomna situationen, vilket man inte berör med en bokstav i texten. Det var exempelvis KD som förra året lade sig platt för regeringens förslag genom att lägga den avgörande rösten för fortsatt ökad anhöriginvandring, så kallad familjeåterförening – något som för övrigt alltid varit deras hjärtefråga genom åren. Som synes nämns inte heller en mer restriktiv anhöriginvandring med krav på självförsörjning i deras lista med förslag.

Därför förblir tyvärr Kristdemokraterna med Ebba i spetsen icke trovärdiga och jag ifrågasätter starkt varför Moderaterna och Sverigedemokraterna har för avsikt att bilda regering med ett parti vars intentioner rimmar illa med den restriktiva anhöriginvandring som behövs framöver. Man behöver inte klura särskilt länge för att förstå att Sveriges nya asylpolitik i slutändan kommer att bli halvmesyrer även med en ny regering vid rodret. Beklagligt!


”Migrationskommittén har nu avslutat sitt arbete. Tanken var att komma överens om inriktningen för invandringen. Men kommittén har misslyckats.

På ytan kan det se ut som att misslyckandet beror på att partierna står för långt ifrån varandra. Men om Socialdemokraterna hade stått fast vid beskeden från valrörelsen 2018 hade en bred uppgörelse gått att nå. I kommittén vek dock Socialdemokraterna ner sig för Miljöpartiet. Därmed var en överenskommelse omöjlig.

Kristdemokraterna kommer fortsätta att kämpa för en migration som hjälper de mest behövande och är rätt för Sverige. Vårt land behöver nu och lång tid framöver en stram invandringspolitik.

Det är inte en hållning vi tar lätt på. Kristdemokratin vilar på omsorgen om den nödställde. Men ska den omsorgen vara värd något, måste den riktas rätt.

Migrationen till Sverige har varit omfattande i decennier, vilket har lett till en grundläggande befolkningsförändring och en integrationsskuld som vårt samhälle inte kunnat hantera.

Sedan 2002 har befolkningen ökat med ungefär 1,4 miljoner personer, varav 92 procent utrikes födda eller med två utrikesfödda föräldrar. Denna grupp uppgick förra året till 25 procent av befolkningen. Det är en stor förändring på kort tid. Särskilt tydlig i storstadsregionerna.

Att vara född utomlands är så klart i sig inte något negativt. Men välfärdssamhället bygger på att invånarna i hög grad arbetar, betalar skatt och visar allmän lojalitet till våra skrivna och oskrivna regler.

I mars presenterade forskare vid Entreprenörskapsforum en granskning av befolkningens självförsörjning. Resultaten är nedslående. Bland personer från Mellanöstern mellan 20 och 64 år var självförsörjningsgraden, mitt i högkonjunkturen 2016, bara 36 procent. För personer födda i Afrika 38 procent. För födda i Norden var den 73 procent.

Det tar en invandrad från Afrika eller Mellanöstern i genomsnitt 15 respektive 20 år att bli självförsörjande i Sverige. Enklare uttryckt: Av 100 vuxna som kom från Mellanöstern år 2000 har endast 50 egen försörjning i dag.

Invandringspolitiken har styrts av missriktad välvilja. Realiteten är att mycket stora grupper som kommer hit aldrig står på egna ben. När andelen som inte försörjer sig ökar fortsätter välfärden att urholkas.

Ett högt antal invandrade i kombination med segregation och arbetslöshet har möjliggjort parallella samhällsstrukturer, heders- och klankultur. Dessa förstärker och normaliserar utanförskapet. Här gror både spontan småbrottslighet och organiserad gängkriminalitet.

Vardagen blir outhärdlig i allt fler bostadsområden. Familjer som har resurser flyttar ut för att undvika personrån mot barn och ungdomar.

Den negativa spiralen måste brytas. Det kan vi inte klara och samtidigt ha fortsatt hög invandring.

Migrationskommittén hade behövt komma till slutsatser som stöder denna inriktning. KD har under arbetet föreslagit flera sådana åtgärder som dock avvisats:

*Kvalificeringskrav i socialförsäkringssystemet.

*Fler återtagandeavtal med ursprungs- och transitländer, kopplat till svenskt bistånd.

*Införande av asylansökningsområden, elektronisk övervakning och utökning av förvarsplatser för dem som ska lämna Sverige.

*Göra det försvårande för en asylsökande som lämnat oriktiga uppgifter.

*Förbud mot spårbyte, det vill säga att asylsökande försöker arbetskraftsinvandra efter avslag.

*Utökade befogenheter för polis att göra inre utlänningskontroller samt regelmässigt utvisa personer med uppehållstillstånd som begår brott. Ytterst behöver man se över möjligheten att även återkalla medborgarskap.

