Flera hälsomyndighetskontor i Tyskland fick evakueras efter bombhot

Flera hälsomyndigheter runt om i Tyskland har utsatts för bombhot natten mot lördag enligt uttalande från tysk polis tidigare idag, men man har än så länge inte hittat några misstänkta föremål.

Den lokala hälsomyndighetens kontor i Olpe i Nordrhein-Westfalen fick tillfälligt evakueras sent på fredagen efter att man mottagit hot – samma sak i Köln som mottog ett hot via telefon. Polis och hundar sökte igenom byggnaderna utan resultat. Även i den Bayerska staden Ansbach evakuerades flera bostadshus i natt efter att polisen fick ett samtal om ett överhängande hot mot det lokala hälsomyndighetskontoret.

I juli evakuerades flera tingsrätter i Tyskland efter att man mottagit bombhot. Inget konkret hittades dock och ingen har gripits för hoten.

Samtidigt kämpar Tyskland med en återuppväckt högerextremism med flera attacker av högeraktivister, däribland en man med högerextrema kopplingar som nu står inför rätta anklagad för att ha skickat över 100 hotbrev till politiker, journalister och tjänstemän i oktober 2018-april 2019. Hoten genererade evakuering av bland annat en tågstation i Lübeck och ett skattekontor i Gelsenkirchen.

Att högerextremismen är på frammarsch i länder som bedrivit en oansvarig migrationspolitik är inte särskilt konstigt även om det är ett ovälkommet inslag. Något som dock inte verkar bekymra den svenska regeringen som glatt fortsätter på inslagen väg med vurmande för öppna gränser trots att det knorrar i leden hos den kuvade befolkningen.

https://www.arabnews.com/node/1716541/world

2 reaktioner till “Flera hälsomyndighetskontor i Tyskland fick evakueras efter bombhot

  1. Är det verkligen äkta ”högerextremism”? Jag undrar om det inte i väldigt många fall är personer med vanliga åsikter som syns och hörs men som blir kallade för högerextremister.

    Gilla

  2. Regeringen har stenkoll på motreaktionerna i andra länder mot hur islams anhängare brister i respekt för demokratin. Nu går Löfven ut och säger sig vilja förbjuda ”rasistiska organisationer”. i Sverige. Tolkningen av vad som är att betrakta som rasistiskt kommer bli föremål för många diskussioner. Dock, som alltid, kommer direktiven till utredningen att snäva in tolkningsutrymmet för uppdraget och i praktiken anvisa vilken slutsats utredningen ska komma fram till.
    Ytterligare ett exempel på hur proaktiv och välinformerad makten i Sverige är idag. Så sluta med pratet om att makten inte förstår konsekvenserna av sina handlingar gentemot Sverige och svenskarna, att det hela skulle vara något slags missförstånd eller liknande.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s