Rätt rubriksättning kan generera fler klick

I morse skickade någon en artikel från Blekinge Läns Tidning till mig, men efter att ha läst igenom den så tyckte jag inte att det var något av vikt att skriva om.

Det handlar om den Islamska kulturföreningen i Ronneby som ansökt till kommunen om att under sensommaren få hålla religiösa sammankomster i Brunnshallarna. Anledningen är att man på grund av corona behöver vara utomhus. Från den 31 juli till den sista september vill man under en timme varje fredag ha möjlighet att utöva sin religion utomhus med tillgång till tak. Föreningen vill använda sig av vakter som säkerställer att det inte blir fler deltagare än 50 personer och man har även ansökt om att få använda högtalare samt mikrofon under träffarna för att medlemmarna ska höra det som sägs. Det kommer enligt styrelsen inte att vara en hög ljudnivå och ansökan gäller begränsade delar av Brunnshallarna.

Tidningen Samhällsnytt tyckte dock tydligen att det var ett scoop eftersom man slår upp en rubrik om ”muslimsk massbön med högtalarutrop i folkkär brunnspark”, vilket får det att låta som om hundratals muslimer ska invadera parken och idka böneutrop, när det snarare rör sig om 50 personer som en timme per vecka träffas i en begränsad del av parken för att be utomhus eftersom man vill agera ansvarsfullt i coronatider.

Jag ser inte alls något konstigt i det och frågan är om Samhällsnytt brytt sig lika mycket om det varit judar eller buddhister som ansökt om att få hålla en bönestund utomhus. Men vad gör man inte för att få klick och öka polariseringen.

Ska man kritisera islamiseringen bör man enligt min åsikt ha något konkret att komma med och inte dra första bästa halmstrå för att göra en halmgubbe, annars blir det inte seriöst.

9 reaktioner till “Rätt rubriksättning kan generera fler klick

 1. Samnytts rubriksättning var klumpig och utan förståelse för att rätt kunna verbalisera den reella innebörden i vad som skedde. Vi hjälper dig gärna att framstå som smartare jämfört med dem. Vi som vet att islam är en våldsbejakande religion med politisk agenda och har ett agerande av närmast militärt snitt ser vad som sker i det som sker. Självklart är detta ett första smart steg i att etablera islams närvaro. Slutmålet är sedan lika självklart en moské’ och så småningom politisk makt i området. Lika självklart skulle det inte finnas någon anledning att skriva så av Samnytt om det gällt judar eller budhister. Ingendera av dem är våldsbejakande religioner med politisk agenda. De ordnar sin tro på annat sätt. Följaktligen har det inte heller inkommit någon ansökan från dem om just massmöte. De femtio muslimerna kanske inte bara ber utan även avhandlar nästa steg i framträngningen. Plötsligt är de där även när Corona är borta. Islam avancerar överallt och på det sätt som behövs. Det är inte paranoia utan en realitet för den dom vågar se vad som sker.
  De naiva har inte en chans utan sopas bort. Islam, som är en religion, har nu avsevärd politisk makt i Sverige.

  Gilla

  1. ”Klartecken för islamisk massbön med högtalarutrop i Ronnebys folkkära brunnspark”
   Denna rubriksättning är varken klumpig eller utan förståelse för att kunna verbalisera vad som skedde.
   Jag anser att den beskriver verkligheten och inget annat. Stort plus för rubriksättningen alltså.

   Gilla

 2. Just nu meddelas att det brinner i en skola i Staffanstorp.
  Det brändes inte ner skolor i denna omfattning innan islam etablerade sig i Sverige.

  Gilla

 3. Jag tycker att det är ansvarsfullt att hålla predikan utomhus genast undrar jag varför Svenska kyrkan inte är lika ansvarsfulla? Borde man ha sina mässor utomhus?

  Gillad av 1 person

 4. I Blekinge Länstidning så säger Karlsson att vi lägger inga värderingar bakom vilken typ av sammankomst det är.
  Jaså, du menar det på riktigt? Skulle inte tro det, om det hade handlat om SD eller NMR. Då skulle säkert värderingarna stå som spön i backen.

  Gillad av 1 person

 5. Här håller jag inte med dig överhuvudtaget.

  Detta är en del av den mycket utbredda islamiseringen som sker i vårt land, kan du inte se det är det djupt tragiskt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s