Stram kurs på väg till Sverige och snart kommer koranen brinna i Rosengård

Den kontroversiella danska politikern Rasmus Paludan, som är partiledare för det islamkritiska parttiet Stram kurs, planerar att åka till Sverige och bränna koranen i slutet av augusti.

Paludan har tidigare gjort sig känd genom att bränna koraner i Danmark och han har även attackerats flera gånger, bland annat i juni när han blev knivhuggen av en muslim.

Det är den svenska gatukonstnären Dan Park som bjudit in Paludan, som tackat ja och koranbränningen ska ske vid en moské i Rosengård fredag den 28 augusti. Paludan säger att han vill stå upp för sitt ”broderfolk” i Sverige.
-”Våra svenska bröder utrotas i sitt eget land, så det minsta vi kan göra för att hjälpa dem är att dyka upp i en av deras ockuperade enklaver och berätta vår ärliga åsikt om koranen.”

Jag tycker personligen att detta är en mycket dålig idé från såväl Dan Park som Rasmus Paludan. Självklart kommer detta bara att öka på motsättningarna samt tära på samhällets resurser då det kommer behövas tung polisbevakning i det förväntade tumultet.

Vad tror man sig egentligen uppnå med denna typ av aktion – varför inte föra en saklig debatt istället? Om jag var djupt troende kristen och någon skulle bränna upp en bibel utanför en kyrka så hade jag också tagit illa vid mig. Visst har vi yttrandefrihet, men till en viss gräns – att öppet förolämpa människor på det här sättet kan aldrig föra något gott med sig. Däremot kommer partier som Nyans att få vatten på sin kvarn om den rådande islamofobin i samhället.

Det bästa vore istället om våra styrande svenska politiker tog sig i kragen och började införa mer symbolpolitik om man vill stävja den pågående islamiseringen, men det lär inte denna typ av agerande främja – tvärtom så kommer offerkoftan bara att bli större samtidigt som makthavarna hukar i sina skyttegravar.

https://www.friatider.se/dansk-politiker-planerar-branna-koranen-i-sverige

16 reaktioner till “Stram kurs på väg till Sverige och snart kommer koranen brinna i Rosengård

 1. Det är inte Koranen som är det stora problemet. Det är senare tiders tolkningar och påståenden som inte är annat än människoförtryck som inte bättre vetande muslimer tror vara enda rätta sättet att leva. Våra värderingar vår yttrandefrihet, jämlikhet och frihet och våra lagar förkastas av många muslimer. Det är de som är invandrare och som acklimatisera sig inte tvärtom. Deras religion ska de hålla för sig själva och inte pracka på oss. Men att en dansk politiker kommer hit för att bränna koranen, nej. nej, nej! Det är det som blivit muslimska traditioner och kvinnoförtryck som inte står i Koranen som det måste upplysas om och ändras på.

  Skickat från min iPhone

  Gillad av 1 person

 2. När förde islam en saklig debatt? Aldrig någonsin, det ingår inte i repertoaren.
  Bra att någon vågar stå upp mot våldet från islam. Islam kan ju bara låta det passera, ungefär som kristna gör när islam bränner kyrkor lite varstans. Äntligen kan polisen göra bruk av sina a vapen mot islam när de försöker döda Paludan. Staten har i islam en våldsam konkurrent om våldsmonopolet. Vad är det för demokrati? Medborgarns i Sverige skyddas inte av polisen. Tack då till Paludan för hans personliga mod. Finns det några modiga svenskar kvar längre? Vad jag känner till har alla svenskar lagt sig platt för islam hittills. Polisen tom knäböjer. Vi slipper inte undan fastän vi betalar och de får våldta våra flickor och kvinnor. Danmark har haft krig, svenskarna är sövda och se hur illa det är i Sverige. Förnedrande! Politikerna ger bort vårt land och ingen enda gör något åt det!
  Heja Danmark!

  Gilla

  1. Richard Dawkins har debatterat med en Imam har hag för mig. Det var väl ungefär det som jag senast noterade, förutom min egen intervju med en sekulär muslim nyligen, men det räknas knappast.

   Gilla

 3. Varför skulle regeringen vilja samtala med islam??? Islam tjänar ju sitt syfte, som avsett! S sitter kvar vid makten och man har fått det därhän att svensken sätter sin lit till att endast S kan ”ordna upp” det hela. Avsikten med införseln av alla utlänningarna var att S skulle kunna sitta kvar genom att skapa kaos och även säkra deras röster i valen.
  Det fungerar ju utmärkt, enligt plan.

