Återigen blir svenska folket överkörda av de folkvalda som enbart brinner för makten

I dagens Aftonbladet skriver Maria Malmer Stenergard och Tobias Billström från Moderaterna att ännu ett bortkastat år av havererad integrationspolitik kan läggas till handlingarna samt konstaterar att Migrationskommitténs arbete bara varit ett spel för gallerierna, eftersom när det väl gällde, valde Socialdemokraterna återigen att agera dörrmatta åt Miljöpartiet för att få behålla makten.

Det är ett sorgligt avslut där vi svart på vitt ser att asylinvandringen – trots Stefan Löfvéns fagra löften om motsatsen – fortfarande ligger kvar på samma nivåer och att antalet utrikes födda för varje år blir fler samtidigt som gruppens arbetslöshet inte minskar.

Summa summarum leder detta till mer utanförskap, ökat bidragsberoende samtidigt som trångboddhet, hedersförtryck och kriminalitet breder ut sig i landet.

Godhetsknarkandet har blivit en sport i Sverige, men faktum kvarstår – vi skattebetalare tvingas stå för notan medan vår välfärd nedmonteras och den grova kriminaliteten sprider sig i samhället med alltfler civila offer som följd. Det enda rätta vore att kräva folkomröstning om invandringen så att vi kan få ett slut på den här farsen där ett mikroparti dikterar villkoren för hur ett land ska styras!

#onlyinsweden

#vembetalar

#vigillarintefegapolitiker


”I dag avslutar den parlamentariska kommittén sitt arbete och det kan nu konstateras att det varit ännu ett förlorat år för alla dem som vill minska invandringen och vända integrationskrisen. Ytterst drabbar det dem som lider i utanförskap.

Kommitténs opolitiska tjänstemän bedömer att antalet asylsökanden kommer hamna på samma nivåer som i dag. Antalet beviljade uppehållstillstånd kommer att öka. Det går stick i stäv med svenska folkets önskan om en kraftigt minskad invandring. Och stick i stäv med Socialdemokraternas vallöfte.

De senaste tio åren har 1,3 miljoner uppehållstillstånd beviljats och gruppen utrikes födda utgör nu 20 procent av Sveriges befolkning.

Varje år blir antalet utrikes födda i Sverige fler, men gruppens arbetslöshet minskar inte. Hälften av alla dem som kom under perioden 1990-2016 är inte självförsörjande. Det är förödande för deras chanser till lyckad etablering att invandringen fortsätter vara på alldeles för höga nivåer.

Det är inte en human invandringspolitik att låta utrikes födda leva i socioekonomiskt utanförskap. Trångboddheten, bidragsberoendet och hopplösheten breder ut sig i våra svenska utanförskapsområden.

Det gör även hedersförtrycket och kriminaliteten. Med en fortsatt hög invandring kommer för många utrikes födda fortsatt vara fast i det rödgröna utanförskapet, utan verkliga chanser till en lyckad integration.

Med betänkandet som antas i dag har regeringen fått det som den bad om i sina undermåliga direktiv: en kortfattad produkt som kan diska av en konflikt mellan regeringspartierna. Men man har inte levererat på det som svenska folket begärt – och som Socialdemokraterna lovade innan valet: en långsiktigt hållbar invandringspolitik på lägre nivåer.

Sverige hade kunnat få en överenskommelse om en historiskt stram invandringspolitik som beaktar dagens integrationsförmåga. Men i avgörandets stund valde Socialdemokraterna makten och Miljöpartiet före Sveriges behov av en minskad invandring.

Socialdemokraterna ställer sig i stället bakom förslag som alltså innebär att asylinvandringen ligger kvar på dagens nivåer. Om de är nöjda med dessa nivåer, varför sa Stefan Löfven så sent som i januari att invandringen måste minska?