*Ett riktmärke för asylansökningar i nivå med vår integrationskapacitet.

Socialdemokraterna har visat att de inte vill eller kan genomföra den politik som Sverige uppenbart behöver. Kristdemokraterna står beredda.

En stram invandringspolitik är ett måste om integrationsskulden ska kunna betas av och samhällsgemenskapen återupprättas.”

https://www.expressen.se/debatt/kd-manga-utlandsfodda-star-aldrig-pa-egna-ben/

5 reaktioner till “KD vill gärna axla ledartröjan men förblir dessvärre icke trovärdiga

 1. Först måste vår så kallade ”opposition” finna varandra och hitta någon form av gemensam plattform.
  Sedan måste man orka driva en synnerligen restriktiv invandringspolitik i kommande valrörelse.
  Skulle man sedan vinna så måste man vara ärlig mot väljarna och göra det man sade innan valet.
  Svårare än så är det inte.
  Men i avsaknad av vilja att göra ovanstående så får samtliga involverade enbart förakt från min sida.

  Gillad av 2 personer

 2. Trots att jag är väldigt osäker på KD, och ärligheten i deras politik, så tror jag ändå att ett samarbete för att återta makten med hjälp av SD och M är det enda vettiga. Vi ska inte heller glömma att moderaterna har en hel del usla, och dåliga beslut i bagaget, riktigt långt från riktig traditionell moderatpolitik, bl.a drev de tillsammans med socialisterna beslutet att göra SVT skattefinansierad, vilket har visat sig vara en riktig katastrof, nu driver SVT opinion helt ogenerat, hur tänkte moderaterna där?

  Gilla

 3. Som jag tidigare påpekat anser jag den enda rationella förklaringen till att Sverige passivt åser och finansierar uppbyggandet av ‘virila’ barnalstrande parallellsamhällen är krigisk och att det ingår i vår roll som imperiets vasaller att på sikt förse US/UK/Nato med motiverade jihadister för att nöta ner imperiets rivaler.

  Det måste ju inte vara muslimer men det underlättar.

  Vad svenska politiker begriper av detta vet jag inte men helt oskyldigt naiva är dom kanske inte ändå?
  Öppna hjärnor för ett slugt underkuvande av konkurrenter med alla medel är vad det hela tiden handlat om från imperiets sida och antagligen med tyst samförstånd från en del av våra eliter också?.

  Att slå ner all konkurrens är ett gemensamt mål för de hittils ‘rika’ länderna.
  Men om det målet tigs det generellt bland vasallerna.

  Utan Usas roll skulle nog EU tvingas till en helt annan och konstruktiv agenda.
  Men som det nu är står EU med mer än ena benet på den destruktiva sidan.
  Det spelas ett vådligt pokerspel med vår framtid.

  Gilla

 4. KD är ju demokrater i varje fall som hittills respekterat demokratins spelregler. Det är mer än man kan säga om andra partier. ALLA politiska partier måste hålla sig väl med de flera miljoner av utländsk härkomst som finns här nu. Det vore politiskt självmord att säga något annat än vad KD säger. Höj nivån på den politiska analysen. Om man enbart bedömer att parti efter vad de säger innan val så är man bra naiv. KD gör och säger vad de kan och måste för att överleva politiskt. Skulle det bli aktuellt med förhandlingar i en regeringsposition är det väl rätt självklart att fram kommer kompromisser som skulle tillfredsställa även en person som är emot fortsatt hög införsel av främmande människor långt bortifrån. ALLA partier förhåller sig mjuka i förhållande till islam. Vill man kan man ju rösta på ett annat parti 2022 än KD. Prova MP eller V för att få något förutsägbart och tryggt, något man vet att man kan lita på. Om man nu är lagd åt det hållet.

  Gilla

 5. Varje flykting våg så lovar politiker hårdare tag
  Kriminella skulle utvisas, de som ljög skulle utvisas.
  Full pensioner bara till dem som bott här i 40 år.

  Men när man ser resultatet så har flyktingar fått
  Stanna utan asyl skäl, importerat anhöriga,
  Kriminella får stanna för att skydda dem,
  Extremt höga bidrag, rättigheter och de får
  Gratis hus, bilar ,körkort, jobb och full pension
  Utan att jobba en minut.
  Dessa rättigheter får inte funktionshindrade.
  Fullt möblerad lägenhet
  vilket tar minst 10 år för en vanlig familj .
  Oavsett vad politikerna lovar att göra så kommer
  De att gynna flyktingarna mer än svenskar ,så
  Fort de inte har alla ögon på sig.

  Lögner och hyckleri är politikernas varumärke.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s