  Gilla

  1. Nädu gosse,det var Reinfeldt som hade en vision om att skapa kaos genom att ta bort skyddsnäten såsom A-kassa,sjukskrivningar och socialbidrag.Han förverkligade sin vision genom att ta hit människor som han visste skulle bli en belastning för samhället.Vitsen med att slå sönder skyddet för de svaga och utsatta(det är de flesta någon gång i livet) var att åter skapa en fattig och svag underklass.Ett fattigt och hungrande folk jobbar för smulor och är enkla att hantera.Det gick inte riktigt som det svinet trodde eftersom många flyktingar kommer från starka familjer och inte låter sig bli trampade på.Reinfeldts teori kanske stämmer på kuschade svenskar men försök inte kuscha en muslim-han svarar med en salva från en Ak4.Reinfeldt är en brottsling och kriminell och hela M dansar fortfarande efter hans pipa.

   Gillad av 1 person

   1. Reinfeldt drev på en utveckling som inleddes av Bildt. S insåg fördelen med importen och på den vägen är det. S omvandlade aktiva medborgare till passiva konsumenter av bidrag. Bidrag blev en rättighet, skyldigheter fanns det få av utom att betala extrem hög skatt. Så köptes folkets röster. Staten klev in i medborgarnas liv och blev allt mer totalitär. Resten av det du skriver om fattigt folk och det där är bara floskler och snömos.

    Gilla

   2. Läs på om hur S skrev avtal med imamerna och vad islam lovades. De löftena har hållits. Det är det vi ser konsekvenserna av i samhället idag. S sitter fortsatt med regeringsmakten.

    Gillad av 1 person

  2. Förmodligen handlar det om korruption, d.v.s. att ledande fulpolitiker och fulmedier får pengar för att fatta beslut som går emot svenska folkets intresse. Det skulle även kunna handla om att de har blivit snärjda på något vis, ex. genom barnsexhandel. Det är den enklaste förklaringen. Det märkliga är att folk fortsätter läsa fulmedier och röstar på fulpolitiker, trots att de nu måste inse varthän det hela är på väg.

   Gilla

 4. Att hoppas på något slags uppvaknande för svensken är nog väldigt naivt (var har jag hört det ordet?), genom att ta hit Paludan, det motverkar antagligen sitt syfte, håller helt med dig där Jenny. Det går inte att jämföra danskar med svenskar på det sättet, danskarna har ett mer öppet klimat, och hanterar yttrandefriheten som vi också borde ha gjort för länge sedan. I Danmark funkar det att det går att framföra sina åsikter, även en sån person som Paludan kan med viss öppenhet framföra sina åsikter. Gillar man inte det från de större grupperna så är den personen snart historia. Vi svenskar har en lång väg att vandra om vi hoppas och tror att det kommer bli en större förbättring vid ett byte av regering 2022, det är allt för mycket som är fel, och som som sitter djupt rotat (i systemet), jag tvivlar på det öht. finns någon chans att kunna få tillbaka lite av det gamla Sverige, allt för många är nöjda med utvecklingen, och kommer att fortsätta rösta för den destruktiva socialismen.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller med dig i det mesta, men efter mordet på Olof Palme har samhället gått i en allt mer kapitalistisk inriktning, bort från jämlikhet, så det destruktiva kan absolut inte skyllas på ”socialismen”. Det var ex. en moderatledare, som idag är senior rådgivare på bank of America Merril Lynch, som ville att Sverige skulle ”öppna sina hjärtan”, men det var sannolikt inte av socialistiska skäl, men förmodligen för att föda en kortsiktig asylbaronsindustri att öka lånekarusellen och ev. göra George Soros och den där banken glad, tror jag.

   Gilla

 5. I övrig är jag emot bokbål, eftersom det är slöseri med resurser. I det här fallet kommer bokbålet sannolikt leda till ökad konflikt, inte till ökad tankeverksamhet. Tankeverksamhet är givetvis dödsstöten för all form av sekterism, oavsett om den är religiös, politisk eller vetenskaplig.

  Tankeverksamhet och samverkan människor emellan är den största fienden för de som håller i makten, oavsett vad de ledande psykopatiska parasiterna kallar sig. Att folket har så svårt att förstå det är däremot ytterst märkligt.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s