Festligheter i all ära men när det kostar mer än det smakar borde man kanske dra i handbromsen

Att Malmöborna sparar 20 miljoner kronor tack vare att Malmöfestivalen ställs in i coronatider borde vara en glädjande nyhet för alla invånare i den skuldsatta mångkulturstaden, vars vanstyre spräckt budgeten både en och två gånger.

Kanske borde Malmö stad överväga att lägga ned evenemanget helt tills man är på banan igen ekonomiskt? Vattenfestivalen i Stockholm lades som bekant ned år 2000 eftersom kostnaderna blev alltför stora, så nog skulle Malmö kunna göra likadant utan att skämmas.

20 miljoner är så klart småpotatis i jämförelse med de hutlösa belopp man lägger på till exempel ekonomiskt bistånd årligen, men i deras utsatta situation behövs trots allt alla skattekronor man kan skrapa ihop för att täta bygget som läcker som ett såll och bidragstagarna som är en av akilleshälarna lär garanterat öka även framledes.

Men det är klart, när brydde man sig senast om att förvalta skattebetalarnas pengar på ett förnuftigt och ansvarsfullt sätt?!

Källa: Sydsvenskan

4 reaktioner till “Festligheter i all ära men när det kostar mer än det smakar borde man kanske dra i handbromsen

 1. Det kommunala utjämningssystemet uttnyttjas till bristningsgränsen av Malmö, det spelar ingen roll hur mycket pengar man slösar, alla andra får vara med att betala. Fullständigt vansinnigt, Systemet är så felkonstruerat, så att en kommun t.om kan införa sänkt kommunalskatt, trots obalans i ekonomin. Socialdemokrater och Liberaler fortsätter att missköta ekonomin i Malmö, helt bekymmerslöst.

  Gillad av 1 person

 2. Om ekonomin i en kommun är på väg utför, så tillhör inte det ‘kulturella’ det som skall prioriteras. Borde bara uppenbart, men inte för de som saknar ekonomiskt sinne …

  Gillad av 1 person

 3. Det är inte dom stora inkomsterna som genererar rikedom. Det är dom små utgifterna.
  Det är grunden i all ekonomi.
  Tids nog är alla Sveriges kommuner som Malmö.
  Vem betalar då?? 🤔

  Gillad av 1 person

 4. Malmö? Vad blev det av Malmö? Vem förändrade Malmö? Socialdemokratis ”ursprungsort” nästan. Vem regerar i Malmö? Svenska folket? Jag skulle aldrig någonsin flytta dit om det nu blev aktuellt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s