När ska Sverige göra en ny folkräkning?

Beatrice Backman skriver idag en bra ledare i Smålandsposten om vikten av att det genomförs en ny folkräkning i Sverige, vilket inte gjorts på 30 år.

Alla vet att skuggsamhällen existerar i det nya Sverige, men ingen vill tala högt om det trots att våra styrande är väl medvetna om att bidragsfusk, identitetsbedrägerier och papperslösa tär på samhället samtidigt som många av dessa ljusskygga individer är ett säkerhetshot. Frågan finns redan på dagordningen i och med att delar av oppositionen lyft frågan, så vad väntar regeringen på? Upp ur hängmattorna och gör skäl för lönen!

#justdoit


”Coronapandemin har öppnat dörren till de trångbodda och papperslösa, de gömda och de smittade, och fört fram Sveriges skuggsamhälle i ljusan dag.

För vi har ett skuggsamhälle i Sverige. Ett som det tisslas och tasslas om sådär. När det passar.

Och skuggsamhället växer. I dag beräknas tvåhundratusen personer vara skrivna på en annan bostad än de faktiskt bor i. Man uppskattar att hundratusentals fått samordningsnummer utan att ha kunnat styrka sin identitet. Att uppåt femtiotusen papperslösa lever i skuggsamhället. Och att hälften av de som utvisats från Sverige med anledning av att de anses utgöra ett hot mot rikets säkerhet fortfarande är kvar.

Sverige vet med andra ord inte vem som står på andra sidan dörren.

De som befinner sig i skuggan använder det på olika sätt. Vissa för att överleva, andra för att sko sig på utsatta. Eller som terroristen på Drottninggatan Rakhmat Akilov, som gömde sig undan lagens långa arm efter en nekad asylansökan. Oavsett anledning knaprar skuggsamhället på det vanliga.

Ett sätt att råda bot på detta är genom att grundligt ta reda på vilka som bor i Sverige och var de bor. Sverige har inte gjort en folkräkning sedan 1990, mycket har hunnit hända på trettio år.

Alla vet – även om inte alla vill erkänna det – att dagens situation med bidragsfusk, papperslösa och identitetsbedrägerier är av det slag som vi borde ha tagit tag i för längesedan.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har sedan tidigare påtalat behovet av en ny folkräkning. Senast i raden är Liberalerna som bara för några veckor sedan lyfte upp folkräkningsfrågan på dagordningen.

Det är välkommet att detta problem belyses i samband med pandemin. Där trångboddhet har beskrivits som en faktor för smittspridning och vissa lägenheter märkligt nog haft uppåt hundra personer registrerade i dem.

Följden av detta skuggsamhälle är inte bara en stat som inte har koll på sina medborgare, det handlar om människor som på ovärdiga sätt utnyttjas, där lagen inte ser, och det handlar om ett välfärdssystem som likväl utnyttjas av människor på bekostnad av bättre behövande. Om bidragsfusk, fejkade identiteter och kriminalitet.

Att låta staten veta var man bor är ett billigt pris att betala för att råda bot på det mörker som detta samhälle bär med sig. Vad som behövs är heller ingen liten enkät eller dörrknackning av statstjänstemän. Det rimligaste vore en så kallad ”biometrisk folkräkning” där samtliga medborgare registreras med fingeravtryck, vilket redan skett i allas våra pass. Förstås med bästa möjliga datasäkerhet.

Skuggsamhället är ett begrepp som dessvärre behövs för att beskriva en dold verklighet i Sverige. Polisen och politikerna bör göra allt i sin makt för att hålla detta samhälle i schack. En ny folkräkning är ett bra första steg.”

https://www.smp.se/ledare/hog-tid-for-folkrakning-17acb28a

7 reaktioner till “När ska Sverige göra en ny folkräkning?

 1. Kul att någon äntligen tar efter mig. Jag har i ett års tid talat för en folkräkning och motiverat, senast häromdagen v

  Gilla

 2. Löfven och co. är nog helt ointresserad av att genomföra en folkomröstning, risken är att de kommer visa bristen på kontroll de senaste årens stora invandring har medfört, så nej, det kommer inte hända, det kan vi vara säkra på.

