På söndag utvisas ännu en familj på grund av pappersexercis

Samtidigt som asylinvandringen till Sverige fortsätter ligga på alldeles för höga nivåer och PUT har regnat över vissa grupper bara man uppgett att man kommer från ett visst land, har vi många orättvisa fall där självförsörjande barnfamiljer utvisas på grund av petitesser. Bara det här året har jag skrivit om flera fall, men då är det minsann knäpptyst från såväl asylaktivisterna som annars står på barrikaderna och så klart även från godhetsapostlarna i form av artister, avdankade politiker och före detta diplomater som brukar knåpa ihop debattinlägg där de kräver amnesti.

I går pratade jag med vår lokala blomsterhandlare Mahmoud på torget i Ystad för att se hur han och hans familj hanterar den förestående utvisningen som kommer verkställas om inget mirakel sker. Familjen, som jag skrivit om tidigare, har bott flera år i Sverige och både han samt hans fru arbetar, medan barnen går i skolan. Det yngsta barnet är dessutom hjärtsjuk och behöver fortsatt vård. Men torghandlaren kämpar tappert vidare – alltid med ett leende på läpparna, i hopp om att högsta instans ska se annorlunda på fallet än Förvaltningsrätten, vilket tyvärr är föga troligt.

I Göteborgsposten kan man idag läsa om hur en hel familj med två fasta inkomster, lägenhet, ordnat liv och en dotter som ska börja förskoleklass, kommer att utvisas nu på söndag. Det är Hosein Mohagheghin Khalagi och Nasrin Ghanbari som tillsammans med dottern Atrina ska deporteras till Iran i övermorgon trots att Hosein är aktiv i en organisation som arbetar mot dödsstraff i hemlandet, vilket innebär en stor risk om han återvänder.

Allt bygger på ett misstag från Juristbyrån, som skött deras ansökan, eftersom de angett att Nasrin tjänade 928 kr för lite i februari. Arbetsgivaren har försökt justera lönen i efterhand, men inget hjälper.

Så många fall där personer utvisas från Sverige på osakliga grunder enbart baserade på felaktigt ifyllda uppgifter, medan vi behåller kriminella avskum i landet av ”humanitära skäl” och låter tusentals stanna trots att de saknar skyddsskäl bara för att de fått vänta för länge på sina asylbesked.🤦‍♀️ Asylpolitiken i det här landet är ett totalt haveri, det är en sak som är klar och de som säger sig stå upp för en human migrationspolitik är inget annat än hycklare!

#onlyinsweden

https://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/familjen-utvisas-tj%C3%A4nade-928-kronor-f%C3%B6r-lite-1.32238071

9 reaktioner till “På söndag utvisas ännu en familj på grund av pappersexercis

 1. Håller helt med dig här. Det är väldigt tokigt och tyvärr helt olika regler för arbetskrafts och asylsökande. Humanitära skäl borde gälla lika, men i allafall jag själv tycker inte att det gör det. Sedan borde humanitära skäl även gälla infödingar, men det är ett känsligt ämne.

  Gillad av 2 personer

 2. Allt vad makteliten gör är för att behålla sina egna privilegier och för att hålla svenskarna nere. Att utvisa de som gör rätt för sig och behålla tärande kriminella motar det svenska samhället mot branten.

  Gillad av 1 person

 3. Helt uppåt väggarna, folk med försörjning, bostad, och som vill göra rätt för sig ska utvisas för en petitess. Men att man har ljugit om precis allt, det ser man inte som något som helst skäl att återkalla PUT. Var finns logiken?

  Gillad av 3 personer

 4. U ur Sveriget förs folk som kan och vill bidra, som anpassat till det som finns kvar av vårt sätt att leva. Ut för SIDA 60.000 – 70.000 miljoner varje år. Skänker bort. Svenskarnas skattepengar. Rakt ner i fickorna på diktatorer, skurkar, maffia. Nu senast 4,8 miljoner till Beirut. Det finns ingen fungerande stat i Libanon, bara olika grupper som har sina territorier. Är det någon som tror att de 4,8 miljonerna hamnar någon annan stans är i fickorna hos någon av de där grupperingarna?
  I går såg jag en vit tjej i 20-årsåldern som drog en rullstol i vilken det satt en äldre afrikanska som såg väldigt glad ut. Bredvid gick två gravida afrikanskor som också såg glada ut. Det var väl en fin illustration, den vita drar den svarta som aldrig någonsin har eller kommer bidra med en skattekrona till Sverige. Hon bor någonstans, har en säng och har tydligen assistansersättning också. Kvinnorna bredvid tror jag var döttrar. Symtomatiskt att de inte behövde skjutsa mamman i det nya landet.
  I det området måste det ha landat några hundra afrikaner, det märks i gatubilden, på kläderna, sättet de beter sig osv. Är det kvotflyktingar? Förmodligen eftersom påfallande många sitter i rullstol, använder kryckor och haltar. Alla såg mycket glada ut. Tänk, ett bekymmerslöst liv väntar med förtur till sjukvård, säker inkomst, allt utan att behöva lära sig svenska eller behöva bete sig på annat sätt än där de kom ifrån. Säkra beskyddare finns i regeringen.

  Gillad av 1 person

 5. Jag vet inte om jag skulle bli glad eller ledsen över rubriken.
  Känd Svensk högt uppsatt politiker utvisas, tjänade 170 000 för mycket.

  Gillad av 1 person

 6. För länge sedan sjöngs i tvprogrammet ”Mosebacke monarki” en sång om Norge, som påstods vara ett ruttet land. Det hela var så overdrivet så de flesta ansåg nog att det hela var skämt och ironi, men i dessa tider tror jag att med små ändringar i texten så hade det varit klockrent om ett annat land.

  Gillad av 1 person

 7. Icke kriminella & självförsörjande….
  Så kan vi inte ha det.
  Krig har vi haft länge, Jenny, därför har vi ingen militär.
  Logiskt??
  Vilka har bestämt det??
  Vem är Amalek/Esau & du är på banan…
  Många 1000 år gammalt…
  $ame shit, different Day!

  Mvh Per

  Gilla

 8. Kamrater, varför måste vi vara så ogenerösa? Låt oss glädjas åt de kloka och verkligt humana beslut som våra kloka myndigheter fattar! De som bevisat inte klarar att ta hand om sig själva ska i medmänsklighetens namn självklart få stanna i Sverige! Allt annat vore djupt omänskligt. De däremot som bevisat att de kan ta hand om sig själva, som klarar att arbeta och försörja sig, de behöver ju inte vår hjälp! De måste därför lämna landet för att på så vis ge utrymme för ännu en lidande medmänniska på på flykt. Vi sänder våra varma tankar till alla kämpande miljö- och vänsterpartister i allmänhet och till alla mångkulturellt älskande socialdemokrater i synnerhet. Hur skulle världen inte se ut om vi inte haft vår fina, generösa och varmhjärtade regering som så framgångsrikt visat vilken humanitär stormakt Sverige är! Tack, tack!

  Gilla

 9. Helt absurt beslut. För 9 000 ljugande afganer stiftas det speciella lagar som möjliggör för dessa ohederliga personer att få stanna i Sverige på svenska skattebetalares bekostnad. J-a idioter till beslutsfattare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s