Nu väntar det vanliga käbblet innan vi får ett halvdant resultat som inte kommer generera önskad effekt

I dagens Aftonbladet skriver socialsekreteraren och författaren Rouzbeh Masarrat Agah replik på Lars Åbergs debattartikel om brottslighet och integration, där han går på den klassiska linjen genom att slå fast att det visst är de socioekonomiska faktorerna som ligger till grund för vilka som väljer den kriminella banan – ju mer destruktiva inslag i miljön desto större sannolikhet för en destruktiv utveckling. Således är orsaken till kriminalitet ingen gåta enligt debattören, utan förblir desamma sedan 1970-talet; klassklyftor skapade av makteliten.

Samtidigt skriver Moderaternas rättspolitiska talesperson Johan Forssell en debattartikel i samma tidning där han kräver att regeringen måste genomföra de åtgärder som krävs för att få stopp på gängskjutningarna istället för att bara leverera tomt prat – mer resurser till polisen för att kunna utreda komplicerad brottslighet, stärkta utredningsmöjligheter för telefonavlyssning och kameraövervakning, sätta upp fler övervakningskameror, införa ett system med kronvittnen, anställa fler poliser, hårdare straff för livsstilskriminella, slopa straffrabatt, omhändertaga fler barn i riskzonen, staten måste ta ett större ansvar från kommunerna och socialtjänsten, sekretessen mellan polis och socialtjänst måste reduceras samt föräldrar måste ta ett större ansvar. Forssell lovar att Moderaterna ska lägga fram sina förslag så fort riksdagen öppnar.

Mitt emellan står regeringen med sina ängsliga ministrar som gör allt för att hålla valboskapen på gott humör med kostsamma men verkningslösa insatser bara de får sitta kvar vid makten ytterligare en mandatperiod. Jag tror inte det krävs någon större tankeverksamhet för att komma fram till att de kommer köra på klassklyftekortet och peka på de socioekonomiska faktorerna i vanlig ordning så att kräftgången kan fortsätta fram till valet 2022, när köttbenen som alltid kommer kastas hej vilt till folket som utan förbehåll sväljer betet för att först efteråt inse att de åter blivit blåsta.

Den allvarliga situationen kommer med all sannolikhet att trappas upp och fler oskyldiga offer lär få sätta livet till framöver eftersom det här inte kommer redas ut så länge vi har nuvarande styre med syltryggar både i regeringen och polisledningen. För det kuvade svenska folket återstår bara att förbereda sig på värre tider – såväl ekonomiskt som trygghetsmässigt!

#detnyasverige

#vigillarintefegapolitiker

10 reaktioner till “Nu väntar det vanliga käbblet innan vi får ett halvdant resultat som inte kommer generera önskad effekt

  1. Samtidigt som det är tragiskt är det en lättnad att inse att Sverige kommer att bli ett allt sämre land med tiden.
    Lättnad på så sätt att man inte längre lever i en naiv bubbla där man går runt med illusioner och ständigt blir besviken.
    Eftersom väljarna gång på gång väljer vänsterliberal oikofobi och dekadens så ska man inte hoppas på någon förändring.
    Bara att förhålla sig.
    Sverige RIP.

    Gillad av 3 personer

    1. Sverige blir annorlunda än det vi vandes oss vid. Insikten som når oss att tillvaron inte är så stabil och förhållandevis schysst och förutsägbar som vi trodde och ville den skulle vara, är smärtsam. Vi ingår nu i ett större sammanhang där våra möjligheter att påverka som enskilda är obefintliga.
      Det betyder inte att vi inte ska försöka tala om vad som sker och försöka påverka.

      Gillad av 1 person

      1. Jo, man gör sitt bästa att påtala vansinnet. Om inte annat så för egen del.
        Men tragiskt är det…

        Gilla

  2. Moderaterna slår sig för bröstet, lätt att vara i opposition och lova både det ena och andra. När Reinfeldt var ST, med Beatrice Ask som justitieminister så lovades en reform med ”hårdare tag” mot den grova brottsligheten, av den stora reformen blev det inte några större förändringar/förbättringar, straffsatserna förblev ungefär detsamma som innan. tror också att BRÅ visade att inte mycket hände. Den perioden med (M) fanns det många möjligheter att gå till handling, men det var mest snack. Johan Forsell har nog bra förslag, men när inte viljan/kunskapen finns att åstadkomma något från ansvariga så kommer det inte hända ett dugg, förfallet fortsätter precis som vanligt, med några ord från ansvariga, typ ”oacceptabelt”, ”förfärligt”, och ”de anhöriga måste få upprättelse”, Floskler och allmänt skitsnack, mao.

    Gillad av 3 personer

    1. Handlingsutrymmet för politiker som vill gå emot det som man anser skadligt, t ex fortsatt införsel av islam, det handlingsutrymmet är kraftigt begränsat. Trots att exempelvis Forsell, som verkar vara en bra person med uppriktig vilja att stoppa vidare förstörelse av det svenska samhället, trots detta så har han små möjligheter att genomföra det han säger sig vilja åstadkomma.

      Gilla

  3. Faran med att inte tillräckligt klart se vad som sker nu i Sverige är att alltför många svenskar blir besvikna på politiken och politikerna. Detta är oerhört farligt för fortsättningen av skeendet i Sverige. Politiken finns ju här och det är de som sitter med makten och pengarna. När medborgarna blir så besvikna att de vänder politiken ryggen lämnar man utrymmet fritt för politikerna att göra som de själva vill, inte vad som tjänar och gagnar svenska folket.

    Många frågor är för viktiga för att överlämnas till politikerna. Det gäller införseln av islam till Sverige, det gäller uppvärmningen av klotet och det gäller på Sverige-nivå en mängd andra saker. En fungerande demokrati förutsätter aktiva medborgare som engagerar sig, inte medborgare som låter sig tystas av bidrag och vars enda aktivitet är att rösta vid varje val. Här erbjuder den amerikanska konstitutionen till större engagemang från medborgarna vilket vi ser dagligen.

    Gillad av 1 person

  4. Kaosmigranterna som är orsaken till kriminaliteten kommer aldrig att frivilligt åka tillbaka till sina hemländer förrän bidragspengarna tar slut och sossarna inte kan betala sin valboskap längre. DÅ åker de som gräshoppsvärmar till nästa grönbete fast inte förrän de bränt ner det som finns kvar först.

    Globaliseringens konsekvenser kommer att föra Sverige tillbaka till nödåren.

    Gilla

  5. Att säga att fattigdom gör en till tjuv.
    Är att säga att offret blir förövaren.

    Vi har alla hjärnor och val.
    väljer man snabba pengar och våld.
    Så kan man inte klaga

    Har aldrig hört invandrar killar klaga på
    Deras möjligheter mer än när media frågar dem.
    Annars skryter de hej vilt på internet och till deras vänner
    Och landsmän.
    Alla vet att asylsökande får mer i bidrag än vanliga arbetare får i lön.
    Sanningen om flyktingarnas enorma bidrag, förturer, köp av lyx
    Låtsas jobb. Allt finanserade med skattepengar som var avsatta till
    Annat.

    Illigala människor flyr sina straff från hemlandet och fortsätter sin
    Brottsliga karriär här. Och politiker pratar om utsatta områden.
    Utsatta områden finns bara när det gäller invandrare , svenskar bor
    I samma hus och lägre inkomster, men eftersom de inte är kriminella
    Så räknas de inte.
    Rent hyckleri

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s