Asylsökande i Danmark ska vägledas om hemresa redan innan asylärendet avgjorts samt känna till att det blir konsekvenser om de motsätter sig hemresan

Den danska regeringen fortsätter med tydlig symbolpolitik vad gäller asylsökande och migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) säger nu att asylsökande som ankommer till Danmark framöver ska gå en obligatorisk kurs om möjligheterna att det blir en hemresa om de får avslag på sin asylansökan.

Det är den nya styrelsen ”Hjemrejsestyrelsen”, som officiellt öppnar i morgon, som ska vägleda asylsökande om hemresa redan innan asylärendet är avgjort. Upprättandet av den nya myndigheten är central i regeringens plan om att få avvisade asylsökande att resa hem frivilligt. Asylsökande ska också känna till att det blir konsekvenser om de motsätter sig hemresan.

Mattias Tesfaye förklarar hur han ser på saken
-”Jag anser att vi ska vara mer direkta än vi är idag. Det är i dagsläget för många som är i asylsystemet där man kan se att deras ärende med all sannolikhet kommer att sluta med ett avslag, vilket de också är medvetna om själva. Man borde ta samtalet med människor tidigare, för det är inte till gagn för någon. I första omgången handlar det dock om att etablera styrelsen, komma igång och få de första hemresorna att fungera.”

Det kostar i genomsnitt 300.000 DKK att under ett år ha en avvisad asylsökande inkvarterad på ett hem eller utresecenter i Danmark, därför förväntar sig regeringen också att fler återvändare ska generera besparingar.

Danmark har idag 1.100 avvisade asylsökande i landet, varav 200 av dessa har varit på väg att skickas hem i fem år utan att utvisningen kunnat verkställas.

Meanwhile in Sweden… kryllar det av illegala migranter och ingen vet egentligen hur många det finns i landet. Det finns heller inga planer på att börja repatriera migranter och att ens yppa orden ”asylsökande” respektive ”hemresa” i samma mening är troligen en dödssynd i den humanitära stormaktens boningar. Strategin är istället att fylla på med fler asylsökande.

Den oansvariga migrationspolitiken kostar oss miljardbelopp varje år, men det ses som något obligatoriskt som svenska folket ska betala för genom att jobba hårt och betala skatt som sedan fördelas på särskilt utvalda grupper. Självklart ska vi inte genomföra besparingar på detta område när vi istället kan suga ut åldringarna i landet samt så klart de sjuka respektive barn och skolungdomar, för vem vill stöta sig med sin valboskap?!

#onlyinsweden

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE12330369/asylansoegere-skal-straks-paa-kursus-i-hjemrejse/

11 reaktioner till “Asylsökande i Danmark ska vägledas om hemresa redan innan asylärendet avgjorts samt känna till att det blir konsekvenser om de motsätter sig hemresan

 1. Jo, det där är utmärkt. Tänk om regeringen tillämpade samma princip vad gäller innehavet av regeringsmakten? Det sätt som S manipulerat demokratin och spelreglerna för demokratin har inte någon motsvarighet i Europa. Där finns en fri opposition, en fri press, fria medier och allt det där som i Sverige är regeringskontrollerat.
  Svenskarna hade haft det bättre ställt om det funnits ett fritt offentligt samtal där olika åsikter förts fram kring allt möjligt. Som alltid i Sverige numer är det vad makten säger som förs fram, tom ifråga om Corona dröjde det länge innan alternativa strategier ens diskuterades. Varför skrivs det så lite om vansinnet att lägga ner kärnkraftsreaktorer utan att det finns fungerade alternativ? Varför ”dödar” pressen inte MP när de gjort import av utlänningar till sin huvuduppgift i stället för att värna miljön? Utlänningarna bryr sig, i varje fall i sina hemländer, inte ett dyft om miljön. Denna heta kärlek till både att importera och de importerade människorna borde läggas på att försöka skydda miljön här i Sverige i stället. De är verkligen världsfrånvända galningar i mp. Och cyniska maktspelare.

  Gillad av 1 person

 2. Hej.

  Ber om ursäkt för OT, men du är ju intresserad av valet i Vitryssland.

  Lukasjenko påstår sig ha fått 80% av rösterna. Stora demonstrationer, kravaller och tusentals gripna. Filmer som visar hur valarbetare med polishjälp lyfter ut säckar med ”fel” röster från valkontoren cirkulerar.

  Det gick tyvärr som väntat, och med tanke på hur mycket hjälp ukrainarna fick när den ryske marionetten inte frivilligt avgick så är inte annat att vänta än stor oreda och att EU samt svenska politiker lägger sig platt, så som de alltid gör för allsköns vidriga diktaturer och stater, och religioner också för den delen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

 3. Jag delade din artikel om Danmarks linje på min vanliga Fb. Skall bli intressant om det blir några reaktioner eller den vanliga pinsamma tystnaden.

  Gilla

 4. För ett antal år sedan när jag skulle rösta i en liten lokal påpekade jag för valförättarna att alla såg vilken valsedel jag tog (inte de som delas ut av personerna från olika partier utanför lokalen). Stället med valsedlar var så placerad att förättarna vid bordet kunde se vilka jag tog, därför tog jag ett ex av allt. Vid förrförra valet upprepades det hela, jag påtalade osv. Vid förra valet hade stället flyttats lite längre bort men förättarna och alla andra kunde fortfarande se vilka valsedlar jag tog. Det fattades dessutom valsedlar för 2 partier. När jag, återigen påpekade det odemokratiska, fick jag, återigen, undvikande svar. Valsedlar har försvunnit i Sverige, omräkningar har fått lov att ske allt oftare. Det är ett tecken på att demokratin inte fungerar. Samma sak med hur olika partiledare hanteras i intervjuer, i TV-framträdanden etc etc, vi känner alla till det. Det är också ett tecken på att demokratin inte fungerar. Vi såg, hörde eller läste alla om Morgan Johanssons för demokratin sällsynt föraktfulla uppträdande med en ”köpt” intervjuare i den regeringskontrollerade televisionen. Regeringen traskar vidare mot samma tillstånd som finns i Belarus. Svensken är fortsatt naiv och vill helt enkelt inte tro sina politiker om något annat än gott.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s