Varför ska svenska folket försörja alla som vill utöva sin religion?

Den här artikeln innehåller tre saker att opponera sig mot.

 1. Varför bejakar svensk media kvinnoförtryckande plagg?

Jag vet inte för vilken gång i ordningen Expressen/Kvällsposten skriver artiklar som bejakar kvinnoförtryckande plagg. När såg vi senast en artikel där dessa kvinnofientliga kulturyttringar istället kritiserades? Varför hörs sällan röster från de som valt att kasta slöjan i Sverige istället för dessa ständiga offerkoftor?

 1. Varför bosätter man sig i ett västerländskt land om man tänker fortsätta leva som i hemlandet?

Sarah i artikeln bor i Danmark och bär burka – nu vågar hon tydligen inte gå ut längre på grund av burkaförbudet, vilket flera svenska tidningar gjort en stor sak av den senaste veckan. Och? Ska vi känna sympati för detta plagg som förvandlar kvinnor till oigenkännliga spöken samt symboliserar ett fängelse för många kvinnor världen över? Om man inte kan anpassa sig till de normer och värderingar som råder i det nya landet finns det en enkel lösning – flytta! Det finns många länder i Mellanöstern där detta ”kvinnomode” är lag och där Sarah och hennes fränder skulle trivas som fiskar i vattnet, så tyvärr förstår jag inte problematiken.

 1. Varför har Sverige så många politiker som stödjer kvinnoförtryck som leder till ett utanförskap?

Självklart ska en svensk politiker göra några ‘kloka” uttalanden i artikeln och det är en av de skarpaste knivarna i Socialdemokraternas låda nämligen den förra riksdagsledamoten Veronica Palm, som tidigare har kallat burkaförbudet för kvinnofientligt samt att det tvingar den som ska integreras till isolering.🤦‍♀️

-”Jag är inte förvånad. Det är ingen raketforskning. En stat tar sig rätten att förbjuda kläder men resultaten blir att man motverkar integration, det blir dubbelt dåligt. Varje kvinna ska få klä sig hur hon vill, det ska ingen annan lägga sig i. Det är så himla korkat att de som står längst från arbetsmarknaden och samhället ska få ta smällen för symbolpolitik. Om man vill göra något på riktigt handlar det om att de ska få rätt till arbete, bostäder och utbildning.”

Man kan undra om Veronica ens vad detta plagg symboliserar? Har hon sett alla kvinnor som blivit fritagna från IS och med glädje bränt upp den förhatliga burkan? Var i Koranen står det skrivet att kvinnor bara ska visa ögonen när de lämnar hemmet? Hur många kvinnor är det som egentligen frivilligt väljer att klä sig på det här sättet utan indoktrinering och tvång inblandat? Men viktigast av allt – hur många kvinnor som klär sig i burka/niqab eller hijab och abaya kommer någonsin få ett riktigt jobb och bli självförsörjande? De som enbart bär hijab har redan vissa svårigheter på arbetsmarknaden även om det fungerar inom vissa sektorer, men med allt detta tyg inkluderat minskar möjligheterna markant.

Veronica Palm har väl läst rapporterna med de alarmerande siffrorna om att utländskt födda kvinnor står längst från arbetsmarknaden. Anledningen är inte särskilt svår att lista ut. Förutom att många icke västliga invandrare saknar adekvat utbildning och inte får arbeta för sina män, så måste de ha på sig religiös klädsel när de lämnar hemmet och jag kan inte komma på många jobb man kan få när man envisas med att gå klädd i tältliknande utstyrsel samt inte går att identifiera.

Det här är ett växande problem som ser ut att bestå eftersom döttrarna skolas in i samma hjulspår och generation efter generation kommer hamna i utanförskap på skattebetalarnas bekostnad. Varför belyser inte media detta allvarliga problem som kommer påverka samhället på ett negativt sätt och varför har vi inte politiker med kurage nog att våga sätta frågan högt upp på riksdagens agenda?

Vi vet alla svaret, men ändå fortsätter vi att tyst knyta näven i fickan och betala den allt saftigare notan för den misslyckade integrationen samtidigt som våra ljushuvuden till politiker banar vägen för fortsatt massinflöde!

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

#vibetalar

https://www.expressen.se/kvallsposten/sarah-bar-niqab-vagar-inte-ga-ut/

13 reaktioner till “Varför ska svenska folket försörja alla som vill utöva sin religion?

 1. Återigen, det är effekterna av islam som vi ser i denna bild och text. Islam är en våldsam och våldsbejakande religion som med hot och våld försöker tysta all kritik mot just islam. Man måste förstå att islam inte är enbart en tro, det är en religion med starka politiska ambitioner, en religion som inbyggt i sig har tanken om expansion. Svenska journalister vågar inte, kan inte gå emot den anda som nu råder sedan länge i vårt land. De får sparken om de inte skriver så som ägarna anvisar dem. Just detta att islam inte får benämnas för vad de är och att islam inte får kritiseras, just detta dominerar all media, all offentlig pseudodebatt sedan länge. Det börjar bli ok att säga högt att de öppna gränserna ska tätas, att tak för invandring behövs etc etc, men det är fortfarande totalförbjudet att koppla samman allt fruktansvärt som sker i Sverige med islam. Media tiger, polisen tiger, rättsväsendet tiger. Alla beklagar när småungar blir skjutna, men att peka på att sådan inte inträffade innan islam fanns här, det är absolut förbjudet. Tom på denna sajt har islams hotande tentakler nått in. Sanktioner kan ju komma mot själva sajten om vi här skriver för uppriktigt om vad som verkligen händer, om vi kopplar samman utvecklingen i Sverige med vilken tro den övervägande delen av de kriminella har, de kriminella som står för våldet.
  Sådant är förbjudet, så småningom blir det väl en ändring. Det kommer dock ta många, många år rimligen innan det blir något som kan liknas vid ett öppet samhälle med fri offentlig debatt och utan försök att tysta medborgarna, utan försök att få dem att tänka rätt.

  Gillad av 2 personer

 2. V. Palm saknar kunskap och intelligens men kanske har hon teatralisk kreativitet?

  Gilla

 3. Jag tycker att Veronica Palm har rätt i sitt resonemang. Jag tycker inte heller slöjan i sig är ett kvinnoförnedrande plagg. Däremot kan den tvingas på kvinnor – och då är handlingen, tvånget i sig förkastlig. det är en annan sak. Jag tycker också att slöjan även fortsatt ska vara fullt accepterad i Sverige, Det handlar på samma sätt men i sin motsats om individens frihet, precis som kampen för att transsexuella rätt att klä sig som de önska eller att fetischister ska accepteras i samhället – och allt däremellan.

  Gilla

 4. Jag tycker att armbindlar och t-shirts med hakkors ska vara tillåtna att bäras på allmänna platser samt på arbetsplatser. Det handlar ju om individens frihet…. Jovisst.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s