Religionsfriheten bidrager till att det bildas ett vi och dem-samhälle i Sverige

Så kom värmen till slut även denna sommar – det är riktigt hett i dag och man har helst så lite kläder på sig som möjligt. Utetemperaturen har dock ingen betydelse om man är religiös och när man möter kvinnor i heltäckande klädsel i den stekande solen så lider man verkligen med den grupp som inte har friheten att få klä av sig om de vill, särskilt små flickor. Tyvärr är detta en diskussion som vi inte kan ta i det offentliga rummet, eftersom det dels inte går att vädra sina åsikter i dagens läge utan påhopp och dels har våra politiker lagt sig platt i den här frågan.

I går var jag i Malmö för att köpa en födelsedagspresent till äldsta dottern och jag hajade till över hur många kvinnor och flickor man ser i religiös klädsel på stadens gator. Det känns definitivt som det ökat och det känns som man är väldigt långt från Sverige när man ser denna nya stadsbild. Dessutom undrar jag hur politikerna tänker sig att detta ska kunna främja integrationen på ett bra sätt. Barn och ungdomar som måste klä sig i hijab och heltäckande klädsel måste ifrågasätta varför inte alla andra flickor klär sig så samt få till svar att ”vår religion påbjuder att flickor och kvinnor måste täcka sig för annars är de inte anständiga”. Direkt har vi då en barriär mellan muslimska flickor och de som inte är muslimer. Även om flickorna från början säkert inte tyckte att det var något fel på deras tjejkompisar, så lär tanken ofrivilligt komma smygande så fort man måste börja täcka sig och blir indoktrinerad hemifrån att det är rätt att vara anständig och övriga är bara lösaktiga horor.

Det får mig att tänka på ett meddelande jag fick häromdagen från en Facebookvän som berättade om sin 80-åriga granne som satt på innergården hos en väninna i ett hyresområde i Malmö. Damerna njöt av solen och drog upp sina klänningar över låren, så där som vi kvinnor brukar göra när vi vill få lite färg på benen. Då kommer en muslimsk kvinna iförd helmundering och skällde ut damerna efter noter eftersom de visade sig nästan nakna. Damerna blev både mållösa och ledsna över den verbala attacken. Är det så här vi ska ha det i dagens Sverige – ett vi- och dem-samhälle där det är ok att se ned på oss svenskar? Det har redan börjat och tyvärr verkar vi tvingas åka med på resan vare sig vi vill eller inte.

Jag tycker inte alls om den här utvecklingen som får ske medan våra styrande tiger still. Någon måste snart sätta ned foten och sätta stopp för galenskaperna annars lär priset som våra barn och barnbarn får betala bli väldigt högt. Vi har tyvärr de passiva politiker vi förtjänar, men vi har en röst som borde användas om vi bara vågar ta upp den knutna näven ur fickan och kräver att våra lama politiker hittar ryggraden!

#stoppaislamiseringen

#vivillintehaenbarriär

Bildkälla: Hijabaffär, Norrköping

8 reaktioner till “Religionsfriheten bidrager till att det bildas ett vi och dem-samhälle i Sverige

 1. Det finns uppenbarligen en agenda från styrande håll vad avser den framtida demografin…
  På god väg, får man väl säga…
  Men väljarna har ju huvudet under armen så…

  Gillad av 2 personer

 2. Läste en gång för länge sen en utredning, som visade att när islam(muslimer) passerar 16% av befolkningen, så börjar dom med att medvetet och aggressivt vilja förändra samhället efter deras tro och agenda.
  Eftersom man inte registrerar religiös tillhörighet i Sverige när invandrare anländer, så vet man inte exakt hur stor andel av Sveriges befolkning som tillber islam, men en undersökning av hur många besökare som landets moskéer har, (dom får bidrag beräknat på antal uppgivna medlemmar) så har man räknat fram till ett ca-värde på 20% idag.
  Vi har alltså i Sverige redan passerat den kritiska punkten.

  Gillad av 2 personer

 3. Ja, det är verkligt glädjande med denna mångfald! Härligt att vi alla delar denna glädje! Visst känner vi varm samhörighet med dessa mångfaldens utsatta offer? Se så det berikar gatulivet, ja överallt! De som vill ha valfrihet måste vars riktigt glada, ja rentav belåtna nu! Man kan välja mellan flera gudar nu, mellan olika klädesplagg, man välja den lite farligare vägen hem, men man kan också välja den trygga vägen hem. Valfrihet, alternativ som gläder och för in dynamik och spänning i tillvaron. Det är så berikande! Så framsynt av mp att visa på skyddande klädsel nu i uppvärmningens tidevarv, inte sant? Gamla damer bör förresten inte visa låren, gamla herrar kan ju få fula tankar, ja även yngre, det vore verkligen illa! !! I den åldern! Usch! Nån måtta får det vara på den svenska synden. Så tack S, mp och v för att ni höjer moralen, för att nu visar de sedeslösa svenskarna en väg ur omoral och skörlevnad! Tack tack!
  P.S. Tack för alla de vackra moskéerna, de smälter så väl in i stadsbild och landskap.

  Gillad av 1 person

 4. Religionsfrihet borde inte vara ett problem. I varje fall så länge religionen inte har politiska ambitioner. Det är mer än ok att folk dyrkar olika gudar så länge som länge guden inte befaller dig att tvinga på andra just den tron. Om alla som tror på olika gudar (så löjligt för övrigt, det är ju bara tankekonstruktioner) respekterar demokratins spelregler så kommer det att funka. Se där, förutsättningen för samexistensens villkor, det som allt kommer handla om framöver. ! Just den kampen pågår nu. Staten som är på islams sida mot svenskarna. Vem kommer få sista ordet kring hur vi ska leva tillsammans, islam, eller demokratin? Kommer S välja vår sida, demokratin, eller kommer S svika oss och släppa loss våldets krafter ännu mer? De kommer göra det de måste för att behålla makten. Kanske avgör siffrorna i opinionsmätningarna detta? S har inte någon respekt för vad som är rätt och fel. S har inte någon respekt för demokratins spelregler.

  Gilla

 5. Jag har märkt att det även finns etniskt svenska tjejer som går med huvudduk.
  Vet inte om det beror på någon slags tro på att dom är fredade då, eller att det bara är ”häftigt”.
  Ingen rolig utveckling hursomhelst.

  Gillad av 1 person

  1. De stackarna har råkat skaffa pojkvän som kräver det. Och de låter sig bli hjärntvättade, arbetar och försörjer honom. Det är ju så tryggt med en man som inte nyttjar alkohol bla bla. Sedan klagar de på jobbet över att de inte får behålla några pengar till eget bruk. Stackars Sverige! Det går fort nu.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s