Varför anställer inte alla kommuner ungdomar som plockar skräp?

I Alvesta kommun har fyra ungdomar sommarjobbat med att plocka skräp och totalt har man samlat ihop tolv 125-literssäckar samt 200 vanliga påsar.

Att Sverige är ett skräpigt land är ingen överdrift och det ser man särskilt ute på landet där människor i bilar använder naturen som soptipp, så varför engagerar inte alla svenska kommuner ungdomar på det här sättet? Ett tiotal skulle kunna arbeta inne i de tätbebyggda orterna och en stor grupp ute på landet? Det finns säkert många som skulle vilja ha ett sommarjobb och på det här sättet gör de även en insats för miljön.

När jag och barnen en gång om året konkar runt med sopsäckar för att plocka skräp runt vårt ‘kvarter”, så får de känslan av att de gjort något bra samtidigt som de blir medvetna om vikten av att inte skräpa ned i naturen samt vilka konsekvenser det kan få för både djur och växtlighet.

Således skulle det bli en win-win situation för alla – ungdomarna tjänar pengar, kommer ut i friska luften, rör på sig samt blir mer medvetna om vikten att hålla staden och naturen ren från skräp samtidigt som övriga kommuninvånare kan glädjas åt en renare miljö och att ungdomar blir sysselsatta.

Sedan är så klart bildvalet ett kapitel för sig eftersom jag är emot att normalisera slöja på barn, men det är samtidigt bra att folk får se att även dessa ungdomar gör en insats för samhället.

En annan aspekt är att man skulle kunna sätta nyanlända i arbete med att plocka skräp övriga perioder på året, som motprestation för fri bostad och försörjningsstöd om inte annat, på så vis får de sysselsättning medan vi får en renare miljö och kanske lär de sig lite av det nya språket på köpet.👌 Win-win även där, men det skulle troligen målas upp som både inhumant och en form av oacceptabelt slavarbete av vänsterkrafter, så det skulle troligen sluta vid just en fin tanke.

Källa: Smålandsposten

11 reaktioner till “Varför anställer inte alla kommuner ungdomar som plockar skräp?

 1. Eller ännu bättre: varför inte införa det som motprestation för migranter och bidragsturister som ändå inte gör eller bidrar någontiing? Kanske det skulle få ner den galopperande kriminaliteten…

  Gillad av 3 personer

 2. Många obesvarade varför i Sverige idag! Varför gör ni på det här viset? Inga svar från Löfven som bara mal tomma politiska fraser i all oändlighet tills journalisterna svimmar av utmattning. Varför ger Löfven våra skattekronor till införda färgade människor som inte behöver göra något annat än att produceras fler små mörkhyade barn? Varför ger Löfven våra skattekronor till folket i Frankrike, Spanien, Italien och andra länder som missköter sin ekonomi?
  Så frågan varför ungdomar inte plockar skräp, tja, varför skulle de när mamma och pappa inte behöver? Pengarna rullar ju in ändå.

  Gillad av 2 personer

 3. Varför ska andra plocka upp ditt skräp? Det enda vettiga är att var och en plockar upp sitt eget skräp.

  Gilla

  1. Säg det till Afrika och länderna runt Medelhavet, till större delen av Asien. The swedish way funkar inte ens i Sverige längre. Men i Japan, ni som likt mig varit där, jäklar, inte en enda fimp, inte ett enda kastat papper på gatorna i Tokyo. Helt magiskt!
   Nä, den nya tiden är här i Sverige med de nya svenskarna, de som ber mig flytta om det är så att deras sätt inte passar mig, så säger de till mig. Det är det aggressiva svaret jag fått många gånger när jag bett dem iaktta normalt hyfs. Genast kommer ett gäng mörkhyade ilande och blir ännu mer aggressiva mot mig. Så, jag har slutat försöka stoppa det ”nya svenska sättet”, jag vill inte ha en kniv i ryggen eller en brandbomb in genom rutan. Jag backar i stunden.
   Plocka upp efter sig???? Om det bara var det det hela handlade om.

