Varför förs det ingen debatt om det faktum att många kvinnor som inte täcker sig kallas för horor?

Noterar en insändare i den danska tidningen Berlingske som många nog känner igen sig i, men som troligen aldrig hade publicerats i svensk media. 🤐

Tänk om vi hade haft ett lika öppet debattklimat som danskarna och en normal åsiktskorridor istället för den extremt trånga som vi nu tvingas anpassa oss till – då hade vi troligen haft ett helt annat samhälle eftersom folk hade kunnat diskutera kontroversiella och känsliga frågor utan att bli kallade för diverse epitet samt våra politiker hade haft kurage att styra med hela handen istället för att tassa på tå för vissa grupper i samhället!

#krossaåsiktskorridoren

”Under sommaren, när det inte är särskilt många relevanta ämnen att debattera, läggs det väldigt mycket energi på vem som är kränkt, vem som utsätts för rasism och i det stora hela hur mycket vi som etniska danskar har att skämmas över och i övrigt ska anklagas för på våra förfäders vägnar.

Med anledning av detta har jag en önskan om att inte längre bli betecknad som ”vit” – det är inte en färg jag bryr mig om, eller som jag för övrigt anser passar min hudfärg. Jag har spanskt påbrå långt tillbaka i tiden så min hur är inte vit.

I debatten om kränkningar och rasism önskar jag dessutom fokus på att jag som kvinna ofta upplever att jag blir kallad ”hora” av yngre män med mörk hudfärg. Jag blir kallad ”hora” för att jag lever som en genomsnittlig dansk kvinna – det vill säga jag täcker mig inte i det offentliga rummet. Därför menar en del av befolkningen i delar av Köpenhamn att det är OK att kalla mig ”hora”. Är det inte rasism och kränkning? När ska det tas upp i debatten? ”All lives matter”.

Fillippa Gottlieb, Allerød”

https://www.berlingske.dk/laesere/nu-vil-jeg-ikke-laengere-omtales-som-hvid

7 reaktioner till “Varför förs det ingen debatt om det faktum att många kvinnor som inte täcker sig kallas för horor?

 1. I Sverige gör vi tvärtemot, vi vill dölja hur verkligheten ser ut för många kvinnor, och när det trots allt dyker upp medial uppmärksamhet för liknande händelser som bl.a denna i Danmark, hävdar man att ”det har alltid sett ut så här, det är bara anmälningsbenägenheten som har ökat” . Istället för att anmäla brotten, så läggs det ned av polisen, med hänvisning till att ”brott inte kan styrkas” , helt på uppdrag av regeringsföreträdare, som Morgan Johansson och hans tjänstemän och chefer inom polis och rättsväseende.
  Vår socialistiska regering vill införa, och har påbörjat medial censur, precis som i det forna öststaterna, allt för att dölja att man helt har tappat greppet om kriminaliteten och övergreppen.

  Gillad av 1 person

 2. ”Varför förs det ingen debatt om det faktum att många kvinnor som inte täcker sig kallas för horor?”

  Därför att i de styrandes och gammelmedias samt alla dessa vänsterorganisationers förljugna värld, är vita svenska kvinnor inget värda… Och med detta förvridna synsätt angriper dom sig själva, men där saknas logiken, viljan och intelligensen för att dom ska inse sina egna självmål.

  Gillad av 2 personer

 3. Ordet hora är ett ord som de flesta svenska flickor
  Får höra ofta nu.
  Av mörka tjejer som killar..
  Enligt mina barn så är ordet svenne och hora nog de nedvärderande
  Ordet som används mycket i skolor.

  Det är nog medias fel eftersom de aldrig tar upp problemen
  Med rasism mot svenskar.
  Att kränka ”vita” är för makthavarna många gånger inte rasism.
  Konstigt att ordet vita och svenne inte direkt är rasism men ordet n
  Är förbjudet?

  Anser att ordet hora direkt skulle ställas som förtal och kränkning.
  Och mer nedvärderande än n ordet.

  Gilla

 4. Inte kallades kvinnor för horor i Sverige i den utsträckningen förr i tiden?
  Själva idén att kvinnor är syndiga om de syns kom med islam främst.
  Varför kallas inte män som struttar runt och visar upp sig för horkarlar? Det finns ju gott om fåfänga män från Mellanöstern, män med perfekta frisyrer, omsorgsfullt och utstuderad klädsel, ett visst utmanande sätt att gå och gestikulera, ett uppträdande som är högljutt och kräver att man ser dem, respekterar dem etc etc. Det är väl ett närmast kvinnligt sätt som de övertagit tycks det? När de tystade och osynliggjorde kvinnorna kunde de själva strutta runt på scenen.
  Det finns videor från islamiska bröllop där en man dansar mot en annan man på ett sätt som man annars bara ser så kallade magdansöser göra. Sådan här saker får man förstås inte skriva, alla som läser blir nog lite ängsliga. Var kom den ängslan ifrån?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s