I slutskedet ströks hela kapitel av det som kommittén arbetat med under ett års tid, och som vi valt att lyfta in:

 • Ett volymmål/riktmärke för en kraftigt minskad invandring. Med det ramverk som Moderaterna föreslagit skulle man reglera de så kallade pullfaktorerna, det vill säga omständigheter som gör att asylsökande väljer Sverige framför andra länder. Det handlar bland annat om att ställa krav för att få del av Sveriges generösa välfärdssystem, skärpa reglerna för anhöriginvandring och införa krav för permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Med en politisk vilja skulle invandringen till Sverige kunna minska, och åtgärder vidtas om målet är på väg att överskridas.
 • Ett helt kapitel om hur nyanlända ska kunna kvalificera sig in i välfärden genom arbete.
 • Ett helt kapitel med elva skarpa förslag om hur ett nej verkligen ska vara ett nej. I dag stannar alltför många av dem som borde återvända och utvisas. Det har Riksrevisionen, Delegationen för migrationsstudier, Polismyndigheten och Migrationsverket bekräftat.

Ingen vet heller hur betänkandet ska behandlas i regeringen för att kunna bli en proposition. I kommittén röstar Miljöpartiet för en närmast oreglerad invandring till Sverige, medan Socialdemokraterna som sagt står för bibehållna nivåer på invandringen.

Vi beklagar att majoriteten i kommittén i dag väljer gröna lättnader före moderata åtstramningar. Moderaterna är fast beslutna om att 2020-talet inte ska bli ett nytt årtionde av alldeles för hög invandring i kombination med usel integration.

Vi kommer därför fortsätta driva en stram invandringspolitik och är redo att strama åt reglerna så fort vi får chansen.

Maria Malmer Stenergard, migrationspolitisk talesperson (M)
Tobias Billström, gruppledare (M)”

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/6jm70r/ett-bortkastat-ar-for-integrationen

7 reaktioner till “Återigen blir svenska folket överkörda av de folkvalda som enbart brinner för makten

 1. Sorgligt räcker inte till som beskrivning för det som dessa verklighetsförnekande politiker med utstuderad vilja och berått mod åsamkar Sverige och det svenska folket på alla samhällsområden med en fullkomligt horribel och omänsklig invandringspolitik.

  Sköter dessa illvilliga politiker sina egna liv och privatekonomier lika illa? Förmodligen inte eftersom mig veterligt ingen av dom ännu gått i privat konkurs.

  Gillad av 2 personer

 2. Det finns ingen naivitet i det som sker i Sverige. Det är ett politiskt spel om makten, hela vägen ända in i kaklet. Under färden tar man de vapen man kan. Införseln av mökhyade fångade upp en internationellt framtvingad rörelse och har av de flesta partierna under färdens gång använts. Värst har S, MP och V varit. Handeln med mörkhyade på svenskarna bekostnad har varit en framgångsrik strategi. S sitter fortsatt vid makten, svenska folket är splittrat och hjälplöst. Den enda riktiga räddaren ur detta kommer inför valet att kliva fram, S. Det kommer hela propagandamaskineriet och skickliga förhandlingar att säkerställa.
  Så är politiken nu i Sverige, Sverige som inte längre är en ren demokrati. Statskontrollerad media, polis, rättsväsende och propagandaministerier, allesammans har kunnat få igenom en beskrivning av tillståndet i Sverige som inte är sann. Alltför många i Sverige låtsas fortfarande att de tror på den officiella bilden, för att de får fördelar eller för att de är rädda, eller, för att de inte är kloka nog att sätta sig in i vad som skett och sker.

  Gillad av 1 person

 3. Det finns en stark (vänster)falang inom (M) som inte står bakom en kraftig förändring till att bedriva en riktig högerpolitik, det är helt uppenbart. Flera saker talar för att detta kan stämma. Ulf Kristersson var Reinfeldts kronprins, och det vet vi hur det blev med ”öppna era hjärtan” etc, Ulf K har tidigare varit för fri invandring, och jag tvivlar på att han har gjort en 180-grades sväng, det handlar nog snarare om vara taktisk och att ta röster från SD. Reinfeldt har många f.d partikamrater kvar inom partiet som har kvar samma inställning som han har, de visade de genom alla hyllningarna han fick vid senaste partistämma som (M) hade. Dessutom har Moderaterna tagit avstånd från SD, senast i valet 2018, Ulf Kristersson ville inte alls samarbeta, eller ens samtala, med hänvisning till att ”mina värderingar är inte SD:s” . Tobias och Maria är nog bra, och kanske de tror på att deras förslag om en mer restriktiv invandringspolitik är möjligt att bedriva i ett kommande val, vad vet jag, men det kommer inte bli lätt, så länge inte resten av Moderaterna vill kasta av sig oket efter Reinfeldt.

  Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s