   Gillad av 2 personer

 4. I den kommun där jag bor, Sollentuna, så har kommunen haft ungdomar som sommarjobbat med lite av varje. Rensa ogräs, plocka skräp och liknande. Så visst några kommuner gör så. Sen ville man ju prioritera ungdomar nu i sommar. Året om ser jag några med lite mer solbränna än jag har som plockar skräp.

  Gillad av 2 personer

 5. En utmärkt ide, det skulle även ge en långvarig vinst om fler plockar skräp. Om man själv har varit med och plockat så är man nog mer benägen att inte slänga skräp på marken.
  Det finns vissa kommuner som ger pengar till klasskassan om ungdomarna är ute och plockar skräp, brukar vara ganska bra betalt för några timmars jobb, och kan vara en start till en avslutande resa för klassen innan man skiljs åt i 9:an.

  Gillad av 2 personer

 6. Visst är det en god idé att ta upp skräpet efter sig. Så var det förr, sådana normer gäller inte längre. De mörkhyade som importeras skiter i våra normer och tillämpar fullt ut sina egna. På livets alla områden. Är just nu i en mindre mellansvensk stad, vi satte oss och tog en kopp kaffe. Förbi vandrar Afrika, Afghanistan, hela Mellanöstern. Tjocka unga gravida afrikanskor med riktigt mörkt skinn som vandrar fram med kassar med nyinköpta kläder, män av arabiskt utseende som står och spanar, en bil med en arabisk man som kör på gågatan, han har armen ute och filmar allt med kameran….minst hälften av alla som passerar oss ser ut att vara från Mellanöstern och Afrika. Vad gör de här? Hur och varför kom de hit? Var bor de? Vad lever de av? Ska deras barn gå på svenska dagis? Ska deras äldre nu flytta in på de tomma platserna på äldreboendena, rummen som blev tomma när regeringen lät äldre svenskar dö där i Corona? Det är nästan chockerande att se stadsbilden i den lilla staden, överallt afrikaner och araber. Ska de försörjas av mig och mina vänners skattekronor? Hur länge? Ska de få förtur till öronkliniken, för operation, för att få hörapparat? Är de testade för HIV, AIDS, hepatiter och alla andra farliga sjukdomar som finns i Afrika och Mellanöstern? Vad kommer de rösta på 2022, de som har rösträtt då? Vilken utbildning har de? Om de är outbildade, tom analfabeter, hur ska de kunna bidra till Sverige? Vad ska de arbeta med? När svensken blir arbetslös, få han/hon lika mycket bidrag som de, de importerade? Vem har förtur till bostad, de eller mina vänners barn i övre tonåren? Talar ingen om för dem att man ska samsas om trottoaren i Sverige? Att man inte ska sprätta iväg fimpar överallt, kasta papper på backen och bli grovt förolämpande när en svensk säger till? Når informationen inte fram om skillnaden mellan cykelbana och gågata? Varför kom de hit? Ingen frågade mig om jag ville det, mina vänner här är inte heller tillfrågade. De flyttade förresten från sin bostadsrätt när kommunen köpte tre stora lägenheter i samma hus, där bor nu en massa riktigt svarta människor med många barn och mycket hög ljudvolym.
  Så, plocka papper, javisst, om det bara var det saken gällde.

  Gilla

  1. Men är det inte lite så att man ser det man letar efter.För ett tag sedan var jag och en till i Lund och jag får syn på en slöjbärare och utbrister att de är ta mig fan bara ”sådana här i Lund”.Mitt sällskap föreslog att vi skulle räkna personer med slöja och utan slöja och jag måste medge att jag fick ta tillbaka vad jag sagt om att det bara är slöjor i Lund.Efter en halvtimme kunde vi summera 1 slöja och 67 utan.Min reflektion är att man är omedvetet selektiv i sin uppfattning när man har en förutfattad mening som jag hade.Jag såg en slöja och tyckte genast att hela Lund var slöjor.Hmm,väldigt intressant må jag säga.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s