Hur många illegala migranter kommer till Sverige med lastbil varje vecka?

Den illegala migrationen till Europa sker som bekant inte bara med båt via Medelhavet utan kan mycket väl ske till fots via Balkanrutten eller i lastbil via Turkiet. I fredags natt hittade polska gränsvakter vid gränsövergången Bielsko-Biala 34 personer – inklusive fyra kvinnor och fyra barn – från Mellanöstern i en lastbil som kom från Turkiet via Slovakien som nu är kvarhållna.

Migranterna tros vara medborgare från Irak, Iran, Syrien och kurder från Turkiet. Deras slutdestination har ännu inte fastställts, men det är ingen vild gissning att lastbilen var på väg till Tyskland eller att de för den delen skulle ta båten över till Sverige där gränskontrollerna i allt för stor utsträckning lyser med sin frånvaro samt chansen att få PUT och kravlöst leva gott på skattebetalarnas bekostnad resten av livet hägrar.

Kontrollerna vid de svenska gränserna är och har länge varit undermåliga, vilket intygats av såväl resenärer som färdas med bil som de som kommer med båt och tåg, så det är lätt att slinka igenom. Men det var visst resursbrist det kallades för när denna viktiga fråga senast var på tapeten och i Sverige kommer ansvariga ministrar undan med sådana bortförklaringar.

Även om migrantinflödet till Polen aldrig har nått samma nivåer som i grannlandet Tyskland, har invandringen varit en huvudfråga vid tidigare val och den nationalkonservativa regeringen har sagt att den har en strikt asylpolitik på grund av säkerhetsrisker. Förra månaden kritiserades Polen av FN eftersom man anses ha brutit mot internationella konventioner genom att neka asyl.

Sedan 2016 har det årliga antalet asylsökande i Polen minskat från tidigare 8.000-14.000 till 4.000.

Meanwhile in Sweden… har vi guldstjärna från FN och hanterar årligen över 21.000 asylansökningar, varav majoriteten är ekonomiska migranter utan regelrätta skyddsskäl. Att landet håller på att duka under på grund av den oansvariga asylpolitiken, som man dessutom ämnar fortsätta med är dock irrelevant i sammanhanget. Det viktigaste är trots allt att bedriva en ”human” migrationspolitik och stå upp för asylrätten – kosta vad det kosta vill!

#onlyinsweden

#refugeeswelcome

#vibetalar

https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/08/09/Poland-s-border-guards-detain-34-people-from-Middle-East-found-in-a-lorry.html

7 reaktioner till “Hur många illegala migranter kommer till Sverige med lastbil varje vecka?

 1. Socialdemokraterna är ett parti i riktig nedgång, precis som i övriga Europa. Man t.om låter Löfven misslyckas med en så viktig sak som att få en bred migrationsöverenskommelse, det borde vara en självklarhet, om inte annat, för den rent taktiska strategin inför kommande val. Löfven hade en gyllene chans att visa sina väljare att man inte låter MP styra, bristen på utbildade och taktiska personer i ledande ställning inom (S) är påtaglig.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är en förenklad bild att det goda S försöker stoppa det onda MP. Det är ju det jag skrivit flera gånger, S manövrerar så att de ska framstå som räddarna 2022. Det är skickligt gjort av S som är förövarna, de som förändrat Sverige för gott.
  Jag har upprepade gånger pekat på behovet av en folkräkning. 2 gånger har jag sett sådana tankar i media. Makten, S, staten har för länge, länge sedan insett behovet. Sverige har fungerat administrativt väl och har stenkoll på allt (senast nu precis var du befinner dig via mobilerna, Corona gav möjlighet att tänja på regelverket). Självklart behövs kontroll på folk och fä för att kunna planera för praktiskt taget allt i samhället. Men självklart vill S och de andra vid makten att sådana siffror ska komma fram. Tänk om det stod svart på vitt hur många människor som finns i Sverige, hur många som vistas här illegalt, hur många som strömmar både in med sedan ut igen och så in igen, åldern på de som förts in i Sverige, hur många som fått och få pension med en gång, hur många eller rättare sagt hur få som kontrolleras för smittor osv osv i all oändlighet. En sådan genomlysning av tillståndet i Sverige vore självklart förödande för makten.
  Att det rullar på och fungerar i Sverige alltjämt beror till största delen på att svenskarna följer sin del av samhällskontraktet, man arbetar, betalar skatt och är lojala mot lagarna och följer polisens anvisningar. Sådant gör ytterst få av de som fört in i Sverige. Detta kommer självklart urholka förtroendet än mer för staten för svenskarna. Regeringen som är bunden av grundlagar och annat gör allt oftare avsteg från alla dessa lagar, många exempel finns. Så har vägen mot en urholkad demokrati sett ut och än mer väntar fram till 2022.
  Men, låt er inte luras av vad statsmedia pumpar ut. Det mesta som står i media eller sägs i media är budskap avsedda att påverka tänkandet. T ex detta att S är de goda i Migrationskommittén och att MP är de onda. En ond kraft som hela tiden verkat i det fördolda är C.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s