  Gillad av 1 person

 3. Jag är också rädd för att det kommer att dröja. Alla slags invändningar av typen ”personlig integritet” kommer att ältas i åratal. Tills tiden är mogen att alla måste lämna DNA-prov till staten. Såg en intressant fil nyligen som hette J.Edgar och handlade om hur CIA startade. Hoover fick kämpa länge för att kunna få till ett nationellt fingeravtrycksregister (OBS brottslingar) . Detta var på 1920-talet, alltså för 100 år sedan. Situationen var likadan då: Invandrare och kriminalitet.

  Gilla

 4. Värt att notera är att riksdagspartiernas nyvaknade intresse för en folkräkning uppstod några veckor efter att Medborgerlig Samlings partiledare Ilan Sade skrev brev till samtliga riksdagsledamöter och påtalade behovet av en sådan. Detta nämns naturligtvis inte någonstans i debatten utan samtliga lata oduglingar till riksdagsledamöter (nåja, på den sk ”borgerliga” sidan) vill försöka få det till att det är just deras initiativ.

  Gillad av 1 person

  1. De breven kände jag inte till. Självklart finns olika syften med att få till stånd en folkräkning. Som alltid skulle det handla om vilka siffror man tar fram och vad man gör med dem. Den stat vi fått är inte att lita på i nästan något avseende för medborgarna. Det pumpas dagligen ut lögner med siffror. Så sker i högre eller lägre grad i alla demokratier, i Sverige i oacceptabelt hög grad utan att det finns en fri debatt som kan granska och bemöta det hela. Gapet mellan hur verkligheten är i de flests avseenden och hur regeringen via media beskriver den är sedan länge oacceptabelt stort. Oviljan att agera och vidta nödvändiga åtgärder är markant. Kraft ägnas åt pseudosaker och åsiktsförföljelse av de som opponerar sig. Oppositionen är generande svag och bidrar till fortsatt urholkning av demokratin. Regeringen, makten, upplevs inte som trovärdig av en växande andel av svenska folket. Det är blott en liten gradskillnad mellan Sverige och de många länder svenska regeringen via media angriper och kallar odemokratiska.

   Gilla

 5. Polisen och myndigheter har flera gånger varit och sett
  Många hus med hundratals skrivna.

  Det är nog mer vanligt att invandrar par står på två adresser en.
  ”Sverige gör en snuskigt rik”.

  Det har i 40 varit medveten strategi att flyktingar säger att de är under 18
  Och kastar pappren. Så en trettio åring får hit syskon och föräldrar på skattebetalarnas
  Nota.

  Invandrar företag får starta eget bidrag importerar hela släkten, går i konkurs får nytt
  Starta eget bidrag i annat namn, importerar fler. Helt plötsligt är de mångmiljonären
  Men på pappret går de i konkurs och nya bidrag.

  Allt detta vet alla invandrare om och man ser skenäktenskap,

  Men politikerna tystar ner allt för så länge de inte får kritik och
  De inte kommer till ytan. Så bryr de inte sig om hur mycket pengar
  Sverige blöder till dessa parasiter.

  Bara de har makten och sina löner.

  Folkräkningen kommer max hitta tio procent av de illigala
  Och folk kommer bara flytta runt medan folkräkningen pågår,
  Sen har jag inte mycket förtroende för myndighets anställda.

  det värsta är att det finns kanske 500 000 människor här illigat
  Och att något ljushuvud då ger alla någon amnesti och de får stanna.

  Så fort någon ska utvisas kommer media med snyfthistorier
  Utan någon minsta tanke om hur många som uteslutits och dött pga
  Flyktingarnas kostnader och framfart.

  Om myndigheten säger hundratusen illigala flyktingar
  Så är sanningen minst tio gånger högre.
  Om de säger 74000 per år och livstid per flykting
  så gäller det samma.
  Varje flykting tar hit tio bidragstagare, kriminella parasiter.

  Frågan är hur många har de illigala afghanistanierna tagit hit.

  Område efter område rensas ut från svenskar och kvar blir
  Invandrare och fattiga svenskar som minoritet.
  Som trakasseras och tystas.
  Tror politikerna svenskarna vill gå in skola med 80 procent
  Flyktingar? som går i stora grupper om tio och skrämmer
  Slag på de stackars ensamma svenskarna.

  Vinnarna är flyktingar och det kommer förbli så för några
  Okunniga skriker högt om deras rättigheter och de bryr sig inte om
  Hur många svenskar som offras.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s